× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με παρέμβαση Λιμενικού απομακρύνθηκαν οι Τούρκοι ψαράδες από τις ακτές της Λέσβου

Οι αλιείς του νησιού ευχαριστούν το Λιμεναρχείο για την αποτελεσματική δράση τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες ανεμότρατες κατεβαίνουν από τα βόρεια σύνορα της Τουρκίας και δεν έχουν σχέση με τα απέναντι παράλια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/9/2023

Με παρέμβαση Λιμενικού απομακρύνθηκαν οι Τούρκοι ψαράδες από τις ακτές της Λέσβου

Αίσιο τέλος για τους ψαράδες της Λέσβου είχε η περιπέτεια που ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή με τις τούρκικες ανεμότρατες οι οποίες ψάρευαν μια ανάσα από τις Λεσβιακές ακτές δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους ντόπιους αλιείς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή με αναλυτικό ρεπορτάζ το «Ν» ανέδειξε το πρόβλημα έπειτα από επώνυμες καταγγελίες που δέχθηκε από ψαράδες στην περιοχή Τσόνια. Οι κάτοικοι και οι αλιείς της περιοχής ήταν ανάστατοι όλο το Σαββατοκύριακό καθώς τα τουρκικά σκάφη αλώνιζαν ανενόχλητα στην περιοχή βγάζοντας σύμφωνα με πληροφορίες πολλούς τόνους ψάρια. Μάλιστα υπάρχουν και αναφορές για κλοπή δυχτυών και άλλων εργαλείων.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» σήμερα Τετάρτη το μέλος του αλιευτικού συνεταιρισμού Λέσβου Παναγιώτης Καραντώνης το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό ωστόσο με την παρέμβαση του Λιμεναρχείου και σκάφους του Λιμενικού Σώματος οι Τούρκοι αλιείς αποχώρησαν και πιθανόν θα αργήσουν πολύ να εμφανισθούν ξανά.

«Το πρόβλημα δημιούργησαν 6 ανεμότρατες που εμφανίσθηκαν στα Τσόνια και 8 στον Γαβαθά. Οι πληροφορίες που έχω από συναδέλφους είναι ότι οι συγκεκριμένοι δεν προέρχονται από τα απέναντι παράλια αλλά έρχονται από βόρεια και περιοχές που είναι κοντά στη Βουλγαρία. Οι ίδιοι δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και στους αλιείς των παραλίων της Τουρκίας απέναντι από τη Λέσβο οι οποίοι γνωρίζουν και αποδοκιμάζουν τη δράση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι οι αλιείς της Λέσβου και ο Συνεταιρισμός μας θέλει να ευχαριστήσει το Λιμεναρχείο Λέσβου, τον Λιμενάρχη, τον υπολιμενάρχη και τους λιμενικούς που υπηρετούν στα πλωτά σκάφη, οι οποίοι φρόντισαν με τον δικό τους τρόπο να στείλουν ηχηρό μήνυμα στους Τούρκους ψαράδες οι οποίοι με τη δράση τους εκφόβιζαν τους συναδέλφους και δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή μας».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.