× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση από την Ένωση Καταναλωτών Λέσβου

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/3/2020

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση από την Ένωση Καταναλωτών Λέσβου

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Ένωση Καταναλωτών Λέσβου, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Φίλοι Καταναλωτές, Κλείσαμε είκοσι τέσσερα χρόνια δράσης και παρουσίας μας στο πλευρό του Λέσβιου Καταναλωτή. Είκοσι τέσσερα χρόνια τώρα προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών για βοήθεια. στα προσωπικά ζητήματα που αφορούν κακές πρακτικές της αγοράς, να είμαστε παρόντες στα θέματα που αφορούν την λειτουργία της τοπικής Αγοράς.

Είκοσι τέσσερα χρόνια δίνουμε ένα συνεχή αγώνα να περιορίσουμε τις στρεβλώσεις αλλά και να παίξουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ρόλο στην προάσπιση των συμφερόντων του καταναλωτή απέναντι στην πολιτεία αλλά και στους άλλους παράγοντες της αγοράς. Πιστεύουμε ότι βάζοντας πολύ κουράγιο και κόπο έχουμε καταφέρει πολλά ως τώρα. Είναι αλήθεια πως η σημερινή πραγματικότητα απέχει πολύ από τις αρχές του αιώνα και πως το ενδιαφέρον των πολιτών για κοινωνικούς αγώνες δεν είναι στην ίδια ένταση με εκείνων των χρόνων της ίδρυσης μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προτεραιότητες των σημερινών νοικοκυριών επισκιάζονται από την ανάγκη επιβίωσης και την κοινωνική ανασφάλεια μέσα σε ένα αυστηρά περιοριστικό οικονομικό περιβάλλον. Το καταναλωτικό μοντέλο έχει αλλάξει οι ενώσεις καταναλωτών συρρικνώνονται. Κάποιες όμως επιμένουμε να λειτουργούμε και να προσφέρουμε μέσα από την εθελοντική δράση μας όσα μπορούμε.

Το κράτος εδώ και αρκετά χρόνια έχει κόψει τους διαύλους επικοινωνίας με το καταναλωτικό κίνημα. Τι κάνουμε εμείς: Επιμένουμε. Επιμένουμε να λειτουργούμε στο πλευρό του καταναλωτή, Αντιλαμβανόμαστε ως υποχρέωση την ανάγκη να υπάρχουμε, δίνοντας τη δυνατότητα άσκησης παρέμβασης, όπου είναι δυνατόν, προωθώντας τα συμφέροντα του πολίτη- καταναλωτή, τον υγιή ανταγωνισμό.

Οι παρεμβάσεις μας σε θέματα υπερχρεωμένων νοικοκυριών, η συμμετοχή μας στη Δημοτική Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού για εύρεση συμβιβαστικών λύσεων σε οικονομικές διαφορές, η διαχείριση εκατοντάδων περιπτώσεων στρεβλής πρακτικής σε βάρος του καταναλωτή που έφταναν σ’ εμάς, οι προτάσεις μας στην κεντρική διοίκηση της πολιτείας, οι ομιλίες στα σχολεία του νησιού, οι παρεμβάσεις μας στους τοπικούς φορείς και όργανα είναι οι δράσεις μας, η ιστορία της ΕΝ.ΚΑ.Λ. Αυτά εδραιώνουν την πεποίθησή μας για την ανάγκη ύπαρξης ισχυρής και ανανεωμένης καταναλωτικής οργάνωσης στο νησί μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση είκοσι τεσσάρων χρόνων δράσης μας από την κοινωνία; Όχι. Είμαστε ικανοποιημένοι από την σημερινή μας δράση; Όχι. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε. Κάποιοι από εμάς είμαστε στο Δ.Σ. από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ΕΝ.ΚΑ.Λ. Υπάρχει ανάγκη εμπλουτισμού του Δ.Σ. με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες. Χωρίς αυτή την ανανέωση καιροφυλακτεί ο εκφυλισμός.

Ευθύνη και συμφέρον του Λέσβιου καταναλωτή είναι να αποτρέψει ένα τέτοιο ζοφερό ενδεχόμενο. Γι’ αυτό καλούμε το Λεσβιακό καταναλωτικό κοινό να πλαισιώσει την ΕΝ.ΚΑ.Λ. με την παρουσία του. Εκτιμούμε ότι οι εκλογές, αυτές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία και καλούμε όλους όσοι επιθυμούν και ενδιαφέρονται να στηρίξουν την συνέχιση της προσπάθειας να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης της νέας διοίκησης της ΕΝ.ΚΑ.Λ.

Καλείστε λοιπόν όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα γίνει στις 30 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητήριου, οδός Βενιζέλου 6β, Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για δηλώσεις συμμετοχής στο ενιαίο ψηφοδέλτιο απευθυνθείτε στην ένωση Τηλ2251025738 η στον γραμματέα της Ένωσης Ηλία Σπανουδάκη τηλ 6974538753 το αργότερο έως τις 23 Μαρτίου 8μμ.

Θέματα:

Απολογισμός δράσης Δ.Σ .2019

Προγραμματισμός δράσης Δ.Σ. 2020

Οικονομικός Απολογισμός του 2019 και Προϋπολογισμός του 2020

Εκλογές νέων μελών του Δ.Σ, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.