× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Eπίσημη πρώτη για τα ψηφοδέλτια της ΛΑΣ σε Δήμο Μυτιλήνης και Περιφέρεια

Τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών επισήμαναν στις τοποθετήσεις τους Αγλαΐα Κυρίτση και Νίκη Τσιριγώτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/9/2023

Eπίσημη πρώτη για τα ψηφοδέλτια της ΛΑΣ σε Δήμο Μυτιλήνης και Περιφέρεια

Στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Βόρειο Αιγαίο και για τον Δήμο Μυτιλήνης, σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Στην εκδήλωση συμμετείχε η βουλεύτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. Μετά τις ομιλίες που έκαναν η Αγλαΐα Κυρίτση και η Νίκη Τσιριγώτη, επικεφαλής των παρατάξεων σε Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμο Μυτιλήνης, αντίστοιχα, ανακοινώθηκαν τα ονόματα όλων των υποψηφίων που στελεχώνουν τα δύο ψηφοδέλτια.



Η επικεφαλής του περιφερειακού ψηφοδελτίου της ΛΑΣ στο ξεκίνημα της ομιλίας είπε ως η παράταξη της δίνει ένα δύσκολο και έντιμο αγώνα και αναφέρθηκε στο δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε ο ελληνικός λαός. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για επικοινωνιακή αντιπολίτευση, επιχειρώντας να δείξει πως τα δύο αυτά κόμματα δεν ασκούν ουσιαστική κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο η νεολαία, οι αγρότες και άλλα λαϊκά στρώματα. Χαρακτήρισε τόσο τις περιφερειακές όσο και τις δημοτικές εκλογές πολιτικές κι υπογράμμισε πως επιδίωξη της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να δουν όλη την Ελλάδα μπλε. Κατά την άποψη της κ. Κυρίτση οι διαφοροποιήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ. είναι ήσσονος σημασίας και δεν αμφισβητούν τους πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής. Ακόμη η κ. Κυρίτση αναφέρθηκε σε συνεργασία των παρατάξεων που στήριξαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη του κ. Μουτζούρη.


Αναφερόμενη στα δημόσια έργα που κατασκευάζονται ή πρόκειται να κατασκευαστούν με την μέθοδο των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα) η κ. Κυρίτση υπογράμμισε την αντίθεση της ΛΑΣ. Επίσης ανέφερε πως όταν δίνεται προτεραιότητα στα κέρδη του κεφαλαίου τα δημόσια έργα που υλοποιούνται δεν καλύπτουν τις ανάγκες που έχει κοινωνία.

Στην αναφορά της για την κλιματική κρίση, η επικεφαλής της ΛΑΣ, σημείωσε πως είναι προσχηματική η επίκληση του όρου από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να αποκρύβουν οι πολιτικές ευθύνες της. Σε άλλο σημείο είπε πως υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές που ενισχύουν τις μεταναστευτικές ροές οι οποίες αυξάνονται ανησυχητικά. Ακόμη αναφορά έκανε και στα ναυάγια που έχουν ως αποτέλεσμα να χάνουν την ζωή τους μετανάστες.


Αναφερόμενη στην παράταξη του κ. Μουτζούρη, η κ. Κυρίτση είπε: «συμφωνεί σε όλα με την κυβέρνηση». Για τον κ. Στεφανή είπε: «είναι ο εκλεκτός του Μαξίμου» και πως σε περίπτωση που εκλεγεί θα εφαρμόσει πιστά τις επιλογές του ΝΑΤΟ για τα νησιά του Αιγαίου. Μιλώντας για την παράταξη της είπε πως είναι αυτή που εγγυάται μια εντελώς διαφορετική πορεία για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τέλος κάλεσε τους νησιώτες να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό ψηφίζοντας ΛΑΣ.

Νίκη Τσιριγώτη: Δεν αλλάξαμε όνομα ούτε προσωπείο

Η ΛΑΣ έχει δώσει όλες τις δυνάμεις ώστε να κερδίσει τις εκλογές στο Δήμο Μυτιλήνης ανέφερε η Νίκη Τσιριγώτη κατά την ομιλία της, δείχνοντας ποιος είναι ο εκλογικός στόχος της παράταξης. Στόχος που αν επιτευχθεί θα οδηγήσει καλύτερες μέρες για τον τόπο. Ανέφερε πως η παράταξη της δεν άλλαξε όνομα ούτε προσωπείο μια κατηγορία που φυσικά απευθύνονταν σε άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΛΑΣ. Μεταξύ αυτών ανέφερε:

    Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

    Όχι στην δημιουργία φυλακών για τους πρόσφυγες.

    Κατασκευή νέων παιδικών σταθμών για να καλυφθούν οι ανάγκες.

    Κατασκευή έργων αγροτική οδοποιίας.


Η κ. Τσιριγώτη κάλεσε τους κ.κ. Κουφέλο και Χριστόφα από τις θέσεις των αντιπεριφερειάρχων που κατείχαν τα προηγούμενα χρόνια να δηλώσουν δημόσια πόσα έργα πολιτικής προστασίας υλοποίησαν- τονίζοντας ότι αναφέρεται σε έργα και όχι σε μελέτες.

Για την επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΛΑΣ στο Δήμο Μυτιλήνης ένας όμορφος Δήμος είναι αυτός που έχει αγωνιστική δημοτική αρχή. Κι αυτή η δημοτική αρχή μειώνει τα δημοτικά τέλη που βαρύνουν τους δημότες, διεκδικεί περισσότερες χρηματοδοτήσεις αγωνίζεται για την δημιουργία δομών υγείας για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών. Η κ. Τσιριγώτη σημείωσε πως το πρόγραμμα της ΛΑΣ δεν είναι ουτοπικό διότι έχει εφαρμοστεί στην Πάτρα από την Δημοτική Αρχή Πελετίδη. Στη συνέχεια κατηγόρησε τους αντιπάλους της πως τα έργα που υπόσχονται να υλοποιήσουν θα τα κατασκευάσουν επιβάλλοντας μεγάλα χαράτσια.

Ευχαρίστησε τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της ΛΑΣ η κ. Τσιριγώτη διότι έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους και δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς, απειλές και υποσχέσεις. Είπε πως το 45% των υποψηφίων είναι γυναίκες και χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο της ΛΑΣ «καθαρό – μαχητικό και νικηφόρο».

Με σαφή στόχευση στα αντίπαλα ψηφοδέλτια η υποψήφια Δήμαρχος Μυτιλήνης της ΛΑΣ σημείωσε: «Δεν έχουμε υποψήφιο κανέναν ακροδεξιό, κανένα φασίστα που να συμμετείχε στα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος