× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μαρία Νικολάρα – Γιατί υποψήφια

Δήλωση της υποψήφιας βουλευτή Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/2/2023

Μαρία Νικολάρα – Γιατί υποψήφια

Απ τα νεανικά χρόνια μου προσπάθησα να κάνω τις αγωνίες μου δράση και αγώνες. Μέσα από φοιτητικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς,επαγγελματικούς συλλόγους, το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, μέσα από κινήματα και εθελοντική δράση. Ταυτόχρονη και η πολιτική μου ένταξη στην Αριστερά. Στην ΚΝΕ, στο Συνασπισμό , στη Ριζοσπαστική Αριστερά. Για πολλά χρόνια μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ, κι απ τον περασμένο Μάη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Απ το 2014 μέχρι σήμερα Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διεκδικώ κι αγωνίζομαι για ένα καλύτερο κόσμο για μας και τα παιδιά μας, μια καλύτερη μοίρα για τον τόπο.

Η αριστερά, δεν ήταν και δεν είναι ο δρόμος της προσωπικής μου αναγνώρισης. Είναι μια πορεία ζωής και αγώνων που με κάνουν περήφανη. Με τις αρχές και τις αξίες της πορεύτηκα.Της έγνοιας, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας, της ανοχής στο διαφορετικό, της δημοκρατίας, της προσφοράς και της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος.

Ανταποκρίθηκα θετικά, στην τιμή που μου έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με την πρόταση να είμαι υποψήφια βουλεύτρια στο Ν Λέσβου. Δενμπορούσα, να είμαι απούσα από τον αγώνα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώραμας. Βαριά η τιμή βαριά και η ευθύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένας αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, την φτώχεια, τον αυταρχισμό, τη διαφθορά, τη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του κράτους , την κατάργηση του κράτους δικαίου.Είναι ένας αγώνας για την ίδια τη δημοκρατία!

Το διακύβευμα των εκλογών είναι τεράστιο και αφορά στο παρόν και το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Μας αφορά όλες και όλους. Για να ξαναδώσουμε την ελπίδα στους νέους και τις νέες! Για να ξαναζήσουμε με αξιοπρέπεια από τους μισθούς και τις συντάξεις μας! Για ξανανιώσουμε ασφάλεια και σιγουριά ! Να διώξουμε μακριά τον φόβο για το αύριο!

Για τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, για την προστασία των δημόσιων αγαθών της παιδείας και της υγείας, την ανακούφιση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Για μια κοινωνία ανεκτικότητας και συμπερίληψης που σέβεται τη διαφορετικότητα και την άλλη άποψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνητικό του έργο την περίοδο 2015-2019 έδωσε δείγματα γραφής για όλα τα παραπάνω αν και δεν υπήρχαν ευνοϊκές συνθήκες, απέδειξε ότι όχι μόνο κατάφερε να βγάλει τη χώρα απ τα μνημόνια, αλλά με δημοκρατία και μέσα από κοινωνική δικαιοσύνη κράτησε τους πολίτες όρθιους, και άφησε και κομπόδεμα 37 δις που επιτρέπει στη χώρα να δανείζεται, κόντρα στα άδεια ταμεία που παρέλαβε. Απέδειξε επίσης ότι ήταν η μόνη κυβέρνηση με καθαρά χέρια που πέρασε απ τον τόπο , ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι .Και πως το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς δεν είναι μύθος.

Το εγχείρημα δεν είναι προσωπικό αλλά συλλογικό, είναι για τους πολλούς και τις πολλές. Γι αυτό απαιτεί και συλλογική προσπάθεια.Για να αλλάξουμε μαζί το αποκρουστικό τοπίο που δημιούργησε η διακυβέρνηση της πιο σκληρής δεξιάς των τελευταίων δεκαετιών.

Συλλογική προσπάθεια με τους πολλούς και για τους πολλούς, που είναι άνεργοι, αγρότες, μισθωτοί, μικροεπαγγελματίες,, συνταξιούχοι, μαθητές, κάτοικοι των χωριών και της πόλης, άντρες και γυναίκες, νέοι και συνταξιούχοι, όλους τους συμπολίτες μας. Έλληνες και αλλοδαπούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε η ζωή μας ,η καθημερινότητα να γίνει καλύτερη. Πιο ανθρώπινη. Όχι κάποια στιγμή στο μέλλον. Αλλά τώρα. Γιατί αυτό που καθορίζει το μέλλον είναι οι αλλαγές και οι βελτιώσεις του παρόντος. Αλλαγές που κοιτάνε στο μέλλον.

Γι αυτούς τους λόγους θα καλέσω τους πολίτες της Λέσβου, της Λήμνου και του Αη Στράτη να με εμπιστευτούν με την ψήφο τους.Σ’ έναν αγώνα που θα πορευτούμε όλοι μαζί, που μαζί θα τον κερδίσουμε και θα φέρουμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας