× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Για «πέστε» εσείς κ. Χατζηγιάννη, γιατί εμείς δεν «πέφτουμε»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 13/6/2023

Για «πέστε» εσείς κ. Χατζηγιάννη, γιατί εμείς δεν «πέφτουμε»

Ξεκινώ στον τίτλο του άρθρου μου με αυτό το λογοπαίγνιο, χρησιμοποιώντας αυτό το «πέστε», αντί για «πείτε» εν τη ρύμη του λόγου που είπε ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, δικηγόρος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και εν προκειμένω πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου Μυτιλήνης, απευθυνόμενος στη συναδέλφισσα Μαρία Χατζηγεωργίου για το ρεπορτάζ του «Ν» που αφορούσε τη μη λειτουργία του ΠΙΚΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφέρομαι στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Χατζηγιάννης, η οποία αφορούσε το δωρεάν Wi-Fi που θα χαίρει ο Δήμος Μυτιλήνης, και τελικά η μεγαλύτερη ομιλία του αφιερώθηκε με πάθος και θέρμη στην επίθεσή του προς την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, και έτσι τα «άκουσε» και η Μαρία  που κάλυπτε τη συνέντευξη Τύπου.

Φυσικά δημοσιεύσαμε αυτούσια την ομιλία- επίθεση του κ. Χατζηγιάννη, και μάλιστα τον έχουμε φιλοξενήσει ουκ ολίγες φορές από το 2019 σε άρθρα και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Επί της ουσίας τώρα, για τη μη λειτουργία του ΠΙΚΠΑ, από πού να αρχίσεις και πού να καταλήξεις με αυτή την ομιλία, που κατά τη γνώμη μου ήθελε να πει ότι θα λογοδοτήσει η εταιρεία όταν αυτή κρίνει, αλλά με πολλά πολλά πολλά πολλά λόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά να πούμε ότι ο κ. Χατζηγιάννης «αιφνιδιάστηκε» με το ρεπορτάζ μας για το ΠΙΚΠΑ, το οποίο θεωρεί ότι είναι και… πολιτική αρένα, τη στιγμή που έχουμε δημοσιεύσει ρεπορτάζ και το 2021, και το 2022, καθώς η κοινωνία αναμένει την περιβόητη -από το 2019 εξαγγελία της Δημοτικής Αρχής πριν αυτή αναλάβει, την οποία υπηρετεί ο κ. Χατζηγιάννης- να λειτουργήσουν οι δημοτικές κατασκηνώσεις.

Συνεπώς τους συντάκτες και τις συντάκτριες του «Ν» δεν μας «έπιασε» ξαφνικά, καλοκαιριάτικα μια «ανεξήγητη» διάθεση να επισκεφτούμε το ΠΙΚΠΑ, ή χάρη στο δημοσιογραφικό μας έργο να εξασφαλίσουμε από τις πολλές και έγκυρες πηγές μας εικόνες της κατάστασης που επικρατεί, την οποία ωραιοποιεί ο κ. Χατζηγιάννης.

Χωρίς να πάρουμε το μέρος κανενός, απλώς παραθέτοντας τα γεγονότα, καμιά «ΜΚΟ» δεν λειτούργησε «αυθαίρετα», όταν είχε άδεια από το υπουργείο Εργασίας, οπότε αναρωτιέμαι γιατί νομίζετε ότι ξεχνάμε και χρησιμοποιείτε τέτοιες εκφράσεις κ. Χατζηγιάννη. Ή ότι είδατε σε κακό χάλι την κουζίνα για την οποία επίσης έχουμε φωτογραφίες και βίντεο από την περσινή μας αυτοψία που δείχνουν ότι ρημάζει ένας πανάκριβος εξοπλισμός. Όπως επίσης στην περσινή μας αυτοψία είχατε πει σε δήλωσή σας σε εμάς, ότι θα τελειώνατε ακόμα νωρίτερα τα έργα, αν είχατε αναλάβει και νωρίτερα ως αναπτυξιακή εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δική σας ευθύνη να ενημερώσετε ή όχι το κοινό για την ημερομηνία έναρξης των κατασκηνώσεων, δική μας ευθύνη, εφόσον έχετε ενημερώσει για την ημερομηνία να διασταυρώσουμε αν αυτό έγινε ή δεν έγινε.

Απαραίτητο σε αυτό το σημείο και το δικό μας «καταρχήν» κ. Χατζηγιάννη: Σας θυμίζω το ρητό του Ιάκωβου Μάγερ που σας αφορά ως νομικό, αλλά και ως πολίτη και ως πολιτικό ον και εκπρόσωπο του Δήμου Μυτιλήνης: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης. Η δημοσίευση λοιπόν, το ρεπορτάζ, αφορά στο δημοσιογραφικό λειτούργημα που υπηρετούμε. Και όταν η αυτοψία και τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, δημοσιεύονται και κάθε απάντηση επ’ αυτών, επίσης δημοσιεύεται, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα δεοντολογίας, «πολιτικής αρένας» ή σκοπιμότητας ή ό,τι άλλο εννοήσατε ή υπονοήσατε κ. Χατζηγιάννη.

Δεν ξέρω αν έχετε συγχυστεί και εσείς με τη θέση της Ελλάδας στην κατάταξη Ελευθερίας του Τύπου διεθνώς ή από τις πανελλαδικές ή περιφερειακές «λίστες» πριμοδότησης ΜΜΕ που λιβανίζουν νυχθημερόν πολιτικούς άρχοντες, αλλά η δημοσίευση όσων αφορούν και προβληματίζουν την κοινωνία είναι έργο πρωτίστως δημοσιογραφικό, όλα τ’ άλλα είναι δημόσιες σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλώς ή κακώς στο «Ν» κρινόμαστε καθημερινά από το μέγεθος του αναγνωστικού κοινού που είναι απόλυτα μετρήσιμο, το μέγεθος της απήχησης των ρεπορτάζ, που είναι επίσης μετρήσιμο και η όποια «πολιτική κατεύθυνση» που βλέπεται στη δική μας δημοσιογραφία ονομάζεται εγκυρότητα και αξιοπιστία.

Και επειδή δεν είμαστε «προεκλογικά φερέφωνα» ή μικρόφωνα που ξεφυτρώσαμε ξαφνικά σαν τα μανιτάρια με ημερομηνία λήξης, ψάξτε να βρείτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους, γιατί εμείς εδώ όπως πάντα, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αλήθεια, την ενημέρωση και τη δημοκρατία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*