× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Εγώ θα κερδίσω το Μητσοτάκη»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,Οικονομολόγος, Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Δημοσίευση 20/9/2023

«Εγώ θα κερδίσω το Μητσοτάκη»

«‘Εγω θα κερδίσω τον Μητσοτάκη, αρκεί να με ψηφίσετε», Αυτό μάς λέει ο κ. Κασσελάκης και η πλειοψηφία όσων ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τον… ψήφισαν. Το ενδεχόμενο να είναι αυτός, ο νέος πρόεδρος του κόμματος, που θα προκύψει από την επαναληπτική εκλογή της Κυριακής, είναι ορατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση, λοιπόν, τα μέχρι τώρα δεδομένα η πλειοψηφία της «κοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ» φαίνεται να έχει πεισθεί ότι, ο κ. Κασσελάκης, μπορεί να πετύχει, εκεί που ο Αλέξης Τσίπρας, απέτυχε και μάλιστα τέσσερες φορές, από το 2019 και μετά:«Μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη».

«Αντε να βγεις να σε ψηφίσουμε να πέσει ο Μητσοτάκης», μας λέει σε ένα από τα βίντεο του. Αλλά, από που προκύπτει αυτή η σιγουριά; Όχι του κ. Κασσελάκη, αλλά όλων όσων έχουν πεισθεί από αυτόν;Τι γνωρίζουν παραπάνω, εκτός από αυτά που ό ίδιος μας έχει πει, για αυτόν, έτσι ώστε να έχουν αυτή τη σιγουριά;

Προσοχή! Όχι «τι νομίζουν ότι έχει παραπάνω» ή «τι βλέπουν αυτοί ότι έχει παραπάνω» ή «τι θέλουν αυτοί να έχει παραπάνω». Οι προσδοκίες που έχει ο κάθε ένα και η κάθε μία, είναι κατανοητές και σεβαστές, αλλά το αντικειμενικό γεγονός είναι ότι το μόνο που γνωρίζουμε, είναι αυτά που ό ίδιος μας έχει γνωστοποιήσει, «ποια είναι η δουλειά του», «πόσες γλώσσες μιλάει», «ποιος είναι ο σύντροφός του» ή αυτά που έχουμε δει από τα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει: «επικοινωνιακός», «άμεσος», «ωραίος» ή έστω, τις 5-10 διαφάνειες που μας έχει δείξει με «την πλατφόρμα του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω. Όλα τα άλλα που γράφονται και ακούγονται στον διάλογο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και τις παρέες, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά «προσδοκίες», όχι του ίδιου, αλλά όσων τον ακολουθούν. Δεν είναι «δεσμεύσεις» του κ. Κασσελάκη. Η μόνη «δέσμευσή» του είναι ότι «μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη».

Αλήθεια, όμως, μπορεί να τον κερδίσει;
Όχι, δεν μπορεί να τον κερδίσει!

Στην πολιτική, οι καλές προθέσεις και τα ατομικά «θέλω» δεν παίζουν κανένα ρόλο. Ο Μητσοτάκης, δεν κέρδισε τον Τσίπρα, γιατί «είναι καλύτερος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον κέρδισε επειδή, αυτός και το σύστημα που τον στηρίζει, για χρόνια ολόκληρα έκαναν «δουλειά μυρμηγκιού» στη βάση ενός συγκεκριμένου πολιτικού σχεδίου, που ανάμεσα στα άλλα, εκμεταλλεύτηκε και τα λάθη και τις αδυναμίες του αντιπάλου του. Η επικοινωνιακή υπεροπλία του, ήλθε να υπηρετήσει αυτό το σχέδιο.

Ποιο είναι το πολιτικό σχέδιο του κ. Κασσελάκη; Ακόμα και να συμφωνήσουμε, για την οικονομία της κουβέντας, ότι «αυτά τα περί αριστεράς κλπ, είναι ξεπερασμένα και ο κόσμος δεν τα θέλει», ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ποιο είναι το σχέδιό του;

Δηλαδή, «τι θέλει να κάνει, πώς θα το κάνει, με ποιους θα συμμαχήσει για να το κάνει, πότε θα το κάνει»; Πως, ο κ. Κασσελάκης, απαντά, έστω και σε «χοντρές γραμμές» στα βασικά που πρέπει να περιέχει ένα, στοιχειώδες, όχι πολιτικό, αλλά οποιοδήποτε σχέδιο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οσο και να ψάξει κανείς, απάντηση δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει, είναι οι καλές προθέσεις όσων τον ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή και η διάθεση τους να του δώσουν «λευκή επιταγή», να «ρισκάρουν».

Αλήθεια; Θεωρεί κάποιος ή κάποια, ότι, οι δικές του προσωπικές, καλές προθέσεις, η «λευκή επιταγή» που ουσιαστικά, είναι έτοιμος ή έτοιμη, να δώσει στον κ. Κασσελάκη, αλλά και το «προσωπικό ρίσκο» που είναι έτοιμος/η να αναλάβει, είναι ικανές προϋποθέσεις για καταφέρει, ο κ. Κασσελάκης, αυτό που δεν κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε τέσσερεις διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις;

Την προηγούμενη βδομάδα, ο γράφων, μαζί με άλλους και άλλες, είχαμε πάρει ξεκάθαρη δημόσια θέση, εν’ όψη της ψηφοφορίας της προηγούμενης Κυριακής, δηλώνοντας, ότι στηρίζουμε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Νομίζω, ότι τώρα, λίγες ημέρες πριν από την τελική ψηφοφορία όλοι και όλες μας, πρέπει να πάρουμε δημόσια θέση. Ειδικά στην Αριστερά και ειδικά σε κρίσιμες στιγμές, όπως τώρα, η ψήφος του κάθε ένα και της κάθε μίας, ΔΕΝ μπορεί «να είναι μυστική».

Δεν κρίνουμε μόνο «τον πλέον κατάλληλο», κρινόμαστε και εμείς, ως Αριστεροί και Αριστερές, από την κοινωνία για την στάση μας.

Την Κυριακή, λοιπόν πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο σχέδια. Όμως, έχουμε μπροστά μόνο ένα, που μπορούμε να το συζητήσουμε στη συνέχεια στο συνέδριό μας και να το κάνουμε ακόμα καλύτερο και να το συναποφασίσουμε. Με αυτό το, κοινό, σχέδιο, μπορούμε «να νικήσουμε τον Μητσοτάκη».

Εχουμε και την πρόταση του κ. Κασσελάκη, «εγώ θα κερδίσω το Μητσοτάκη».
Οι επιλογές είναι ξεκάθαρες και οι ευθύνες μας επίσης!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Στη γειτονιά της Ιστορίας

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ο μοναχικός και αστόλιστος επιτάφιος του Αιβαλιώτη Ταξιάρχη...

Μέρα που ‘ναι, ένα όνειρο, μια ιδέα, μια πρόταση, μια ευχή για το κουβούκλιο του Επιταφίου της Εκκλησίας που εκτίθεται στη σωσμένη εκκλησιά που έχει μετατραπεί σε μουσείο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Στα σοκάκια της Πέργαμος, «μι του Χριστέλ(ι)που πουνεί»

Ιστορίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε εκκλησιές που πια δεν υπάρχουν, με ανθρώπους που έλειψαν, ελπίζοντας σε μιαν Ανάσταση
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Ώ γλυκύ μου Έαρ γλυκύτατη μου Σάμος...»

Γράφει ο Μανώλης Κάρλας*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είναι γνωστός ο αίτιος, είναι γνωστή κι η αιτία

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαν είσαι βουλευτής, δυστυχώς σε συμπονώ λιγότερο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Συγγραφέας,Ταξίαρχος σε αποστρατεία
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου