× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τα λόγια είναι εύκολα, τελικός κριτής μας οι πολίτες»

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ*

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/3/2024

«Τα λόγια είναι εύκολα, τελικός κριτής μας οι πολίτες»

Ο κ. Πατέστος με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τοποθετήθηκε Προϊστάμενος Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών κατόπιν της από 23/11/2021 βεβαίωσης του Προέδρου του 3ου  ΕΙ.Σ.Ε.Π.. Τότε ακριβώς ο νέος νόμος προέβλεπε την προμήθεια από τις Περιφέρειες του νέου σύγχρονου εξοπλισμού – συμβατού με αυτόν του αντίστοιχου Υπουργείου- που θα εξασφάλιζε το αδιάβλητο των γραπτών εξετάσεων για απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Συγκεκριμένα, με τον νόμο 4850/2021 άρθρο 8 παρ 2 τέθηκαν οι προδιαγραφές για την διαδικασία θεωρητικής εξέτασης. Με το αριθμ. πρωτ Δ30/Α3/232785- 21/07/2022 έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν οι προδιαγραφές εξοπλισμού των αιθουσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δέκα μήνες μετά δυστυχώς έγιναν οι πρώτες ενέργειες σε υπηρεσιακό επίπεδο.

 Πέρασαν δύο χρόνια και κάτι μέχρι τη συνταξιοδότηση του κ. Πατέστου.  Σ’ αυτό το διάστημα οι υπηρεσίες των δέκα τουλάχιστον Περιφερειών της χώρας ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες προμήθειας του εξοπλισμού, τον οποίο και απέκτησαν εντός των χρονικών περιθωρίων – της διετίας δηλαδή- που έθετε το Υπουργείο Συγκοινωνιών. Εδώ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν συνέβη αυτό και δεν ευθύνεται ούτε ο Περιφερειάρχης, ούτε ο προκάτοχός μου Δημήτρης Κουρσουμπάς.

Απορίας άξιον γιατί επί δύο χρόνια που κατείχες την καρέκλα του Γενικού κ. Πατέστο δεν έλεγες τίποτα απ’ αυτά που σήμερα καταλογίζεις στην Περιφερειακή Αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον εξοπλισμό λοιπόν  κ. Πατέστο, όπως και για το χώρο ενοικίασης από το ΕΤΑΔ για τη διενέργεια εξετάσεων οδήγησης, όσο και για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών, όσο και για την ψηφιοποίηση του αρχείου και τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας, δουλέψαμε και δουλεύουμε με συνέπεια και ευθύνη τόσο εγώ, όσο και η καινούρια Διευθύντρια και το προσωπικό στο σύνολό του με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Εγώ έχω 21 χρόνια στην αυτοδιοίκηση κ. Πατέστο. Δεν έχω θίξει στις τοποθετήσεις μου ούτε εσάς, ούτε κανένα προκάτοχό μου. Βρήκα προβλήματα και άλυτα ζητήματα και είναι υποχρέωσή μου να τα λύνω. Τα λόγια είναι εύκολα και πολλές φορές περιττά, αλλά τελικός κριτής των όσων κάνουμε ή δεν κάνουμε εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, είναι οι πολίτες αυτού του τόπου.

Από εδώ και πέρα θα έχετε - απαντήσεις για θέματα που σχετίζονται με παραλείψεις ή με την εικόνα της υπηρεσίας  - από τους υπηρεσιακούς παράγοντες  και μόνο.

*Ο Κώστας Αστυρακάκης είναι αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με αρμοδιότητες τις Διευθύνσεις Συγκοινωνιών και Υγείας 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Ώ γλυκύ μου Έαρ γλυκύτατη μου Σάμος...»

Γράφει ο Μανώλης Κάρλας*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είναι γνωστός ο αίτιος, είναι γνωστή κι η αιτία

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαν είσαι βουλευτής, δυστυχώς σε συμπονώ λιγότερο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Συγγραφέας,Ταξίαρχος σε αποστρατεία
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος