× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιτέλους, σε πέντε μέρες... εκλογές!

Σκέψεις ενός πολίτη που βαρέθηκε, μήνες τώρα, τα χαμόγελα και τις χειραψίες με εκατοντάδες υποψηφίους- Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος σε αποστρατεία

Δημοσίευση 4/10/2023

Επιτέλους, σε πέντε μέρες... εκλογές!

Σε λιγοστές μέρες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές θα κλείσουν μια ομολογουμένως μακρά προεκλογική περίοδο που κράτησε σχεδόν ένα εξάμηνο. Τόσους μήνες βαρεθήκαμε να ακούμε υποσχέσεις και φανφάρες, να κάνουμε περιχαρείς χειραψίες και να κοιτάμε αποσβολωμένοι τσούρμα σωτήρων να περιδιαβαίνουν χαμογελαστοί την πόλη και να μας υπόσχονται θαύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ξέρω με ποιο Δήμαρχο και ποιο Περιφερειάρχη θα μας βρει η 16η Οκτωβρίου, όμως είναι κάποια πράγματα που τα γνωρίζω σίγουρα και θα τα μοιραστώ μαζί σας.

• Ο νέος Δήμαρχος θα γιορτάζει οπωσδήποτε τον Δεκαπενταύγουστο. Όσο για τον Περιφερειάρχη, δεν παίρνω και όρκο.
• Το στοίχημα πως το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στο μεγαλύτερο ποσοστό του, θα απαρτίζεται από παλιούς ξαναεκλεγμένους δεν προσφέρεται προς στοιχηματισμό λόγω πολύ χαμηλής απόδοσης.
• Ο βουλευτής μας (ένας είναι ο βουλευτής της καρδιάς μας), πιστεύω ακράδαντα πως όποιος και να εκλεγεί στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι κι εκείνος κερδισμένος. Τώρα τι θα πούνε στην Πειριώς δικό τους πρόβλημα.
• Μετά τις εκλογές ακόμα 4 μαγαζιά που έγιναν προεκλογικά κέντρα (3 στην προκυμαία και ένα στην Καβέτσου), θα προστεθούν στα δεκάδες άλλα κλειστά στην πόλη.
• Ο μη εκλεγείς Περιφερειάρχης δε θα κατοικεί στη Λέσβο. Αμφιβάλλω και αν θα τον δούμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο.
• Οι 1000 και πλέον υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πλην εξαιρέσεων, θα επανέλθουν στην καθημερινότητά τους και θα ησυχάσουμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι από τις τσιριμόνιες τους.
• Οι αναρτήσεις μας στα social θα πέσουν 50% κάτω στα like για τον ίδιο λόγο.
• Οι πολυάριθμοι ευαίσθητοι και υπεύθυνοι για το καλό του τόπου θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας και θα τους αντικαταστήσουν χοντρόπετσοι και ανεύθυνοι αλλά με τα ίδια πρόσωπα.
• Οι λαμαρίνες στην προκυμαία, αγέρωχες και ανέγγιχτες από το χρόνο θα υποδεχτούν πρώτες και καλύτερες τους νέους άρχοντες.
• Ο Δήμος Μυτιλήνης θα κυλά στον αυτόματο έως 1 Ιανουαρίου του 2024, δηλαδή θα κλείσει ένα εξάμηνο περίπου μερικής ή ολικής ακυβερνησίας.
• Η ΔΕΥΑΛ θα συνεχίσει να χρωστά εκατομμύρια στη ΔΕΗ και να ανοίγει τρύπες σαν μανιασμένος τυφλοπόντικας.
• Οι δρόμοι της πόλης, ρυπαροί και γεμάτοι εξογκώματα και λακκούβες θα υποδεχτούν το νέο Δήμαρχο με την πεποίθηση πως θα κερδίσουν και αυτή τη νέα μάχη.
• Ευτυχώς μας λυπήθηκε ο Daniel και πέρασε ξυστά διότι με την κατάσταση που βρίσκονται τα φρεάτια και τα ρέματα στην πόλη υπήρχε σοβαρή περίπτωση οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να περιδιάβαιναν τους δρόμους σε πλεούμενα.
• Τα τοπικά ΜΜΕ, έντυπα και διαδικτυακά, δυστυχώς σε 15 μέρες θα πρέπει να γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα τους με ειδήσεις. Μέχρι σήμερα το 50% κάλυπταν οι φάτσες των υποψηφίων.
• Οι κερδισμένοι θα έχουν μπροστά τους 2 ολόκληρους και βάλε μήνες για να τσακωθούν ή να μηχανορραφήσουν στο μοίρασμα των νέων οφίκιων. Οι χαμένοι είναι πιο τυχεροί και μπορούν να μαλώνουν για πέντε ολόκληρα χρόνια.
• Οι πιθανότητες να πιούμε κερασμένο καφέ στην αγορά ή την προκυμαία σε μόλις μια βδομάδα από τώρα μειώνονται δραματικά.
• Επίσης, σε μια βδομάδα όλες αυτές οι ανοησίες για ανεξάρτητους και άλλους που βάζουν το καλό του τόπου πάνω από το κόμμα θα κοπούν δια μαγείας και όλοι οι κατεργάρηδες και απολωλοί θα επιστρέψουν στο κόμμα τους.
• Όσοι στεναχωριούνται που θα σταματήσουν οι εκλογές, μην ταράζεστε σύντροφοι, τον Ιούνιο του ‘24 έχουμε ευρωεκλογές. Μετά και για τα επόμενα τρία χρόνια θα πέσουμε όλοι στη στέρηση.
• Όσοι έβρισκαν χαρά να πλακώνονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο καλύτερος, να αλληλοσφάζονται σε αναρτήσεις και να βγάζουν ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, μένουν μονάχα με την επιλογή να αποκτήσουν εισιτήριο διαρκείας του Αιολικού για να ξεχαρμανιάζουν βρίζοντας στο γήπεδο.
• Αν υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως οι επαγγελματίες υποψήφιοι που θα βρεθούν χαμένοι θα μείνουν έξω από το παιχνίδι, ας δει την πορεία τους την προηγούμενη τετραετία και θα καταλάβει πως είναι βαθιά γελασμένος.
Καλή ψήφο σε όσους τελικά θα το πράξουν και χαρείτε το εκλογικό πανηγύρι τις λίγες μέρες που οι θίασοι δίνουν ακόμα τις παραστάσεις τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*