× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαμαρτυρία Ένωσης Συνταξιούχων για τα διαγνωστικά κέντρα

«Δεν θα μείνουμε με δεμένα χέρια περιμένοντας τον θάνατό μας»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/6/2019

Διαμαρτυρία Ένωσης Συνταξιούχων για τα διαγνωστικά κέντρα
Φωτό Αρχείου

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας απέστειλε η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συναφών Φορέων για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες με τα διαγνωστικά κέντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Χαράς ευαγγέλια, πέρασαν πια τα μνημόνια, πέρασαν οι μαύρες μέρες στα «συνταξιοδοτικά θέματα». Επανήλθαν, αποκαταστάθηκαν οι συντάξεις, τα δώρα 13η και 14η σύνταξη. Οι 20 και πλέον μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές καταργήθηκαν, καθώς και στο ΕΚΑΣ. Οι φόροι και ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκαν και αφού όλα τακτοποιήθηκαν, σύμφωνα με όσα λέγονται προεκλογικά, δεν χρειάζεται να κάνουμε αγώνες για να λύνονται τα προβλήματα.

Κουβέντες και λέξεις όλο γλύκα, όπως ανάπτυξη, εκσυγχρονισμός, ανταγωνιστικότητα κ.λπ. Χρόνια τώρα αυτά ακούμε, τα ίδια και τα ίδια. Αν αυτά που λένε κατά καιρούς γινόταν πράξη, σήμερα θα ζούσαμε στο παράδεισο, με χρυσά κουτάλια θα τρώγαμε.

Λέμε και ξαναλέμε για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που υπάρχουν στο νησί, γιατί εδώ είναι πολύ χειρότερα από άλλα μέρη της Ελλάδας λόγω μεταναστευτικού. Τα εντοπίζουμε, τα λέμε στους αρμόδιους και κανένας δεν ασχολείται να επιλυθούν.
Όσο αναφορά το Νοσοκομείο, οι πάντες μιλάνε για υπολειτουργία του. Τμήματα δεν λειτουργούν, γιατροί δεν υπάρχουν, για να μην πιάσουμε αναλυτικά το θέμα, γιατί τα έχουν ζήσει και τα ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και οι αρμόδιοι να ζουν στο ΝΙΡΒΑΝΑ τους! Στα Κέντρα Υγείας του νησιού (πρώην ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ και νυν ΤΟΜΥ) το μόνο που αλλάζει είναι η ονομασία τους, ενώ τα προβλήματα χρονίζουν, με ελάχιστους γιατρούς λειτουργούν κι αυτοί όχι μόνιμοι, αλλά συμβασιούχοι και με μπλοκάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σα να μην έφθαναν όλα αυτά έχουμε τελευταία τη διαμάχη κυβέρνησης και ιδιοκτητών ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, να παίζουν διάφορα παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και ανασφάλιστων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και βιώνουν τις συνέπειες τις ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Στόχος να φορτώσουν στις πλάτες τους το κόστος των εξετάσεων, που έχουν ανάγκη οι ασφαλισμένοι εξ ολοκλήρου και όπως λένε οι ιδιώτες γιατροί να πηγαίνουν οι ενδιαφερόμενοι στον ΕΟΠΥΥ να ζητάνε τα χρήματά τους. Πλην όμως ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε, ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν υποχρεούται στην καταβολή των χρημάτων αυτών, γιατί δεν υπάρχει καμιά σύμβαση!!

Φθάσαμε σε σημείο να πληρώνουμε πέρα από την βαριά φορολογία τρεις φορές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα έπρεπε όλα να είναι δωρεάν για εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Πληρώνουν οι εργαζόμενοι τις κρατήσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σαν συνταξιούχοι πληρώνουμε 6%, τώρα θα πληρώνουμε ξανά για τις εξετάσεις που έχει ανάγκη ο καθένας μας. Πάλι ο λαός θα χαρατσωθεί, θα επιβαρυνθούν τα ταμεία, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμό των λαϊκών αναγκών.
Το Νοσοκομείο έχει μηχανήματα, τα οποία όμως μια ζωή είναι χαλασμένα, λαμβάνοντας δε υπόψη την ακρίβεια των φαρμάκων, σε λίγο καιρό θα τα πληρώνει όλα ο λαός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη ο πολύς κόσμος μην έχοντας δυνατότητες δεν κάνει ούτε τις βασικές εξετάσεις, φανταζόμαστε όλοι με μαθηματική ακρίβεια που οδηγούνται τα πράγματα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γι’ αυτό πληρώνουμε τόσα χρόνια.

Άμεσα προχωρήστε στην αποκατάσταση λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου, καθώς και όλων των μηχανημάτων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μη λειτουργία. Έχετε κάθε ευθύνη για ότι συμβεί σε εργαζόμενο, ή συνταξιούχο από την κατάσταση που μας έχετε φέρει.

Δεν θα μείνουμε με δεμένα χέρια περιμένοντας τον θάνατό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταία στιγμή πληροφορηθήκαμε ότι επανέρχεται το σύστημα που είχαμε. Όμως πρόκειται για αναστολή των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, μέχρι τις εκλογές. Μετά το πέρας των εκλογών θα επανέλθουν, όπως δηλώνουν.

Άρα λοιπόν έχουμε μια μετάθεση του προβλήματος για αργότερα. Ήδη τα πρώτα βόλια έχουν πέσει, για μια πιο γενικευμένη ιδιωτικοποίηση λειτουργιών στις δημόσιες δομές προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.
Ας ετοιμαστούμε λοιπόν να δώσουμε την μάχη αυτή που προβλέπεται σοβαρή και σκληρή».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προγραμματική σύμβαση Μυτιλήνης ‑ ΔΕΔΑΠΑΛ για επεξεργασία απορριμμάτων

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
ΧΩΡΙΑ

Δρόμος 11 χιλιομέτρων από την Ανεμώτια

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον δρόμο της «Ποταμιάς», αλλά και του σχολείου της Αντισσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Λοβέρδος στη Μυτιλήνη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε ερώτησή του στη βουλή τάσσεται υπέρ των ευνοϊκών Μεταθέσεων των Πολύτεκνων-Τρίτεκνων, των Γονέων ΑΜΕΑ και Μονογονεϊκών οικογενειών, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Σήμερα, Πέμπτη η κηδεία του Φώτη Παπαευστρατίου, πρώην προέδρου που πέθανε 84 ετών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα αποκατάστασης από τις παράνομες ιπποδρομίες ζητά το υπουργείο

Εξι μήνες διορία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς