× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μαίνεται η φωτιά στη Σάμο, καίει σε τρία μέτωπα

Σπεύδουν δυνάμεις από την Αθήνα

Δημοσίευση 29/3/2022

Μαίνεται η φωτιά στη Σάμο, καίει σε τρία μέτωπα

Μαίνεται σε τρία μέτωπα η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Τρίτης από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη θέση «Νεράκι» πάνω από το Δημοτικό Διαμέρισμα των Βουρλιωτών, στη Σάμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυντάσσονται και ενισχύονται, κάνοντας συνεχώς ρίψεις νερού από αέρος, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο νησί αναμένεται να φτάσει πυροσβεστική δύναμη από την Αττική ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 επιπλέον οχήματα για να ενισχύσουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην πυρκαγιά της Σάμου πλέον «επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό, ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 επιπλέον οχήματα για ενίσχυση. Συνδρομή παρέχουν 40 εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισημαίνεται επίσης ότι όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σάμου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ όπως αναφέρεται, προσήχθη ηλικιωμένο άτομο ως υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά

Για την έκταση της πυρκαγιάς μίλησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, ο οποίος σε δηλώσεις του στην τοπική ιστοσελίδα samosvoice.gr, εξέφρασε την ανησυχία του για το μέτωπο λέγοντας πως τα ενεργά μέτωπα είναι τρία: το ένα έχει πορεία βορειοανατολικά του χωριού των Βουρλιωτών και είναι «το πιο δύσκολο». Το δεύτερο είναι στην κορυφογραμμή και «κοιτάει» βορειοδυτικά, ενώ το τρίτο είναι νοτιοανατολικά του χωριού, όπως είπε ο διοικητής.

Προληπτική εκκένωση χωριού

Να σημειωθεί ότι για προληπτικούς λόγους η Πυροσβεστική ζήτησε την εκκένωση των Βουρλιωτών, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί πλέον τη Μονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το πρωί στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντικών κλιμακίων της ευρύτερης περιοχής ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο έργο της κατάσβεσης εξ αρχής έλαβαν μέρος 33 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, υπήρχε συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις ως και 20% στην τιμή του καφέ

Ακόμη πιο ψηλά η τιμή της σοκολάτας
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από απόπειρα δολοφονίας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Χτυπήθηκε με τέσσερις σφαίρες στο στομάχι - Πάνδημη καταδίκη της απόπειρας δολοφονίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

15η Μαΐου ‑ Παγκόσμια ημέρα οικογένειας

Δήλωση του αντιπεριφεριεάρχη Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μιχάλη Δήσσου
ΕΛΛΑΔΑ

Συνέδριο δημοσιογραφίας από την ΕΣΗΕΠΗΝ στη Ρόδο

«Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Τι δείχνουν τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαΐου
ΚΟΣΜΟΣ

Αντέχουν οι Ισπανικές εξαγωγές ελαιολάδου

Μέτρια αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας την ελαιοκομική περίοδο 2024 - 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προσχηματική προσαγωγή και αστυνομικοί τσαμπουκάδες στην Χίο

Καταγγελία του Κοινωνικού Χώρου Αντίβαρο για τα όσα έγιναν στην Χίο κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικεία υπόθεση οι δουλειές του σπιτιού

Το βάρος των οικιακών εργασιών εξακολουθεί να πέφτει κατά κύριο λόγο στις γυναίκες στα κράτη-μέλη της Ευρώπης
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεύθυνη οδήγηση αλλά φταίνε οι άλλοι...

Τι δείχνει ετήσια έρευνα του ιδρύματος VINCI Autoroutes, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ipsos σε δείγμα 12.413 ατόμων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες
ΚΟΣΜΟΣ

Τριετία λιτότητας στην Τουρκία

Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και πάγωμα του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Η αλλαγή για ετεροδημότες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές

Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες στις ευρωεκλογές 2024