× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Θα απομείνουμε με τις λαμαρίνες;

Σοβαρό προβληματισμό δημιουργεί η παραίτηση της επιβλέπουσας μηχανικού της εργολήπτριας εταιρείας ενώ το έργο της ανάπλασης της σοβαρά πληγωμένης πλέον Μυτιληνιάς προκυμαίας έχει στην κυριολεξία διακοπεί

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 5/4/2023

Θα απομείνουμε με τις λαμαρίνες;

«Από σήμερα, η κατασκευάστρια εταιρεία προχωρά με τα συνεργεία της, σε ρυθμούς σπριντ, στη δημιουργία καλουπιών για την επίστρωση με βοτσαλωτό του δαπέδου, αλλά και του φωτιζόμενου τοιχίου 45 πόντων, που θα διαχωρίζει το κρηπίδωμα από το δρόμο» έλεγε την 1η Μαρτίου ο Δήμος. Ενώ ο Στρατής Κύτελης ανακοίνωνε παράδοση του έργου στα τέλη Απριλίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι γίνεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης; Το έργο της πολυθρυλούμενης ανάπλασης της προκυμαίας έχει κυριολεκτικά διακοπεί εδώ και πολλές μέρες με εξαίρεση το κλείσιμο με λαμαρίνες και του επιθαλάσσιου πεζοδρομίου στην πλατεία Σαπφούς. Ενέργεια που έκλεισε από μεριάς της θάλασσας τα 2/3 του πετάλου της προκυμαίας.

Κι ενώ λίγες μέρες πριν η δημοτική αρχή μετά από επιτόπια επίσκεψη των στελεχών της υποστήριζε ότι το πρώτο τμήμα του έργου που θα ήταν έτοιμο στα τέλη Φεβρουαρίου, θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου, σήμερα 25 μέρες πριν το τέλος Απριλίου, το έργο βρίσκεται εκεί που ήταν την 1η Φεβρουαρίου. Ανάλογη είναι και η ανάρτηση στο διαδίκτυο του ίδιου του Δημάρχου Στρατή Κύτελη που πριν λίγες μέρες διαβεβαίωνε πως στο λιμάνι «τέλος Απριλίου παραδίδεται το τμήμα που έχει περιφραχθεί».

Πλην όμως πολύ καιρό τώρα κανείς δεν βλέπει εργάτες και οι φήμες θεριεύουν. Οι φήμες εντάθηκαν σήμερα που η επιβλέπουσα μηχανικός της εργολήπτριας εταιρείας υπέβαλλε την παραίτηση της, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους. Στην πραγματικότητα όμως γιατί δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά της με τα πολλά προβλήματα που αφορούν τόσο τη μελέτη που κλήθηκε να υλοποιήσει η εταιρεία όσο και με τα προβλήματα υποχρηματοδότησης της πορείας των έργων από την ίδια την ανάδοχο εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες διασταυρωμένες που επιβεβαιώνουν την παραίτηση της επιβλέπουσας μηχανικού, αναφέρουν ότι συνεργεία και προμηθευτές αρνούνται να συνεργαστούν μαζί της. Ενώ υλικά που χρειάζεται να παραγγελθούν εκτός Λέσβου και τα οποία χρειάζονται δυο και τρεις μήνες για να έρθουν στη Λέσβο δεν έχουν καν ακόμα παραγγελθεί. Το τελευταίο σημαίνει ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων το πρώτο τμήμα του έργου που κατά το Στρατή Κύτελη «τέλος Απριλίου παραδίδεται» θα ολοκληρωθεί, αν αυτό θα γίνει, στα μέσα του καλοκαιριού!

Διασταυρωμένες πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι στην αγωνιώδη έκκληση της δημοτικής αρχής στην ανάδοχο εταιρεία να συνεχιστεί το έργο λήφθηκε η απάντηση ότι τα έργα θα ξανακινήσουν και τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν «ξεπεράστηκαν».

Κι έρχεται Μεγάλη Παρασκευή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εφιάλτης όμως της δημοτικής αρχής, της επανάληψης της ιστορίας του κολυμβητηρίου στα Θέρμα στην καρδιά της πόλης έχει και πού βραχυπρόθεσμα χαρακτηριστικά.

Σε εννέα μέρες από σήμερα, όλη η Μυτιλήνη θα βρεθεί μπροστά σε ένα τείχος από λαμαρίνες όταν βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής θα κατεβεί στην πλατεία Σαπφούς για τη συνάντηση των επιταφίων. Σε μια θεοσκότεινη πλατεία σε μια προκυμαία με θεοσκότεινα, 27 προς το παρόν μαγαζιά σε περίοδο εντεινόμενης μέρα με τη μέρα κρίσης. Μια κρίση που ξεπερνά πια τα όρια της λαμαρινόφρακτης Προκυμαίας και αγκαλιάζει όλη την πόλη. Σε αυτήν την κατάσταση – έργα και ημέρες της δημοτικής αρχής, λύση η δημοτική αρχή του Στρατή Κύτελη αποδεικνύεται ανίκανη να δώσει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου