× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Δυτική Λέσβος έχει έτοιμες μελέτες για το νέο ΕΣΠΑ»

Η νέα αντιδήμαρχος Προγραμματισμού της Δυτικής Λέσβου Ασανούλα Γιαννή, μιλά για τα νέα της καθήκοντα, για τα έργα που σχεδιάζονται στο μέλλον και τις προοπτικές του Δήμου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/12/2022

«Η Δυτική Λέσβος έχει έτοιμες μελέτες για το νέο ΕΣΠΑ»

Την αντιδημαρχία Προγραμματισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ανέλαβε εδώ και ένα μήνα περίπου μετά την παραίτηση του Μιχάλη Ρούσση, Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη η οποία κλήθηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να χειριστεί πολύ σοβαρά θέματα και ζητήματα όπως είναι η μίσθωση των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε να μελετήσει το φάκελο του διαγωνισμού με τα βήματα που έγιναν από τις υπηρεσίες του Δήμου και τη Δημοτική Αρχή ώστε να  ενημερώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους δημοτικούς συμβούλους στη συζήτηση του θέματος που έγινε τις προηγούμενες ημέρες.

«Είχα και εγώ, αναφέρει, εύλογες απορίες και κυρίως για το γεγονός ότι ήταν απέναντι στην επένδυση ο ίδιος ο αντιδήμαρχος που χειρίσθηκε την υπόθεση πριν από μένα. Διαπίστωσα τελικά ότι όλα έγιναν σωστά και δεν υπήρχε κάτι μεμπτό στην όλη διαδικασία». 

Αναφερόμενη η κ. Γιαννή στα νέα της καθήκοντα στον τομέα του Προγραμματισμού, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι σε εξέλιξη έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία σχεδιάσθηκαν εξ αρχής και υλοποιούνται από τη Δημοτική Αρχή Βέρρου, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Αρμός Βορείου Αιγαίου» η οποία στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου με την υλοποίηση μελετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτή τη στιγμή εκτελούνται σε όλο το Δήμο, έργα αγροτικής οδοποιίας, κατασκευάζονται στάδια και γήπεδα, παιδικές χαρές και άλλα σημαντικά έργα ενώ προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλους τους χρηματοδοτικούς πόρους από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Η τριετία που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη.  Ήμασταν ο Δήμος που δεν είχαμε γραφεία και καρέκλες για τους υπαλλήλους και τους αντιδημάρχους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα λύσαμε πολλά προβλήματα, όμως ακόμη και σήμερα υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο υποδομών του Δήμου. Αυτή την περίοδο μάλιστα προχωρά το έργο της δημιουργίας αίθουσας δημοτικού συμβουλίου, στο κεντρικό δημαρχείο της Καλλονής». 

Αναφερόμενη η Ασανούλα Γιαννή στο νέο ΕΣΠΑ οι προσκλήσεις του οποίου θα ανοίξουν μέσα στον καινούργιο χρόνο, σημείωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα και αρκετές μελέτες οι οποίες περιμένουν στα συρτάρια για να ενταχθούν αμέσως μόλις ανοίξουν τα προγράμματα που απαιτούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Ασανούλα Γιαννή αναφέρθηκε και στα ζητήματα που αφορούν την αρμοδιότητα του Περιβάλλοντος και τη διαχείριση του αρδευτικού δικτύου της περιοχής. Όπως τόνισε υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα για τα οποία γίνεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν, μεταξύ αυτών και η αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής του Βαφειού.

Η κ. Γιαννή δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της διαχείρισης των παραλιών. Όπως είπε η Δυτική Λέσβος έχει ήδη 11 παραλίες με γαλάζιες σημαίες και σήμερα προετοιμάζει άλλες 6 ακτές προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου