× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάτι καινούργιο γεννιέται στην Αγία Παρασκευή

Πινακοθήκη Χριστόφα Αναγνωστή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/10/2022

Κάτι καινούργιο γεννιέται στην Αγία Παρασκευή

Στο παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ, θα λειτουργήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι η νέα πινακοθήκη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με έργα τέχνης από τη συλλογή της οικογένειας του γιατρού Δημήτρη Αναγνωστή, που κατάγεται από την Αγία Παρασκευή, δωρεά στην μνήμη των γονιών του Καλλιόπης και Χριστόφα. Η Πινακοθήκη θα φέρει το όνομα του Χριστόφα Αναγνωστή, που εκλέχτηκε τέσσερις συνεχόμενες φορές πρόεδρος της κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πηγή φωτό:Στρατής Προδρόμου

Θα εκτεθούν περίπου 250 έργα καταξιωμένων ελλήνων καλλιτεχνών, ένα ταξίδι στον χώρο και την ιστορία της ελληνικής τέχνης για ολόκληρο τον 20ο αιώνα. Ο επισκέπτης θα συναντήσει εκεί κάθε μορφή εικαστικής τέχνης, ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, κεραμική, εφαρμοσμένες τέχνες, κατασκευές κλπ., θα ανακαλύψει πολλά διαφορετικά στυλ και ρεύματα, αλλά και έργα τέχνης που διατυπώθηκαν στα πιο διαφορετικά υλικά.

Οι δωρητές μας επέτρεψαν να αποτυπώσουμε την πρόοδο των εργασιών για να πάρει το λεσβιακό κοινό μια πρώτη γεύση και σταδιακά θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε περισσότερα. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ