× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεργασία με τους κύριους Κύτελη, Μουτζούρη και Βέρρο; Όχι ευχαριστώ!

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ*

Δημοσίευση 21/7/2023

Συνεργασία με τους κύριους Κύτελη, Μουτζούρη και Βέρρο; Όχι ευχαριστώ!

Το καλοκαίρι συνεχίζεται βίαιο, με τους καύσωνες και τις φωτιές να κατατρώνε τα δάση και να ερημοποιούν την πατρίδα μας. Μέσα σ’αυτό το σκηνικό διακοπών, αφόρητης ζέστης και πυρκαγιών είναι δύσκολο να μιλήσεις για πολιτική, για τοπική αυτοδιοίκηση,για αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλα αυτά όσο και αν οι πολίτες είναι πλήρως αποστασιοποιημένοι, οι υποψήφιοι ή όσοι φιλοδοξούν να είναι υποψήφιοι συνεχίζουν ακούραστοι να ασχολούνται και να προωθούν τις υποψηφιότητες τους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Και ενώ στον χώρο της ΝΔ και του ΚΚΕ λίγο-πολύ το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι πιο θολά και πιο απροσδιόριστα.

Ονόματα ακούγονται, φήμες κυκλοφορούν, μα τίποτα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Και αν για το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς με την στροφή του προς τα δεξιά των τελευταίων δέκα χρόνων, το ΠΑΣΟΚ πάει με όλα, για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ που βίωσε μια μεγάλη ήττα που τον πλήγωσε και τον πληγώνει βαθιά και βρίσκεται σε μια δύσκολη πορεία αλλαγής προέδρου και ανασυγκρότησης του κόμματος, ακούγεται παράδοξο κάποιοι φίλοι του, κάποια μέλη του ή και κάποια στελέχη του να φλερτάρουν με οτιδήποτε θεωρούν ότι μπορεί να τους βοηθήσει να εκλεγούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ακούγεται λογικό πολίτες που βρίσκονται γύρω ή και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να σκέφτονται να συμμετέχουν ή ήδη να συμμετέχουν σε δεξιά ψηφοδέλτια και να επικαλούνται γι αυτό τα πλαίσια της απόφασης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Όμως η απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ της 22-23 Οκτωβρίου 2022 για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ξεκάθαρη και βάζει επακριβώςτα πλαίσιααυτών των συνεργασιών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τέλος, ενόψει των επόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών και με αυτονόητο τον σεβασμό στην αυτονομία των αυτοδιοικητικών κινήσεων, βασικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η νίκη των αριστερών, δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων έναντι της σημερινής κυριαρχίας της δεξιάς, συντηρητικής παράταξης. Στην κατεύθυνση αυτή, είναι κρίσιμη η επιλογή και η υποστήριξη υποψηφίων ευρείας αποδοχής και νίκης είτε αυτοί προέρχονται από τον κομματικό, είτε από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς είτε από συμπολίτες μας που συμφωνούν στην αυτοδιοικητική μας κατεύθυνση και στην πλειοψηφία του πλαισίου αρχών που αναφέραμε παραπάνω».

Αυτή είναι η απόφαση αυτό είναι το πλαίσιο συνεργασιών για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πουθενά δεν προκύπτει από αυτή την απόφασηπιθανή συνεργασία με τους κυρίους Κύτελη και Μουτζούρη.

Τους κυρίους Μουτζούρη και Κύτελη που ήταν από τους πρωτεργάτες του αντιπροσφυγικού, ακροδεξιού,στα όρια του ρατσισμού, κλίματος που δημιουργήθηκε στη Λέσβοκαι πλήγωσε και δίχασε την τοπική κοινωνία. Πουθενά δεν προκύπτει από την απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ οποιαδήποτε συνεργασία ακόμα και με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κύριο Βέρρο, ο οποίος πολιτεύτηκε πολύ προσεκτικότερα από τους κυρίους Κύτελη και Μουτζούρη. Και φυσικά το ίδιο ισχύει για τους κυρίους Στεφανή και Κουφέλο.

Κάθε συνεργασία μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με τους παραπάνω κυρίους, υποκρύπτει προσωπικές φιλοδοξίες που δεν έχουν καμία σχέση με τα πλαίσια συνεργασιών και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, τις αρχές της αριστεράς , τις αρχές της προοδευτικής παράταξης.

*Ο Ορέστης Μεταξάς είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου