× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πως θα πάμε στα σπίτια μας; Πετώντας;»

Η επιστολή του συμπολίτη μας Ευριπίδη Κακαβούλια για δρόμο στο Μεσαίο Χάλικα ο οποίος είναι κατεστραμένος, περιγράφει τον Γολγοθά δέκα κατοίκων της περιοχής για να πάνε στα σπίτια τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/1/2024

«Πως θα πάμε στα σπίτια μας; Πετώντας;»

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι μιας γειτονιάς πέντε περίπου σπιτιών στον Μεσαίο Χάλικα στη Μυτιλήνη, αφού ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει για να έχουν πρόσβαση στο σπίτι τους, είναι ένα μικρό στενό, γεμάτο σπασμένες και επικίνδυνες πέτρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας προφανώς όλα τα προηγούμενα χρόνια καταθέσει πολλά αιτήματα στο Δήμο Μυτιλήνης και στις όποιες αρμόδιες υπηρεσίες, ένας από τους κατοίκους της περιοχής ο κ. Ευριπίδης Κακαβούλιας, έστειλε επιστολή στο «ΝΗΣΙ» μαζί με φωτογραφικό υλικό από τον μαρτυρικό δρόμο που αποτελεί παγίδα καθημερινά στις μετακινήσεις όλης της γειτονιάς, όπως αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην καταγγελία του ο κ. Κακαβούλιας αναφέρει μεταξύ άλλων: 

Σας στέλνω φωτογραφίες της μοναδικής δημοτικής οδού από την οποία έχουν πρόσβαση πέντε σπίτια στον Μεσαίο Χαλικα. Από τον δρόμο αυτό καθημερινά εξυπηρετούνται δέκα άτομα μεταξύ των οποίων παιδιά και ηλικιωμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη υπήρχε πριν λίγο χρονικό διάστημα ατύχημα με αποτέλεσμα άτομο διερχόμενο από τον συγκεκριμένο δρόμο να υποστεί διάστρεμμα. Επίσης κάτω από τον δρόμο περνάνε σωλήνες αποχέτευσης οι οποίες έχουν βγει στην επιφάνεια και είναι έτοιμες να σπάσουν αφού είναι ακάλυπτες.

Εδώ και δύο χρόνια στέλνω μέιλ στον δήμαρχο παλαιό και νέο, στην τεχνική υπηρεσία του δήμου και στον προϊστάμενο της εν λόγω υπηρεσίας όλοι όμως πέρα βρέχει. Ενδιαφέρον και λύση του προβλήματος από κανέναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλλον από την αδιαφορία των αρμοδίων του δήμου μας φαίνεται ότι προκρίνονται δύο λύσεις η μία είναι να κλείσουμε τα σπίτια μας και να μετακομίσουμε και η άλλη η μετακίνηση μας να γίνεται με ελικόπτερο.

Κάποιος καλοπροαιρετος μπορεί να πει ότι ο Δήμος Μυτιλήνης μας προετοιμάζει για τους ολυμπιακούς αφού για να περάσεις τον συγκεκριμένο δρόμο πρέπει να κάνεις άλμα επί κοντώ (πρώτο σκαλοπάτι) και μετά 400 εμπόδια (τα υπόλοιπα σκαλοπάτια).

Συνήθως οι επιστολές αυτές κλείνουν με τη φράση αγανακτισμένος πολίτης. Εγώ λέω να κλείσω με την φράση συνειδητοποιημένος πολίτης δυστυχώς, αυτοί μας αξίζουν». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα για τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου