× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Υπουργός Υποδομών και ο Δήμος Δυτικής Λεσβου

Γράφουν οι ΝΙΚΟΣ ΧΗΡΑΣ* και ΣΤΡΑΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ*

Δημοσίευση 5/7/2022

Ο Υπουργός Υποδομών και ο Δήμος Δυτικής Λεσβου

Πρόσφατα ήρθε στην Λέσβο ο Υπουργός Υποδομών Καραμανλής για να εξαγγείλει έργα τα οποία σχεδιάζει να υλοποιήσει το υπουργείο στο νησί μας. Το μεγαλύτερο μέρος των έργων αφορούν την περιοχή της Δυτικής Λέσβου. Ο Υπουργός επισκέφθηκε μάλιστα και τον Δήμο.

Θα περίμενε κανείς ο Δήμος να προτείνει μεγάλα έργα για την περιοχή μας αλλά και να ενημερώσει τον υπουργό για τα έργα που σχεδιάζει ο Δήμος για την περιοχή μας και ωριμάζουν μέσα από την υλοποίηση μελετών, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά και τα περιβαλλοντικά έργα.

Ανταυτού είδαμε να υποβάλλονται στον υπουργό αιτήματα που ήδη έχουν υποβληθεί στο παρελθόν και έχουν ικανοποιηθεί, όπως το αλιευτικό καταφύγιο στο Σίγρι που έχει κατασκευαστεί, η άλλα όπως αστική οδοποιία στα χωριά , που το Υπουργείο Υποδομών,είναι αναρμόδιο για την υλοποίηση τέτοιων έργων.

Ο Δήμος έδωσε εικόνα άγνοιας τι έχει κάνει ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν και μικροπολιτικής.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να ζητηθεί η ολοκλήρωση του δρόμου Αγίας Παρασκευής Πέτρας, μελετώντας και κατασκευάζοντας γρήγορα το δεύτερο κομμάτι του δρόμου που αφορά την διάνοιξη σήραγγας από την διασταύρωση της Στύψης έως την έξοδο στην Πέτρα.

Επίσης θα έπρεπε να τεθεί ως αίτημα η μελέτη master plan του λιμανιού του Σιγρίου, ώστε να αναπτυχθεί το εμπορικό κομμάτι του λιμανιού που θα το καθιστούσε οικονομικά βιώσιμο. Και μέσα εκεί να περιληφθούν οι χερσαίες εγκαταστάσεις( αίθουσα επιβατών, πάρκιγκ, αποθήκες , ψυγεία, γερανογέφυρες κλπ ) σε συνδιασμό με συμπληρωματική εσωτερική οδοποιία πχ την σύνδεση με τον δεύτερο τουριστικό πόλο του νησιού την Πέτρα-Μόλυβο και την ενδοχώρα του Δήμου μας.

Αυτό να γίνει σε συνεννόηση με το Λιμενικό ταμείο προκειμένου να περιληφθούν σε ανάλογο σχεδιασμό και τα λιμάνια της Μυτιλήνης με δικό τους master plan, που θα στοχεύει στο εκσυγχρονισμό τους.

Το νησί είναι ένα και χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες για να έχουν αποτέλεσμα.

Η συνυπογραφή της παρέμβασης αυτής από δημοτικούς συμβούλους που ανήκουν σε διαφορετικούς παραταξιακούς χώρους στον Δήμο μας, πηγάζει από την αγωνία και το ενδιαφέρον να προοδεύσει ο τόπος μας. Τα απαιτούμενα μεγάλα έργα έχουν μεγάλο χρόνο υλοποίησης και χρειάζονται σταθερή υποστήριξη από όποιους εκλεγμένους παράγοντες στο νησί μας. Ο δε δήμος χρειάζεται ανεξάρτητα ποια είναι η δημοτική αρχή να αναπτύξει μια στρατηγική σχέση με το Υπουργείο Υποδομών.

Δεν είναι δυνατόν να χάνονται ευκαιρίες με παρεμβάσεις που δηλώνουν άγνοια και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

*Ο Νίκος Χήρας είναι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Δυτικής Λέσβου

*Ο Στρατής Ζαφείρης είναι δημοτικός σύμβουλος δυτικής Λέσβου 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

77 χρόνια πριν... 77 χρόνια μετά

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 5/8/2022

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το φιάσκο του μεταφορικού ισοδύναμου

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΕΛΛΗΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 1/8/2022

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Μή με λησμονεί»!

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Έκτη μέρα...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ένα νησί χωρίς συνδέσεις

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ Ε.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Μετά την φωτιά, έρχεται το κάρβουνο

Γράφει ο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΚΑΣ*
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ατταλος ο τελευταίος

Για μια επίσκεψη στην Πέργαμο, μέρα σαν σήμερα, του Αγίου Παντελεήμονα, πριν 40 χρόνια!
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο Κουρός κι οι άλλοι «Κουρός»

Γράφει ο: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ξεχασμένοι καταμεσής του πελάγους

Γράφει ο ΠΑΡΗΣ ΒΟΥΝΑΤΣΗΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 26/7/2022

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας