× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Mε σκληρές οδομαχίες μέσα στο Κίεβο ξημέρωσε η τρίτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία

Αντίσταση συναντούν οι ρωσικές δυνάμεις

Δημοσίευση 26/2/2022

Mε σκληρές οδομαχίες μέσα στο Κίεβο ξημέρωσε η τρίτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία

Η στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων στην Ουκρανία συνεχίζεται για τρίτη μέρα και πλέον μαίνονται οι μάχες μέσα στο Κίεβο καθώς, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε πως δέχτηκε ρωσική επίθεση σε λεωφόρο του Κιέβου, γύρω στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου αλλά την απέκρουσε. Επίσης, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ρώσοι στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση σε ουκρανική στρατιωτική βάση στην Ουκρανική πρωτεύουσα, η οποία επίσης αποκρούστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκρήξεις ακούγονται σε διάφορα σημεία στο Κίεβο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισβάλει για να καταλάβουν το Κίεβο,μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Unian. Σφοδρές μάχες εκτυλίσσονται στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μείνουν στα καταφύγια και να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και μπαλκόνια.

Μάχες μέσα στο Κίεβο - Αντίσταση από τους Ουκρανούς
Καθώς μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία,ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Τουρκία ζήτησε από την Άγκυρα να κλείσει την πρόσβαση για τα ρωσικά πολεμικά σκάφη στα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου,που συνδέουν τη Μεσόγειο με τη Μαύρη Θάλασσα.

Η δήμαρχος της ουκρανικής πόλης Βασίλκοφ, Νατάλια Μπαλασίνοβιτς δήλωσε είπε ότι έχουν ξεσπάσει μάχες στην πόλη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν επιθεσεις με ρουκέτες με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Unian η δήμαρχος δήλωσε ότι πολλοί Ρώσοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα που προσγειώθηκαν σε χωράφια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ουκρανία έχει καταφέρει να κρατήσει - μέχρι στιγμής - πόλεις κλειδιά και το Κίεβο παρά τις συνεχείς επιθέσεις από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν μεν έδαφος σε πολλαπλά μέτωπα, καθώς επιδιώκουν να περικυκλώσουν το Κίεβο, αλλά αντιμετωπίζουν «σθεναρή αντίσταση» από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Πιο ισχυρή η αντίσταση των Ουκρανών από ο,τι υπολόγιζε η Ουάσιγκτον, γράφουν και αμερικανικά μέσα.

Οι ΗΠΑ θέλουν να φυγαδεύσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εγκαταλείψει το Κίεβο, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post. Ταυτόχρονα, έτοιμη να συζητήσει για εκεχειρία δηλώνει η Ουκρανία ανακοινώνοντας ότι διεξάγονται επαφές με τη Ρωσία για ενδεχόμενη συνάντηση των δύο πλευρών, την ώρα που το Κίεβο περνάει πολύ δύσκολες ώρες, με εκρήξεις, βομβαρδισμούς και τις μάχες να σημειώνονται στην πρωτεύουσα.

Συζητήσεις για τον τόπο και τον χρόνο των μεταξύ τους συνομιλιών διεξάγουν ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ουκρανού προέδρου.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις ως και 20% στην τιμή του καφέ

Ακόμη πιο ψηλά η τιμή της σοκολάτας
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από απόπειρα δολοφονίας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Χτυπήθηκε με τέσσερις σφαίρες στο στομάχι - Πάνδημη καταδίκη της απόπειρας δολοφονίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

15η Μαΐου ‑ Παγκόσμια ημέρα οικογένειας

Δήλωση του αντιπεριφεριεάρχη Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μιχάλη Δήσσου
ΕΛΛΑΔΑ

Συνέδριο δημοσιογραφίας από την ΕΣΗΕΠΗΝ στη Ρόδο

«Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Τι δείχνουν τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαΐου
ΚΟΣΜΟΣ

Αντέχουν οι Ισπανικές εξαγωγές ελαιολάδου

Μέτρια αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας την ελαιοκομική περίοδο 2024 - 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προσχηματική προσαγωγή και αστυνομικοί τσαμπουκάδες στην Χίο

Καταγγελία του Κοινωνικού Χώρου Αντίβαρο για τα όσα έγιναν στην Χίο κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικεία υπόθεση οι δουλειές του σπιτιού

Το βάρος των οικιακών εργασιών εξακολουθεί να πέφτει κατά κύριο λόγο στις γυναίκες στα κράτη-μέλη της Ευρώπης
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεύθυνη οδήγηση αλλά φταίνε οι άλλοι...

Τι δείχνει ετήσια έρευνα του ιδρύματος VINCI Autoroutes, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ipsos σε δείγμα 12.413 ατόμων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες
ΚΟΣΜΟΣ

Τριετία λιτότητας στην Τουρκία

Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και πάγωμα του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Η αλλαγή για ετεροδημότες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές

Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες στις ευρωεκλογές 2024