× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης «αποχαιρετά» την απερχόμενη Δημοτική Αρχή

Κριτική της φιλοζωικής οργάνωσης στα πεπραγμένα της διοίκησης του Δήμαρχου Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/9/2019

H ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης «αποχαιρετά» την απερχόμενη Δημοτική Αρχή

Με σημερινή της ανακοίνωση η φιλοζωική οργάνωση της Μυτιλήνης ΚΙΒΩΤΟΣ κάνει έναν κριτικό απολογισμό στα πεπραγμένα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Γαληνού σχετικά με τα όσα έκανε και δεν έκανε την περασμένη πενταετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «H ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης αποχαιρετά την απερχόμενη Δημοτική Αρχή του ενιαίου Δήμου Λέσβου. Μια Δημοτική Αρχή η οποία, σε αντίθεση με τις αρχικές μεγαλοστομίες της περί «λύσης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων» και «πρόσληψης τριών κτηνιάτρων», είναι υπεύθυνη για τα εξής:
1. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, το οποίο είναι υποχρεωμένη από το νόμο να εφαρμόζει, να ξεκινά στα μέσα της χρονιάς, ώστε επί τουλάχιστον ένα εξάμηνο το συνολικό κόστος να το επωμίζονται φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες.

2. Ειδικά το 2018, το πρόγραμμα ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου (!), με αποτέλεσμα να χαθεί και η σχετική επιχορήγηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όλα τα έξοδα της σχετικής δράσης να τα επωμιστεί ο Δημοτικός μας προϋπολογισμός.

3. Εφέτος, 2019, ο Δήμος Λέσβου δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης με τους υπεύθυνους θεράποντες κτηνιάτρους, με αποτέλεσμα η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης και απλοί φιλόζωοι πολίτες να έχουν πληρώσει από την τσέπη τους περίπου 2.200 ευρώ μόνο για περίθαλψη σοβαρών περιστατικών (τροχαία, τραυματισμοί, χειρουργεία κτλ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Ομοίως, η ανικανότητα των υπευθύνων να ξεκινήσουν (μετά από οκτώ μήνες!) το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων, «για διαδικαστικούς και γραφειοκρατικούς λόγους» όπως μας έλεγαν και πέρυσι, άφησε μόνες τους τις φιλοζωικές οργανώσεις/πολίτες να παλεύουν ώστε να μην έχουμε και νέα αδέσποτα. Από 1ης Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουμε στειρώσει εξ ιδίων εξόδων ή/και σε συνεργασία με την Ολλανδική φιλοζωική οργάνωση CANILOS, 62 θηλυκά σκυλιά και 186 θηλυκές γάτες.

Πολλαπλασιάστε αυτούς τους αριθμούς με τα έστω 3 κουτάβια/γατάκια της έστω μίας γέννας που θα είχε συμβεί αυτό το οκτάμηνο, και τότε θα καταλάβετε τις τεράστιες συνέπειες που έχει αυτή η ολιγωρία του Δήμου Λέσβου στο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αύξησης του αριθμού τον αδέσποτων ζώων στο νησί.

Παράλληλα όμως με την απερχόμενη Δημοτική αρχή, αποχαιρετούμε και την ανοχή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης προσβλέπει σε μια ουσιαστική συνεργασία με τις νέες αρχές των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου για το φλέγον θέμα της διαχείρισης και της προστασίας των αδέσποτων ζώων, όμως θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται πλέον να δεχθεί καμία παρέκκλιση από τα όσα απαιτεί η Ελληνική νομοθεσία.

Μετά από την εύλογη περίοδο προσαρμογής των νέων αρμόδιων τοπικών αρχών, η όποια αδράνεια, ολιγωρία, αδιαφορία ή μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του νόμου, δεν θα αντιμετωπίζονται από μέρους μας με Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις αλλά με προσφυγές στη Δικαιοσύνη.Γιατί έχει και η (φιλοζωική) υπομονή τα όριά της».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Στη Λέσβο το Αγιο Φως με την Sky Express

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός προς όλους τους προορισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη