× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δικαιώνει το Βέρρο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Στο αρχείο η σχετική καταγγελία, ενώ όπως τονίζεται είναι υπεύθυνες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Ερεσού – Αντίσσης και ενιαίου Δήμου Λέσβου για την εκτός προβλεπομένων από το νόμο, διαχείριση της Αμιγούς Εταιρείας Ανάπτυξης Δήμου Ερεσού - Αντίσσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2022

Δικαιώνει το Βέρρο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Στο αρχείο θέτει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας την υπόθεση τυχόν ευθυνών της δημοτικής αρχής Βέρρου στο θέμα της εκκαθάρισης της Αμιγούς Εταιρείας Ανάπτυξης Δήμου Ερεσού - Αντίσσης, υπόθεση που κατήγγειλε ο πρώην Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Μιχάλης Ρούσης ο οποίος μάλιστα και παραιτήθηκε από τη θέση του για αυτόν το λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με απόφαση της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων ΟΤΑ της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σήμερα 14 Νοεμβρίου 2022, τίθεται στο αρχείο η σχετική καταγγελία.

Κι αυτό γιατί υπάρχει εκκρεμοδικία σε μια τουλάχιστον υπόθεση της Εταιρείας και άρα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Και δεύτερον γιατί η εκκαθάριση ως διαδικασία που ακολουθήθηκε από την τότε δημοτική αρχή Ερεσού Αντίσσης και στη συνέχεια από τις δημοτικές αρχές Βουνάτσου και Γαληνού «δεν είναι νόμιμη ως διαδικασία διότι α) δεν προκύπτει ότι τηρήθηκε η εκ του νόμου απαιτούμενη διαδικασία για τη συνέχιση της εκκαθάρισης πέραν της τριετίας και β) οι εκκαθαριστές δεν τηρούν τις απαιτούμενες εκ του νόμου προϋποθέσεις για το διορισμό τους».

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σημειώνει με τη σημερινή της απόφαση ότι ο Δήμος δυτικής Λέσβου πρέπει να τηρήσει από εδώ και στο εξής της διαδικασία ελέγχου και να διορίσει νέους εκκαθαριστές «προκειμένου να είναι νόμιμη πλέον η διαδικασία της εκκαθάρισης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειώσουμε ότι όπως το «Ν» έγραφε πριν λίγες μέρες, η Αμιγής Εταιρεία Ανάπτυξης Δήμου Ερεσού – Αντίσσης, όπως και πολλές άλλες αναπτυξιακές εταιρείες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, τέθηκε σε εκκαθάριση από την τελευταία δημοτική αρχή του Δήμου Ερεσού – Αντίσσης στο τέλος του 2010, πριν από 12 χρόνια δηλαδή. Η εκκαθάριση συνεχίσθηκε και στη διάρκεια της θητείας των δύο δημοτικών αρχών Λέσβου, με δημάρχους το Δημήτρη Βουνάτσο και το Σπύρο Γαληνό. Στα περιουσιακά στοιχεία και στα έσοδα της εταιρείας αυτής περιλαμβάνονται το ελαιοτριβείο της κοινότητας Βατούσας και ποσοστό των εσόδων από τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται στο Δήμο Ερεσού – Αντίσσης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου