× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πιθανή η αύξηση του προϋπολογισμού για τους νέους αγρότες

Συζήτηση στη βουλή για στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΠΟΑΤ), στο βόρειο Αιγαίο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2019

Πιθανή η αύξηση του προϋπολογισμού για τους νέους αγρότες

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για αύξηση του προϋπολογισμού για τους νέους αγρότες στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΠΟΑΤ), στο βόρειο Αιγαίο, όπου οι αιτήσεις ήταν πολλές και το δίπολο αιτήσεις /αποδοχή αιτήσεων είχε αναλογία 1 προς 5, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, που η αναλογία αιτήσεων/αποδοχή ήταν 1 προς 3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παραπάνω συμπεράσματα εξήχθησαν, μετά την επίκαιρη ερώτηση, που συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη στη Βουλή. Ερωτών ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη. Ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι το ποσό, που διατέθηκε για τα σχέδια βελτίωσης είναι μειωμένο κατά 40%, σε σχέση με προηγούμενη πρόσκληση στην Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, τη στιγμή που το ενδιαφέρον είναι μεγάλο κι εθνικοί λόγοι επιτάσσουν διαφορετική αντιμετώπιση, καθώς υπάρχει θέμα και με τις προσφυγικές ροές.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρέθεσε ο κ. Αθανασίου, υποβλήθηκαν 1.237 αιτήσεις , εκ των οποίων περίπου το 50% είναι από το νησί της Λέσβου ενώ ενδιαφέρον σημειώθηκε κι από τα άλλα νησιά: Χίο, Σάμο, Λήμνο κ.ά. Σημείωσε επίσης, πως υπάρχει ενδιαφέρον στη Λέσβο, καθώς η περιοχή, που εκπροσωπεί είναι 3η σε ζωικό κεφάλαιο, σε αιγοπρόβατα πανελλαδικά.
Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα τονίζοντας ότι στο ΠΑΑΤ υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια βελτίωσης και τη μεταποίηση τόνισε ωστόσο, πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε συζητήσει με την Ένωση Περιφερειών και συνδιαμορφώθηκε το πρόγραμμα.


Εξήγησε πως τα κονδύλια αφορούν στην Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, ωστόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει τη βούληση να προχωρήσει σε υπερδέσμευση, ώστε όσο περισσότεροι μπορούν στο πρόγραμμα, εφόσον το επιτρέψει ο προϋπολογισμός και τόνισε ότι αυτό θα φανεί το καλοκαίρι του 2019 με τις αξιολογήσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Αϊβαλί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ