× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης:Πάρτε τώρα μέτρα στήριξης για τους δημότες

Ενώ η παράταξη ψήφισε την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία διεκόπη υποχρεωτικά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2020

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης:Πάρτε τώρα  μέτρα στήριξης για τους δημότες

Την λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης από το Δήμο Μυτιλήνης για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και τους αγρότες ζητούν με επιστολή τους που κατέθεσαν στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στον Δήμαρχο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Παναγιώτης Βαλάκος, Στρατής Κόμβος και Νίκη Τσιριγώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, οι τρεις σύμβουλοι στην επιστολή τους περιγράφουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα φτωχά και λαϊκά στρώματα των δημοτών του Δήμου Μυτιλήνης, λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού και προτείνουν στη δημοτική Αρχή να φέρει άμεσα για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένη δέσμη μέτρων ανακούφισης τους.

Αναλυτικά η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

«Κύριε δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, κυρίες και κύριοι σύμβουλοι,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι έκτακτες συνθήκες που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, με τεράστιες επιπτώσεις, εκτός των άλλων, στο εισόδημα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και αγροτών, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών μας, καθιστούν αναγκαίο και επείγον να παρθούν από το δήμο μας μια σειρά μέτρα για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους δήμους.

Προς αυτή τη κατεύθυνση ψηφίζουμε την πρόταση της δημοτικής αρχής για απαλλαγή από τα τέλη χρήσης παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου και ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία διεκόπη υποχρεωτικά, αν και θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει εκ νέου με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς και να αποφασίσει – συμπεριλάβει στην απόφασή του και τα παρακάτω:

Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ανέργων, αλλά και για όσο χρόνο διαρκούν τα μέτρα και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που μπορεί να μην έχει ανασταλεί ή διακοπεί επίσημα η λειτουργία του επαγγέλματός τους αλλά στην πραγματικότητα αδυνατούν να δουλέψουν και δεν δουλεύουν λόγω των συνθηκών (μηχανικοί, δικηγόροι κλπ).

Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Άμεση μείωση των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών καθώς και την άμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΛ σε όλους τους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας, στους συνταξιούχους, στα λαϊκά νοικοκυριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξασφάλιση των αποδοχών όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει τυχόν ανασταλεί ή θα ανασταλεί λειτουργία τους.

Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του δήμου σε όλες τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης για τους εργάτες καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων.

Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς και σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.

Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αυτό που παραμένουν απλήρωτοι για τρίτο μήνα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ως παράταξη επιμένουμε στο αίτημα για γενναία χρηματοδότηση του Δήμου. Να αυξηθεί τώρα η χρηματοδότησή του από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Έτσι, θα μπορέσει ο δήμος να λειτουργήσει και να στηρίξει τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες.

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους!

Με την ελπίδα και την ευχή η ατομική ευθύνη που επιδεικνύον οι δημότες μας να συνδυαστεί με τη συλλογική κρατική ευθύνη και η κυβέρνηση να στελεχώσει εδώ και τώρα τις δημόσιες δομές υγείας, να προχωρήσει σε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, τα αγροτικά ιατρεία και το ΕΚΑΒ, και παράλληλα να προβεί στον οργανωμένο μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί μας, χωρίς την εγκληματική εμμονή της στην υπάρχουσα κατάσταση. Εμείς πάντως θα παλεύουμε και θα φωνάζουμε γι’ αυτό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΧΩΡΙΑ

Ζωντανεύει η Βατούσα με Κέντρο Εκπαίδευσης για το περιβάλλον

Μετά από ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλίου. Η ίδρυσή του δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Λόγω εργασιών διαγράμμισης και σήμανσης στο χώρο πάρκινγκ του επιβατηγού λιμένα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Δημήτρης Καιρίδης στη Μυτιλήνη

Θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο 18 Μάϊου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα Ψαρά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου βορείου Αιγαίου

Θα συγκληθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

«Το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου: Το δικό μας μέλλον – Ο δικός μας αγώνας»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μεγάλα μυαλά στη Λέσβο και στην Πληροφορική

Ο μαθητής του 4ου Γυμνασίου Χρήστος Ψυρούκης διακρίθηκε στην 3η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορική