× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εντυπωσίασαν οι μουσικοί και η μουσική της Γέρας

Το βράδυ της Τρίτης 6 Αυγούστου στη Μοδούσα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/8/2019

Εντυπωσίασαν οι μουσικοί και η μουσική της Γέρας

Μια βραδιά με πολλή μουσική, τραγούδι και μαγεία έζησαν όσοι βρέθηκαν την Τρίτη 6 Αυγούστου στην εκδήλωση «Μουσική & Μουσικοί της Γέρας», στη Μοδούσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτη φορά μουσικοί από τη Γέρα μαζεύονται όλοι μαζί σε μια εκδήλωση, βρίσκοντας χώρο έκφρασης στη Μοδούσα ΚοινΣΕπ που φιλοδοξεί να κάνει θεσμό το συγκεκριμένο φεστιβάλ, φιλοξενώντας ακόμα περισσότερους καλλιτέχνες του χρόνου.
Ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες παρακολούθησαν γεραγώτες μουσικούς που εναλλάσσονταν στις τρεις σκηνές που είχαν διαμορφωθεί στο κεντρικό πρώην βιομηχανικό κτήριο των εγκαταστάσεων της ΚοινΣΕπ Μοδούσα, ένα κτήριο-ορόσημο της ιστορίας της περιοχής, που «αναβιώνει» και μεταμορφώνεται σε κάθε διαφορετική εκδήλωση.

Λιγοστά φώτα, φανάρια και σακιά ελαιοσυλλογήςως… καθίσματα, θύμιζαν βραδιές στην παραλία με την παρέα να τραγουδά γύρω απ’τη φωτιά. Το σκηνικό συμπλήρωναν μοναδικά οι εξαιρετικές φωτογραφίες του Δημήτρη Φωτίου που εκτίθεντο στο χώρο, και απεικόνιζαν στιγμές ζωής από περιοδεία του φωτογράφου στα Βαλκάνια. Δουλειά του Δημήτρη Φωτίου μπορούμε να δούμε και στην τρέχουσα έκθεση φωτογραφίας στην πλατεία Σαπφούς.

Τη βραδιά «άνοιξε» ο Παναγιώτης Αγιακάτσικας με τον Δημήτρη Ελευθεριάδη από το Σκόπελο ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο αγαπητός σε όλους Ράμσιν από το Τάρτι. Οι Κλεονίκη Καραβατάκη, Γιάννης Κεληγιάννης, Γιώργος Μπούρας, Ερμόλαος Κατζουρίδης και Στρατής Χατζιτσιβγάς συνέχισαν με έντεχνες μουσικές, για να δώσουν τη σκυτάλη στους Μανώλη Μπρίμπο από το Πέραμα και Τάκη Τσακυρέλλη από το Σκόπελο που έδωσαν το δικό τους στίγμα. Η «αυλαία» έκλεισε με το Μάριο Τόπουλη, ενώ δεν έλειψαν και οι .. συμπράξεις μεταξύ των καλλιτεχνών. Στην εκδήλωση έπαιξαν και γνωστοί γεραγώτες DJ όπως ο Νίκος Τηνιακός, Γιώργος Βογιατζής και Λευτέρης Ελευθεριάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μοδούσα ΚοινΣΕπ, πάντα πιστή στο κοινωνικό και αλληλέγγυο προφίλ της, διέθεσε μέρος των εσόδων της εκδήλωσης στο «Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με Αυτισμό Λέσβου-Συνεξέλιξη».

Η Διοικούσα Επιτροπή αναφέρει: «Κάθε εκδήλωση ή δράση που πραγματοποιεί η ΜοδούσαΚοινΣΕπ, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Ό,τι μας κινητοποιεί είναι η στήριξη και ανάδειξη του τόπου μας και των ανθρώπων της, η κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη, που πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος δρόμος γιαοποιαδήποτε πρόοδο, είτε ατομική είτε συλλογική. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους καλλιτέχνες για την ανταπόκρισή τους και το κοινό που τους στήριξε, καθώς και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης: Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, Διαφημιστικό γραφείο Προ-ωθείν, ΕΠΟΜ-ούζο Μίνι, Αφοί Σβορώνου, Mezzo καφέ, μικρογεύματα, Heavenκαφέ μπαρ».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 30 Μαΐου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη

Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος ενώ θα χαιρετίσει ο Μυτιληνιός υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Κατσακούλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μαρία Κομνηνάκα στη Λήμνο

Περιοδεία της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέλος του Μάη η απελευθέρωση των θέσεων πάρκινγκ

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ ΜΜΕ και ακαδημαϊκών

Εστιασμένη στον τομέα του τουρισμού και της οικονομίας ήταν η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός

Συναντήθηκε με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη για θέματα που αφορούν τα έργα που υλοπιούνται ή θα υλοποιηθούν από το ΤΕΕ στην περιοχή. Τον Στασινό συνόδευαν στελέχη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στη Μυτιλήνη το 5ο Διεθνές Συνέδριο HydroΜediT 2024

Για την Εφαρμοσμένη Ιχθυολογία, Ωκεανογραφία και το Υδάτινο Περιβάλλον
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελίες εργασίας για το κέντρο «The Beauty House»

Αναζητούνται έμπιστοι συνεργάτες με όρεξη στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παλεύοντας τα στερεότυπα για την κοινότητα Ρομά

Εκδήλωση των Κέντρων Κοινότητας Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Σπυρόπουλος στη Μυτιλήνη

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία την Τρίτη 14 Μαΐου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Mουτζούρη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Ραχμί Κοτς στην Τουρκία

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επίσης είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αϊβαλιού