× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου

Πέντε συνδυασμοί διεκδίκησαν την ψήφο των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 6/11/2019

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου

Πέντε συνδυασμοί αποτελούμενοι από αιρετούς των Δήμων του Βορείου Αιγαίου διεκδίκησαν την ψήφο των εκλεγμένων συναδέλφων τους στις αρχαιρεσίες για την εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου και αντιπροσώπων στην Κ.Ε.Δ.Ε.που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη το πρωί στη Μυτιλήνη. Να σημειώσουμε ότι η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου, που έλαβα χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, αποτελείται από τους εκπροσώπους των μελών της που είναι οι Δήμοι του Βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα αποτελείται από Δημάρχους, εκπροσώπους των Δήμων του Βορείου Αιγαίου (δημοτικοί σύμβουλοι), που ανέρχονται συνολικά σε 75 μέλη. Στις εκλογές που έγιναν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου ψήφισαν 68 αντιπρόσωποι και βρέθηκαν 67 έγκυρα ψηφοδέλτια. Για το Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) «Όλοι μαζί για το Βόρειο Αιγαίο»: 23 ψήφοι και 3 έδρες αποτελούμενες από τους Παναγιώτη Αναγνώστου, Δημήτρη Βαρβαγιάννη και Ιωάννη Καραβασίλη. Αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. Παναγιώτης Αναγνώστου.

2) «Ενωμένοι για το Βόρειο Αιγαίο»: 19 ψήφοι και 3 έδρες αποτελούμενες από τους Ιωάννα Κατανάκη, Μιχάλη Μαμάκο και Κωνσταντίνο Τριαντάφυλλο. Αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. Μανώλης Βουρνούς.

3) «Συνεργασία Βορείου Αιγαίου»: 9 ψήφοι και 1 έδρα την οποία καταλαμβάνει ο Στρατής Ζαφείρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4) «Αρίσταρχος ο Σάμιος»: 9 ψήφοι και 2 έδρες αποτελούμενες από τον Κωνσταντίνο Βογιατζή και τον Κωνσταντίνο Καραγεωργίου. Την δεύτερη έδρα κατέλαβε ο συνδυασμός μετά από κλήρωση καθώς υπήρχε ισοψηφία.Αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. Ευάγγελος Καρράς.

5) «Λαϊκή Συσπείρωση»: 9 ψήφοι και 1 έδρα την οποία καταλαμβάνει η Νίκη Τσιριγώτη.

Τις υπόλοιπες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. απαρτίζουν οι Δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίο. Το Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε Σώμα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο του.

Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος των εκλογών αυτό που παρατηρείται είμαι μια διάσπαση των δυνάμεων που προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία καθώς και το γεγονός ότι από το ψηφοδέλτιο «Όλοι μαζί για το Βόρειο Αιγαίο» που στηρίχτηκε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη εκλέχτηκε στο Δ.Σ. μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος που ανήκει στην παράταξη του ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης. Παρότι ήταν υποψήφιοι έξι συνολικά δημοτικοί σύμβουλοι μεταξύ αυτών και οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κατσαβέλλης, Στρατής Δαγκλής, Κωνσταντίνος Κουνέλλης και Παναγιώτης Τσακύρης που δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος