× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΛΕΣΒΟΣ: Μικρή αύξηση στις τιμές παραγωγού αρνιών ‑ κατσικιών

Μέχρι τα 6,5 ευρώ φθάνει η τιμή παραγωγού του αρνιού, ως 7,00 ευρώ η τιμή του κατσικιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/12/2021

ΛΕΣΒΟΣ: Μικρή αύξηση στις τιμές παραγωγού αρνιών ‑ κατσικιών

Μικρή αύξηση καταγράφεται στις τιμές παραγωγού των αρνιών και κατσικιών στην Λέσβο τις τελευταίες ημέρες. Έτσι από τα 6,00 ευρώ ανά κιλό που είχαν διαμορφωθεί για τα αρνιά στις 8 Δεκεμβρίου (βλέπε ρεπορτάζ Οι εξαγωγές κρατούν ψηλά τις τιμές αρνιών και κατσικιών). Χθες 15 Δεκεμβρίου έφθαναν ως τα 6,50 ευρώ όταν αρνιά προς σφαγή έφθαναν τα 300 ζώα. Για μικρότερες ποσότητες οι τιμές κυμαίνονταν από τα 6,20 - 6,30 ευρώ ανά κιλό.

Οι τιμές παραγωγού για τα κατσίκια στη Λέσβο φθάνουν ως τα 7,00 ευρώ ανά κιλό, ωστόσο οι περισσότερες συναλλαγές γίνονταν σε τιμές από 6,70 - 6,80 ευρώ. Στις 8 Δεκεμβρίου οι τιμές παραγωγού για τα κατσίκια της Λέσβου είχαν διαμορφωθεί στα 6,50 ευρώ.


Στις ηπειρωτική Ελλάδα οι τιμές παραγωγού για τα αρνιά κυμαίνονταν από τα 7,50 ως τα 8,00 ευρώ ανά κιλό σύμφωνα με μεγάλο αριθμό αναφορών κτηνοτρόφων.


Οι τιμές χονδρικής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών, στις 15 Δεκεμβρίου κυμαίνονταν από 7,50 - 8,30 ευρώ ανά κιλό με την επικρατούσα τιμή να έχει διαμορφωθεί στα 8,00 ευρώ για τα αρνιά. Οι τιμές χονδρικής για τα κατσίκια κυμαίνονταν από τα 9,00 - 9,60 ευρώ με την επικρατούσα τιμή να βρίσκεται στα 9,30 ευρώ ανά κιλό.


Το κλίμα στην αγορά είναι ανοδικό για τις τιμές παραγωγού καθώς υπάρχει σημαντική ζήτηση από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ζήτηση στις χώρες της Ε.Ε. είναι αυξημένη καθώς έχουν μειωθεί οι εισαγωγές από την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, ως συνέπεια των μεγάλων προβλημάτων που παρατηρούνται στην μεταφορές εμπορευμάτων. Στην Ελλάδα η ζήτηση είναι περιορισμένη και η αύξηση των τιμών οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό.


Οι εκτιμήσεις της Ε.Ε. για την εξέλιξη της αγοράς του πρόβειου κρέατος δείχνουν περαιτέρω αύξηση τα επόμενα χρόνια τόσο στις τιμές παραγωγού όσο και στην συνολική κατανάλωση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Αϊβαλί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ