× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/5/2024

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Επεκτείνεται το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της  Μυτιλήνης έως το ύψος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίο, ένα μόλις μήνα μετά την προηγούμενη επέκτασή του ως την Τράπεζα της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι πιθανόν θα απομακρυνθούν οι λαμαρίνες είτε ως την Τράπεζα της Ελλάδος, είτε ως το ύψος του Sugar House, προκειμένου να γίνει ανεμπόδιστα η περιφορά των επιταφίων των κεντρικών ενοριών της πόλης. Οι εργασίες στην περιοχή έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που δεν έχει γίνει ακόμη είναι η τοποθέτηση και ενεργοποίηση των φωτιστικών όμως και αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Γενικότερα το έργο, σημειώνει ο Δήμαρχος μιλώντας στο «Ν», προχωρά με κανονικούς ρυθμούς, δεν θα έλεγα γρήγορους θα έλεγα όμως κανονικούς και αυτό μας ικανοποιεί αρκετά.

Από εκεί και πέρα αν στην αρχή του καλοκαιριού ολοκληρωθεί και το μέτωπο έως την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τότε έχουμε δύο εναλλακτικά σενάρια για να συνεχιστούν οι εργασίες και να μην δημιουργούνται προβλήματα στα καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο σενάριο είναι τα συνεργεία του εργολάβου να μεταβούν στην οδό Κομνηνάκη πίσω από την Εφορία όπου προβλέπεται η ανάπλαση ενός τμήματος. Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουμε είναι να γίνουν εργασίες στην Πλατεία Σαπφούς στο σημείο μεταξύ Παλιού Λιμεναρχείου και αντλιοστασίου, ώστε να μην υπάρχει όχληση των επιχειρήσεων.

Τα υπόλοιπα τμήματα του έργο που αφορούν επιχειρήσεις και καταστήματα θα γίνουν μέσα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες.

Οι εργασίες για την ανάπλαση έως την Περιφέρεια, ξεκινούν από την Λαμπροτετάρτη 8 Μαΐου και σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

  1. Το Γραφείο Τροχαίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης ενημερώνει τους οδηγούς όλων των οχημάτων, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων, τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, τους κατοίκους της πόλης της Μυτιλήνης και όλους όσους δραστηριοποιούνται στην προκυμαία Μυτιλήνης ότι από πρωινές ώρες της Τετάρτης 08 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί επέκταση των εργασιών του έργου (Ανάπλαση παραλιακού μετώπου – προκυμαία & πλατεία Σαπφούς) από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης και της ανάδοχης εταιρείας ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ». Οι εργασίες θα επεκταθούν στο πεζοδρόμιο και μέρος του δρόμου κατά μήκος της παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη από το ύψος έναντι τράπεζας της Ελλάδος, έως στο ύψος έναντι του κτηρίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «από την πλευρά της θάλασσας».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και με την επίβλεψη οργάνων Υπηρεσίας μας θα λαμβάνονται μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης.

  1. Από ώρα 06:00 την Τετάρτη 08 Μαΐου 2024, θα απαγορεύεται η Στάση και η Στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στο χώρο εκτέλεσης των έργων και συγκεκριμένα από το ύψος του Παλιού Δημαρχείου έως το κτήριο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Επιτρέπεται η στάθμευση μόνο οχημάτων που σταθμεύουν στην ελεγχόμενη Ρ-69, στην εσοχή του Δημοτικού Θεάτρου και στις θέσεις ΑΜΕΑ. Στάση ή Στάθμευση επί των λωρίδων κυκλοφορίας θα απαγορεύεται και θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις με αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι ημέρες από το Τμήμα Τροχαίας του Κ.Λ Μυτιλήνης .
  2. Οι φωτεινοί σηματοδότες στο ύψος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και η διάβαση πεζών θα λειτουργούν κανονικά, ενώ οι φωτεινοί σηματοδότες στο παλαιό Λιμεναρχείο δεν θα λειτουργούν κατά την διάρκεια των έργων. Η έξοδος από την οδό Βούτσικα θα γίνεται με υποχρεωτική πορεία προς την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως και με απαγόρευση αριστερής στροφής προς Τελωνείο. Η διάβαση πεζών και η στάση λεωφορείων από την πλευρά της θάλασσας στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, θα επαναλειτουργήσουν.
  3. Προκειμένου να αποφευχθεί η επιπλέον ταλαιπωρία, παρακαλούνται οδηγοί και πεζοί για τα εξής:

-        Να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις και την σήμανση για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας και να μην σταθμεύουν κατά μήκος των εργασιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-        Να κινούνται προσεκτικά και με μικρή ταχύτητα κατά μήκος των εργασιών λόγω στενότητας του ρεύματος κυκλοφορίας.

-        Οι οδηγοί όλων των οχημάτων και ιδιαίτερα των βαρέων (Φορτηγά – Λεωφορεία) να αποφεύγουν την διέλευση μέσω της προκυμαίας κατά τις ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης.

-        Η έξοδος των φορτηγών από τον Επιβατηγό και Εμπορικό λιμένα να γίνεται προς την Επάνω Σκάλα και την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών αντίστοιχα.

  1. Παρακαλούνται όλοι οι χρήστες των οδών για την πλήρη συμμόρφωση τους για την εύρυθμη και ασφαλή κυκλοφορία κατά την διάρκεια των εργασιών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή