× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Αγιάσος τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές»

Η πρόεδρος της Κοινότητας Διαμάντω Ρουγκέλλη, μιλά για τη γιορτή του κερασιού την Κυιρακή 12 Ιουνίου και για τα έργα αναβάθμισης που πραγματοποιούνται στην περιοχή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 8/6/2022

«Η Αγιάσος τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές»

Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δραστηριότητες εμπνευσμένες από την ιστορία και την παράδοση της περιοχής αναμένεται την Κυριακή οι κάτοικοι και η κοινότητα της γραφικής Αγιάσου  να υποδεχθούν εκατοντάδες επισκέπτες στο πλαίσιο της 4ης γιορτής κερασιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η πρόεδρος του χωριού Διαμάντω Ρουγκέλλη αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναβίωσης της γιορτής αυτής, η οποία όπως εξήγησε είχε σταματήσει τα προηγούμενα χρόνια λόγω μειωμένης παραγωγής κερασιών.

«Η γιορτή κερασιού ήταν μαζί με τη γιορτή του κάστανου οι δύο εκδηλώσεις της Αγιάσου οι οποίες αγαπήθηκαν και αγκαλιάστηκαν πολλοί από τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού μας. Η γιορτή του κερασιού ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί λόγω της μειωμένης παραγωγής στην περιοχή μας. Δυστυχώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα της άνοιξης και το χαλάζι, επηρέαζαν την ποιότητα του καρπού και είτε σάπιζαν είτε γέμιζαν σκουλήκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος ωστόσο σταθήκαμε τυχεροί και έχουμε πολύ μεγάλη παραγωγή κερασιών στην Αγιάσο. Οι ίδιοι οι παραγωγοί ζήτησαν από την κοινότητα να διοργανώσει τη γιορτή ώστε ο κόσμος να απολαύσει μια όμορφη βόλτα στην Αγιάσο μαζί με τα κεράσια της περιοχής μας».

 

Στο πρόγραμμα της γιορτής του κερασιού όπως είπε η Διαμάντω Ρουγκέλλη περιλαμβάνονται πολλές δραστηριότητες καλλιτεχνικές και διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά ενώ θα υπάρχει και μουσική στο κέντρο του χωριού για άφθονη διασκέδαση και γλέντι. Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν δροσερά κεράσια παράλληλα με την περιήγησή τους στα σοκάκια του χωριού, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν από την κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Αναφερόμενη στην πορεία και στα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην Αγιάσο, η Διαμάντω Ρουγκέλλη επισήμανε πως  αρκετά ζητήματα που απασχολούσαν το χωριό  έχουν δρομολογηθεί όπως για παράδειγμα η μονοδρόμηση της κεντρικής οδού. «Μετατρέψαμε  το δρόμο που είναι δίπλα στο Ηρώον του χωριού σε άνοδο και υπάρχει η δυνατότητα τα αυτοκίνητα μέσω του δρόμου αυτού να φτάνουν πολύ κοντά στην εκκλησία της Παναγιάς και να παρκάρουν στο πάρκινγκ που είναι εκεί.

Έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις σε όλο το μήκος του δρόμου, ώστε να ενημερωθούν οι φίλοι οδηγοί για τις ρυθμίσεις αυτές, ενώ τις πρώτες μέρες υπάλληλοι του δήμου και αστυνομικοί θα πραγματοποιούν συστάσεις και ενημέρωση στους οδηγούς για την αποφυγή ατυχημάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της Αγιάσου αυτή η ρύθμιση ήταν αναγκαία και αποτελούσε πάγιο αίτημα της κοινότητας για την αποσυμφόρηση του χωριού.

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Διαμάντω Ρουγκέλλη αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του κτιρίου που βρίσκεται στο πάρκο του χωριού το οποίο όπως είπε είναι εγκαταλειμμένο εδώ και αρκετά χρόνια.

«Ο χώρος μισθώθηκε με ένα συμβολικό τίμημα από την AMKE «VISIT AGIASOS» η οποία έχει ενταχθεί σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και μέσα σε 7 χρόνια θα φροντίσει για την αξιοποίηση του χώρου και την επισκευή του κτιρίου. Στόχος μας είναι μέσα από αυτή την προσπάθεια να αποκτήσει επιτέλους το χωριό μας ένα χώρο που θα φιλοξενεί τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Στη Λέσβο το Αγιο Φως με την Sky Express

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός προς όλους τους προορισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη