× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γεια σου Σταύρο και κυρ Σταύρο...

Ο «αλλιώτικος» πρώην υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο και νυν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που πεταλώνει άλογα και υπόσχεται να... πεταλώσει και ψύλλους

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 26/4/2023

Γεια σου Σταύρο και κυρ Σταύρο...
Πεταλώνοντας άλογα και υποσχόμενος πετάλωμα ψύλλων

Σε μια αποστροφή ενός από τους λόγους του τις τελευταίες μέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να σκεφτούν μήπως και ψηφίζοντας Ανδρουλάκη σου βγαίνει Τσίπρας!  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προφανώς και κάτι ξέρει από εκλογικές (και μετεκλογικές) κωλοτούμπες καθότι σε μια περίπτωση υποψηφίου βουλευτή στη Χίο, αναρωτιέται κανείς μήπως και ψηφίζοντας Ανδρουλάκη σου βγαίνει... ο κυρ Σταύρος Μιχαηλίδης.

Τον γνώρισα πριν από χρόνια τον κ. Μιχαηλίδη ως ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος. Σεμνός και σοβαρός και καλός αξιωματικός ήταν. Και ηθικός και ακέραιος και δίκαιος. 66χρονος σήμερα, απόστρατος πια με το βαθμό του υποναυάρχου από δαύτους τους συμπατριώτες μας που μετά τη συνταξιοδότηση τους (κυρίως από τις ένοπλες δυνάμεις με την ευρεία έννοια) αποφασίζουν να σώσουν τον τόπο τους ασχολούμενοι και δημοσίως με την πολιτική. Όχι ότι δεν το έκαναν και όταν υπηρετούσαν. Απλά τώρα... είναι η ώρα, που λένε! Και τσουπ να σου, αλλάζοντας καπέλα, πολιτικοί οι απόστρατοι.

Ο κ. Μιχαηλίδης δεν θα μας ενδιέφερε, γούστο του και να κάνει ό,τι θέλει, αν η περίπτωση του δεν ακούμπαγε με ότι αυτό κουβαλά την κατανομή των βουλευτικών εδρών ακόμα και στη Λέσβο! Με εκείνα τα πάρε δώσε και τα σύρε και φέρε των κατανομών όπου και τα υπόλοιπα των ψήφων βγάζουν... Δεσπότη από την Καστοριά, στην Κορώνη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας. Τα ανάλογα του ΠΑΣΟΚ ούτε κυκλοφόρησαν, ούτε λέγονται

Γιατί ο κ. Μιχαηλίδης υποψήφιος ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ουδέποτε έκρυψε ότι ανήκε στο συντηρητικό χώρο ο άνθρωπος, στις τελευταίες εκλογές αποφάσισε πως είναι.... σοσιαλιστής! Και δικαίωμα του να το κάνει είναι και να αλλάξει άποψη ο άνθρωπος, το ζήτημα είναι ότι το έκανε επειδή ο Μηταράκης λέει τον έκοψε από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτόν λέει και τον Κωστή Μουσουρούλη! Κοινώς άλλαξε κόμμα, από τα δεξιά πήγε στα κεντροαριστερά, επειδή η δεξιά και ένας τοπάρχης της ο κ. Μηταράκης τον έκοψε από το ψηφοδέλτιο! Για τέτοιους βαθύτατα πολιτικούς λόγους μιλάμε μετακόμισε ο κ. Μιχαηλίδης. Και δαύτη η μετεγγραφή σαν εκείνη του Δεληκάρη που από τον Ολυμπιακό πήγε στον Παναθηναϊκό (μη με ρωτήσετε τώρα ποιος είναι ο Δεληκάρης) ευλογήθηκε επίσημα στη διάρκεια συνάντησης τους από τον ίδιο τον κ. Ανδρουλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του και άρχισε ο προεκλογικός αγώνας μόνο που ο κ. Μιχαηλίδης πλέον δε το λέει ότι είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Έφαγα το διαδίκτυο να βρω έστω μια κάρτα του με τη φωτογραφία του και τον ήλιο τον πράσινο τον ήλιο που ανατέλλει. Κάρτα υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας βρήκα. Του ΠΑΣΟΚ πουθενά. Ο κυρ Σταύρος κατεβαίνει απλά υποψήφιος και περισσότερα στο σταυρωμένο ψηφοδέλτιο που θα διακινηθεί από χέρι σε χέρι.

Α ναι. Και ταινιούλες. Στο Facebook.

Κορυφαία που δεν την πήραν είδηση τα εν Αθήναις τζιμάνια αυτή που δείχνει τον κυρ Σταύρο να πεταλώνει ένα άλογο. Διακόπτει τις εργασίες και δηλώνει πως και... ψύλλους θα πεταλώσει για το καλό του τόπου! Και αυτό χωρίς υπογραφή. Έτσι ωσάν χρησμός!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και η ανάρτηση του με την οποία ως πούρος σοσιαλιστής υπόσχεται απαγόρρεσυη προσευχών μουσουλμάνων

Το δε κόμμα που συνεχίζει λέει τις παραδόσεις του Ανδρέα Παπανδρέου κάνει δημόσιες δηλώσεις υποστηρίζοντας τη μετεγγραφή Μιχαηλίδη, πως «στο νησί μας, εδώ και αρκετό καιρό κυριαρχεί μια άκρως προβληματική πολιτική κατάσταση με αρνητικό πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μετερχόμενος αναχρονιστικές και παλαιοκομματικές μεθόδους έχει μετατρέψει το νησί σε ένα ιδιότυπο φέουδο με κύρια χαρακτηριστικά την αδιαφάνεια, την αναποτελεσματικότητα, την ευνοιοκρατία και τον ρεβανσισμό απέναντι σε όποιον διαφωνεί μαζί του. Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα η δημιουργία ενός δημοκρατικού αναχώματος για το νησί μας το οποίο θα έχει τη δυνατότητα έκφρασης στο ελληνικό κοινοβούλιο μιας και κάτι τέτοιο απουσιάζει παντελώς από το τοπικό πολιτικό προσκήνιο.».

Όχι, όχι... Δεν πρόκειται περί ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο. Αυτά δε συμβαίνουν εδώ. Στη Χίο συμβαίνουν. Εδώ το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να αντιμετωπίσει στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που «έχουν μετατρέψει το νησί σε ένα ιδιότυπο φέουδο με κύρια χαρακτηριστικά την αδιαφάνεια, την αναποτελεσματικότητα, την ευνοιοκρατία και τον ρεβανσισμό απέναντι σε όποιον διαφωνεί μαζί τους». Μη παρεξηγηθεί δηλαδή και κανένας τοπικός υποψήφιος.

Και προπάντων εδώ δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας δημοκρατικού αναχώματος. Καθότι δαύτο έγινε για να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης το χτίσιμο... της Βάστριας! Τι όχι;

Είπα Βάστρια και θυμήθηκα μιαν ακόμα ανάρτηση του κ. Μιχαηλίδη ο οποίος ως γνωστόν διαφωνεί με τη δημιουργία δομών για μετανάστες επειδή δαύτοι είναι μαύροι και μουσουλμάνοι!

Την ανάρτηση του αυτή της 28ης Μαρτίου 2023 (πριν ένα μήνα μόλις δηλαδή) διέσωσε η Χιώτικη ιστοσελίδα www.astraparis.gr και σε αυτήν φαίνεται μια από ένα βίντεο του youtube με τον τίτλο «Ραμαζάνι – Δομή, Κως – 23/03/2023» και τη φράση: «Αυτό στην Χίο δεν θα γίνει ποτέ. Να το εμπεδώσουν όσοι σχεδιάζουν και ονειρεύονται!».

Τι έβγαλε από τα ρούχα του το νεοσοσιαλιστή υποψήφιο βουλευτή της Χίου; Η εικόνα ανθρώπων που προσεύχονται σε όποιον Θεό πιστεύουν κλεισμένη σε μια δομή μεταναστών στην Κω. Το θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, κατοχυρωμένο από το 1789 και τη Γαλλική Επανάσταση ο κυρ Σταύρος ως ακραιφνής σοσιαλιστής δεν το αναγνωρίζει. «Ουδόλως μας ξένισε η ανάρτηση, έχουμε δει από τον ίδιο και χειρότερες. Όμως, τώρα ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα με ένα κόμμα, το οποίο δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές κι όχι μόνον αυτό αλλά πιστεύουμε δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές» σημειώνονταν στο ρεπορτάζ του www.astraparis.gr.

Λίγες ώρες μετά η «πλέρια» δημοκρατική ου μην αλλά και σοσιαλιστική ανάρτηση κατέβηκε. Ανακοινώθηκαν οι εκλογές οπότε μη δείχνει φάλτσος ο κυρ Σταύρος από την πρώτη μέρα!

Κάπως έτσι το λοιπόν και δεδομένων όλων των παραπάνω, το νου σας γειτόνοι. Ψηφίζοντας Ανδρουλάκη μη μας προκύψει Σταύρος και κυρ Σταύρος και αφέντης τσουτσουλομύτης, αλλά.... σκέτος Σταύρος! Καταλάβατε τι λέω ε;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Ώ γλυκύ μου Έαρ γλυκύτατη μου Σάμος...»

Γράφει ο Μανώλης Κάρλας*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είναι γνωστός ο αίτιος, είναι γνωστή κι η αιτία

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαν είσαι βουλευτής, δυστυχώς σε συμπονώ λιγότερο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Συγγραφέας,Ταξίαρχος σε αποστρατεία
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*