× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γράμμα από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Την απαραίτητη ασφάλεια ζητά το 15μελές συμβούλιο του Μουσικού Γυμνασίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2022

Γράμμα από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Με ένα γράμμα που απευθύνεται σε όλους και όλες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης επισημαίνουν την ανησυχία τους για όλα όσα βιώνουν με την ακαταλληλότητα του κτηρίου στην Παναγιούδα και το περιστατικό της Παρασκευής όπου έπεσαν σοβάδες, για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λέει το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Μουσικού Γυμνασίου:
«Αγαπητοί κύριοι/ες
Την Παρασκευή έγινε στην αίθουσα διδασκαλίας του Γ2 Γυμνασίου ένα ατύχημα κατά το οποίο κινδύνευσαν μαθητές που την ώρα εκείνη βρίσκονταν μέσα σ’ αυτήν. Συγκεκριμένα γκρεμίστηκε ένα μεγάλο μέρος από το επίχρισμα της οροφής πέφτοντας κομμάτια του πολύ κοντά στους μαθητές και πάνω στα μουσικά όργανα.


Με αφορμή αυτό το γεγονός το 15μελές συμβούλιο του γυμνασίου εκπροσωπώντας όλα τα παιδιά ερχόμαστε να διαμαρτυρηθούμε για πολλοστή φορά για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο μας. Τα προβλήματα αυτά είχαν επισημανθεί και πριν την μετεγκατάσταση μας σ’ αυτό το χώρο. Αλλά δυστυχώς δεν ακουστήκαμε.

Συγκεκριμένα υπάρχουν πολλές φθορές στο κτήριο οι οποίες εγκυμονούν πολλά ατυχήματα και θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Οι διάδρομοι είναι πολύ στενοί και εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση μαθητών και καθηγητών. Τα παράθυρα είναι πολύ μικρά με αποτέλεσμα οι αίθουσες διδασκαλίας να μη φωτίζονται επαρκώς καθώς αφορούν χώρους μελέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θέρμανση είναι προβληματική γιατί ο λέβητας είναι κοινός με το διπλανό συγκρότημα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βρεθεί πάντα μια λύση που να ικανοποιεί και τα δυο συγκροτήματα. Ο αύλειος χώρος είναι πολύ μικρός για το σύνολο των μαθητών που διαθέτει το σχολείο μας με συνέπεια την ώρα του διαλείμματος να υπάρχει συνωστισμός μέσα σ’ αυτόν.

Η έλλειψη γηπέδου και γυμναστηρίου είναι ένα ακόμα επίσης πρόβλημα ειδικά τις μέρες με κρύο ή βροχή όπου αναγκαζόμαστε να κάνουμε γυμναστική στην είσοδο του σχολείου. Παράλληλα δεν υπάρχουν ράμπες για ΑΜΕΑ οπότε η πρόσβαση αυτών των παιδιών είναι αδύνατη ακόμη και για παιδιά που έχουν κάποιο ατύχημα.

Τέλος δεν υπάρχουν αίθουσες ούτε για τα μουσικά όργανα τα οποία είναι πολύ ακριβά ούτε αίθουσα εκδηλώσεων αλλά και μουσικών συνόλων/ατομικών οργάνων οι οποίες είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει σωστά ένα μουσικό σχολείο. Φυσικά δεν κάνουμε λόγο για την ύπαρξη ηχομόνωσης πουθενά με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη διαρροή του ήχου σε όλο το κτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανακεφαλαιώνοντας εμείς τα παιδιά του μουσικού σχολείου τα οποία δαπανάμε πολλές ώρες μετακίνησης και επιπλέον ώρες εργασίας μέσα σ’ αυτό μόνο και μόνο γιατί αγαπάμε τη μουσική αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε την απαραίτητη ΑΣΦΑΛΕΙΑ και τη σωστή αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς που ευθύνονται για το κτηριακό μας πρόβλημα. Για το λόγο αυτό ζητάμε ΑΜΕΣΑ την μετεγκατάσταση του σχολείου μας σε χώρο που να τηρεί τις προϋποθέσεις για να ονομάζεται σχολείο.


Με εκτίμηση,

Το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Γυμνασίου Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ας πάμε παντού στη Μυτιλήνη....με ένα ποδήλατο

Δεκάδες δημότες της πόλης πήραν το ποδήλατό τους και συμμετείχαν στην πανελλαδική δράση που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου την Κυριακή 12 Μαΐου στις 5 το απόγευμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ξιμπουμπλήθρα έφερε την άνοιξη στο Μεσότοπο

Μια μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη «αρώματα», μουσικές και νεανικές παρουσίες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις υποβάλλονται από τη Δευτέρα 13 Μαΐου έως την Παρασκευή 31 Μαΐου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πάει για έβδομη θητεία ο Γιώργος Ντίνος στην Ένωση Πυροσβεστών

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστημονική διημερίδα προς τιμήν του καθηγητή Ευθύμιου Παπαταξιάρχη

Πραγματοποιείται στις 17 και 18 Μαΐου από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μανούλες και παιδιά της Μυτιλήνης έτρεξαν για τη ζωή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε δράση που διοργάνωσαν την Κυριακή στις 11 το πρωί στα Τσαμάκια ο Σύλλογος Lesvos Runners με τον Δήμο Μυτιλήνης για την Γιορτή της Μητέρας
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Μια Ελλάδα φως», από το 7ο Δημοτικό Μυτιλήνης, στα σαλόνια της Schoolvision

Οι μαθητές της πόλης μας εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο σχολικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και κέρδισαν τις εντυπώσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

41 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Αγιάσου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Γυμνάσιο της περιοχής
ΥΓΕΙΑ

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου

Απαραίτητος ο δραστικός περιορισμός της κατανάλωσης τους
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινητοποίηση συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη ανηλίκου στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Τραυμάτισε με σιδερογροθιά έναν 23χρονο