× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο πόλεμος των…. δικηγόρων

Καταγγέλλεται αποκλεισμός του Τάσου Χατζηγιάννη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και έπεται συνέχεια προσφυγών

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 13/2/2019

Ο πόλεμος των…. δικηγόρων
Ανάστατος ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης μετά και την εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής, όπου η ανάδειξη του Δημήτρη Βασιλούδη ως νέου Προέδρου «έριξε λάδι στη φωτιά». Κι αυτό γιατί άνοιξε νέο σοβαρό μέτωπο αντιπαράθεσης μεταξύ του κ. Βασιλούδη και του συνυποψηφίου του στην τελευταία διαδικασία Τάσου Χατζηγιάννη. Πάντως όπως υποστηρίζεται η αντιπαράθεση δεν είναι προσωπική αλλά μεταξύ δυο διαφορετικών απόψεων σχετικά με τον τρόπο της λειτουργίας του μεγάλου ιστορικού επιστημονικού φορέα και του ρόλου που θα έπρεπε να διαδραματίζει στην κοινωνία.
Όπως υποστηρίζουν κύκλοι του Συλλόγου, σύμφωνα με το  άρθρο 117 παράγραφος 3 του εν ισχύ Δικηγορικού  Κώδικα, σε περίπτωση που γίνουν επαναληπτικές εκλογές, όπως δηλαδή έγινε στην περίπτωση του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης την Κυριακή, ο υποψήφιος που δεν εκλέγεται τελικά καταλαμβάνει μία εκ των θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην προκειμένη περίπτωση, κ. Χατζηγιάννης θα έπρεπε να καταλάβει την θέση που κατέχει το τελευταίο σε ψήφους μέλος και συγκεκριμένα τη θέση του ταμία του Συλλόγου κ. Νίκου  Καπτανή. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αφού κατά παράβαση του Δικηγορικού Κώδικα ο κ. Χατζηγιάννης τελικά δεν περιλήφθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το γεγονός προκάλεσε σοβαρή ένταση στο Σύλλογο τόσο προχθές Δευτέρα όσο και χτες Τρίτη. Μάλιστα ο κ. Χατζηγιάννης με δηλώσεις του καταφέρεται τόσο κατά της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και κατά της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας πως η παρουσία του σε αυτό και ο παράνομος όπως τον χαρακτηρίζει αποκλεισμός του θα αλλάξει τους συσχετισμούς που έχουν δημιουργηθεί στο όργανο και ότι αυτοί συνεπάγονται.

Εν τω μεταξύ από το πρωί της Δευτέρας ακόμα, ο κ. Νίκος Βλουτέλλης του οποίου η προσφυγή προκάλεσε τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, Αφού όπως υποστηρίζει δεν έπρεπε να επαναληφθούν οι εκλογές αλλά να καταλάβει αυτός τη θέση του κ. Καλλία ο οποίος πρώτευσε στην ακυρωθείσα διαδικασία αν και δεν θα έπρεπε να πάρει μέρος αφού είχε ήδη δυο θητείες Προέδρου.

Στην προσφυγή του ο κ. Βλουτέλλης αναφέρει  και την παράνομη, όπως υποστηρίζει μη συμμετοχή του Τάσου Χατζηγιάννη στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την διαδικασία της περασμένης Κυριακής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Μουτζούρη με Στασινό

Στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 30 Μαΐου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη

Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος ενώ θα χαιρετίσει ο Μυτιληνιός υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Κατσακούλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μαρία Κομνηνάκα στη Λήμνο

Περιοδεία της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέλος του Μάη η απελευθέρωση των θέσεων πάρκινγκ

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ ΜΜΕ και ακαδημαϊκών

Εστιασμένη στον τομέα του τουρισμού και της οικονομίας ήταν η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός

Συναντήθηκε με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη για θέματα που αφορούν τα έργα που υλοπιούνται ή θα υλοποιηθούν από το ΤΕΕ στην περιοχή. Τον Στασινό συνόδευαν στελέχη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στη Μυτιλήνη το 5ο Διεθνές Συνέδριο HydroΜediT 2024

Για την Εφαρμοσμένη Ιχθυολογία, Ωκεανογραφία και το Υδάτινο Περιβάλλον
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελίες εργασίας για το κέντρο «The Beauty House»

Αναζητούνται έμπιστοι συνεργάτες με όρεξη στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παλεύοντας τα στερεότυπα για την κοινότητα Ρομά

Εκδήλωση των Κέντρων Κοινότητας Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Σπυρόπουλος στη Μυτιλήνη

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία την Τρίτη 14 Μαΐου