× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσεγγίζει τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Αναστασίας Αντωνέλλη με μεταποιητικές επιχειρήσεις της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2024

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσεγγίζει τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Μια πρώτη συνάντηση με  μεταποιητικές επιχειρήσεις της Λέσβου είχε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η κ. Αντωνέλλη τόνισε πως η σύσκεψη γίνεται με στόχο η Περιφέρεια να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου να μεταφέρει αυτά στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση που θα επισκεφθεί την Λέσβο σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Επίσης η κ. Αντωνέλλη ανέφερε πως η Περιφέρεια θα βοηθήσει όσο και όπου μπορεί στην επίλυση των προβλημάτων. Παράλληλα τόνισε πως από την Περιφέρεια θα αξιοποιηθεί κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την στήριξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Ο τυροκόμος Λάμπρος Ρόδος τόνισε πως θα πρέπει να συμβάλει η Περιφέρεια ώστε να μην χαθεί το μεταφορικό ισοδύναμο, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας να γίνει διαφήμιση της φέτας και των άλλων τυροκομικών προϊόντων που παράγει η Λέσβος ώστε να γίνουν γνωστά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεγάλο πρόβλημα για τις τυροκομικής επιχειρήσεις είναι το υψηλό κόστος δανεισμού. Επίσης ζήτησε την παρέμβαση της Περιφέρειας ώστε να μην χαθεί το αυξημένο ποσοστό χρηματοδότησης των τοπικών επιχειρήσεων όταν πραγματοποιούν επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ελαιοτριβέας – τυποποιητής ελαιολάδου Μιχάλης Τζωρτζής ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο ώστε να αυξηθεί η παραγωγή ελαιόλαδου στο νησί. Επίσης ζήτησε να μεριμνήσει η Περιφέρεια για την αξιοποίηση του Εργαστηρίου Ελέγχου Ελαιολάδου που βρίσκεται στο Κάτω Τρίτος, εντός των εγκαταστάσεων του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας. Το Εργαστήριο, ανέφερε ο κ. Τζωρτζής, διαθέτει υψηλής ποιότητας εξοπλισμό που μένει αναξιοποίητος επειδή δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό.
Ο τυποποιητής ελαιολάδου Τέρμπος Δούκας ζήτησε να γίνει στρατηγικός σχεδιασμός για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του κλάδου είτε αφορά την έλλειψη εργατικών χεριών, είτε την προβολή των τοπικών προϊόντων. Επίσης ζήτησε να υπάρχει πνεύμα συνεργασίας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προς τις τοπικές επιχειρήσεις.
Ο μελισσοκόμος Στρατής Κοντός τόνισε πως το κόστος παραγωγής που έχουν οι μελισσοκόμοι στην Λέσβο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό στην ηπειρωτική Ελλάδα. Έτσι το μέλι της Λέσβου δεν μπορεί να βγει στην αγορά σε ανταγωνιστική τιμή.  Η περιφέρεια θα μπορούσε να βοηθήσει τον κλάδο με την δημιουργία μελισσοκομικών πάρκων.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λέσβου Κώστας Σωτηράκη.

Δείτε το βίντεο από την συνάντηση:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου