× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πεζοπορία στην Αρχαία Αντισσα από τον «Ορειά»

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2021

Πεζοπορία στην Αρχαία Αντισσα από τον «Ορειά»

Πεζοπορία στην Αρχαία Άντισσα θα πραγματοποιήσει αυτή την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ο πεζοπορικός Σύλλογος «Ορειάς». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου «ενώ μαίνονται οι τρελονοτιάδες αλλά και οι συχνές και δυνατές μπόρες εμείς σκεφτόμαστε να ξαμοληθούμε στη βορειοδυτική Λέσβο. Συγκεκριμένα στο επίνειο Σκαλοχωρίου, το Καλό Λιμάνι ή «Τσαμούρ (λασπώδης) λιμάνι». Από εκεί θα πεζοπορήσουμε μέχρι την Αρχαία Άντισσα σε μια υπέροχη σεληνιακή διαδρομή με το γαλάζιο του Αιγαίου δεξιά μας και τριγύρω μας «άνθρωποι μονάχοι» ανεμοδαρμένοι βράχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί, στο Οβριόκαστρο, όπου πραγματοποιούνται ανασκαφές από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, θα μας υποδεχθεί και θα μας ξεναγήσει ο προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Παύλος Τριανταφυλλίδης!

Μετά την ξενάγηση, θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μας μέσα από λόφους και κάμπους, περνώντας τον ποταμό Βούλγαρη και τον υγροβιότοπό του για να καταλήξουμε στον Κάμπο της «νέας» Άντισσας, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να μας μεταφέρει σε ταβέρνα της περιοχής για συνεστίαση και συμπόσιο!

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 08:45 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στο Καλό Λιμάνι. Η διαδρομή θα είναι μέτριας δυσκολίας και δε θα είναι κυκλική. Θα πεζοπορήσουμε περίπου 8,50 χλμ σε περίπου 3 ώρες. Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας, το μπαστούνι και ένα ζευγάρι κάλτσες, αφού μπορεί να τις βρέξουμε στο πέρασμα του Βούλγαρη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών) ή PCR. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τον ταβερνιάρη αυτή τη φορά).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το φαγητό το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη εγκαίρως για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του covid και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή του αντιτίμου των 5€ το οποίο θα πληρώνεται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής

Μη χάσετε την περιοδική έκθεση 1922
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στη γιορτή της κούνιας στο Ακράσι...

Λουλούδια, χορός και ψησταριές στο αγαπητό έθιμο
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Γονεϊκό στρες, άγονα επιδόματα

Η κρατική στήριξη στις οικογένειες δεν καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης γονεϊκότητας σε χρόνο και χρήμα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οχι smartphone κάτω των 13 ετών, όχι social media κάτω των 18

Η έκθεση σε οθόνες επηρεάζει αρνητικά «την όραση, τον μεταβολισμό και τη συγκέντρωση» των παιδιών, ενώ οι αλγόριθμοι προκαλούν «εθισμούς» στους ανήλικους χρήστες
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου