× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Λαϊκισμός» η κριτική για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης

Παρέμβαση της Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Λέσβου της Ν.Δ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/11/2022

«Λαϊκισμός» η κριτική για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης

Με εκτενή ανακοίνωση της η Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου της Ν.Δ. παρουσιάζει τις θέσεις της κυβέρνησης για την παύση της 24ώρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και το ΠΑΣΟΚ για κεροσκοπισμό. Θεωρεί δόκιμη την παύση της 24ώρης λειτουργίας καθώς όπως αναφέρει η προσέλευση ασθενών την τελευταία διετία είναι μειωμένη ως μηδενική. Τέλος οι κομματική οργάνωση Λέσβου της Ν.Δ. καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν την αντιπαραγωγή κριτική και να επικεντρωθούν στα ουσιώδη πολιτικά θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας.


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


«Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης στα θέματα υγείας είναι πάντοτε καλοδεχούμενες. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λαϊκισμός, με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου είναι αυτός, που οδήγησε τη χώρα μας σε ασφυκτικές καταστάσεις για την οικονομία και την κοινωνία. Επειδή, λοιπόν κατά τις προηγούμενες ημέρες, πολύ φαιά ουσία και πολύ μελάνι ξοδεύτηκαν αναφορικά με τη δήθεν υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε τα κάτωθι:


- Στο νησί μας λειτουργούν πέντε Κέντρα Υγείας, της Μυτιλήνης, της Καλλονής, του Πολιχνίτου, του Πλωμαρίου και της Άντισσας, τα οποία έχουν οριστεί με βάση την γεωγραφική αλλά και την πληθυσμιακή κατανομή.

- Τα τέσσερα απομακρυσμένα λειτουργούν από την ίδρυση τους σε 24ωρη βάση. Το Κέντρο Υγείας της Μυτιλήνης (πρώην Ι.Κ.Α.) και λόγω της γεωγραφικής του θέσης αλλά και της εγγύτητας του με το Νοσοκομείο λειτουργούσε μόνο πρωί, όπως και τα αντίστοιχα της Χίου, της Σάμου και της Ρόδου.

- Το 2015 με την έναρξη των προσφυγικών ροών κρίθηκε αναγκαία η λειτουργία τους σε 24ωρη βάση, ώστε να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

- Κατά την τελευταία διετία ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονταν στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, κατά τις βραδινές ώρες είχε μειωθεί αισθητά έως και μηδενιστεί κάποιες φορές.

- Η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια έκρινε, με γνώμονα την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και τον εξορθολογισμό του κόστους παροχής υπηρεσιών υγείας, ότι έπρεπε να προβεί σε τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας του, τις καθημερινές από τις 07:00 έως τις 21:00 και τα Σάββατα από τις 07:00 έως τις 15:00. Να σημειωθεί, δε, ότι τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας Χίου, Σάμου και Ρόδου λειτουργούν μόνο πέντε ημέρες την εβδομάδα και μάλιστα μέχρι τις 15:00.

- Παράλληλα, η Υγειονομική Περιφέρεια έδωσε τη δυνατότητα στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης να πραγματοποιούν τις εφημερίες τους στο Νοσοκομείο, ενισχύοντας το δυναμικό του Νοσοκομείου και βελτιώνοντας την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες καθώς στο Νοσοκομείο υπάρχει πλήρης κάλυψη με όλες τις ιατρικές ειδικότητες.


Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω, κανένα Κέντρο Υγείας δεν έκλεισε. Συνεπώς τα γραφόμενα ότι «Καταργούν Κέντρα Υγείας και ιδρύουν Βάστριες» είναι ανυπόστατα.


Απέναντι, λοιπόν στον λαϊκισμό των ανέξοδων παροχών του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο και τον «ανταγωνιστικό» με το ΣΥΡΙΖΑ καιροσκοπισμό του ΠΑΣΟΚ, προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ και θα στηρίξουν έτι περισσότερο τους πολίτες, χωρίς να υποβαθμίζουμε την υγειονομική τους περίθαλψη. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε όλες τις μεταρρυθμίσεις. που αφορούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στον εξορθολογισμό του ΕΟΠΥΥ, στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στην δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους Έλληνες και στην ομαλή συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


ΚΑΙ Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν επιτέλους την αντιπαραγωγική αντιπολίτευση και να επικεντρωθούν στα ουσιώδη πολιτικά θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας. Ζητήματα, που αφορούν την εθνική μας πορεία και την οικονομική μας ανάπτυξη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέλος του Μάη η απελευθέρωση των θέσεων πάρκινγκ

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ ΜΜΕ και ακαδημαϊκών

Εστιασμένη στον τομέα του τουρισμού και της οικονομίας ήταν η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός

Συναντήθηκε με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη για θέματα που αφορούν τα έργα που υλοπιούνται ή θα υλοποιηθούν από το ΤΕΕ στην περιοχή. Τον Στασινό συνόδευαν στελέχη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στη Μυτιλήνη το 5ο Διεθνές Συνέδριο HydroΜediT 2024

Για την Εφαρμοσμένη Ιχθυολογία, Ωκεανογραφία και το Υδάτινο Περιβάλλον
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελίες εργασίας για το κέντρο «The Beauty House»

Αναζητούνται έμπιστοι συνεργάτες με όρεξη στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παλεύοντας τα στερεότυπα για την κοινότητα Ρομά

Εκδήλωση των Κέντρων Κοινότητας Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Σπυρόπουλος στη Μυτιλήνη

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία την Τρίτη 14 Μαΐου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Mουτζούρη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Ραχμί Κοτς στην Τουρκία

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επίσης είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αϊβαλιού
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…» ‑ εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, έτρεξαν για τη ζωή

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Lesvos Runners και ο Δήμος Μυτιλήνης στα Τσαμάκια