× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Υπέρ του δρόμου Αγίας Παρασκευής – Πέτρας οι πρόεδροι της Δυτικής Λέσβου

Ανακοίνωση των προέδρων των Δημοτικών Ενοτήτων, Μήθυμνας, Αγίας Παρασκευής, Πέτρας και Καλλονής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/9/2021

Υπέρ του δρόμου Αγίας Παρασκευής – Πέτρας οι πρόεδροι της Δυτικής Λέσβου

Την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στο έργο της κατασκευής του δρόμου Αγία Παρασκευή – Πέτρα εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των κοινοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες Μήθυμνας, Αγίας, Παρασκευής, Καλλονής και Πέτρας οι οποίοι πραγματοποίησαν συνάντηση τη Δευτέρα στις 7:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο της Πέτρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αθανάσιος Ανδριώτης, Θεμιστοκλής Καμμένος, Βασίλης Τερζής, Χάρης Παλαιοπάνης, Νικόλαος Δρακούλας, Χαράλαμπος Καραβασίλης, Νικόλαος Κουνιάρης,  Ιγνάτιος Μανάβης, Γεώργιος Δημόπουλος,  Ταξιαρχούλα Παλαιολόγου και ο  Νικόλαος Χαλκιώτης.  

  Στην ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι αναφέρουν μεταξύ άλλων:               

«Με όλον τον σεβασμό απέναντι στους ιδιοκτήτες που διεκδικούν τα δικαιώματα τους,  θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιλύσουν με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε να δοθεί άμεση λύση προκειμένου να αποπεμφθεί η όποια καθυστέρηση σε ένα έργο που θα γεφυρώσει την τουριστική ανάπτυξη και κίνηση σε όλο το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

               Είναι γνωστό σε όλους , ότι το οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνο και μόνο δυσφήμηση προκαλεί σε όλο το νησί .

               Ένα από τα μεγαλύτερα έργα πνοής της περιοχής μας , που έπρεπε να είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια και ήταν έτοιμο να ξεκινήσει κινδυνεύει να ακυρωθεί μετά την προσφυγή συμπολιτών μας στο ΣΤΕ .

               Το έργο αυτό είναι επιτακτικό να γίνει , διότι θα ενώσει περιοχές του Βόρειου τμήματος του νησιού μας με το κέντρο του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

              Ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες.

               Η μετακίνηση και η διευκόλυνση των κατοίκων , τουριστών και επισκεπτών θα δώσει τεράστια ανάπτυξη στις περιοχές Πέτρας , Ανάξου, Μήθυμνας, Σκάλα Συκαμινέας , οι οποίες είναι κατ’ εξοχήν  οι πιο τουριστικές , με πολλές υποδομές, εστιατόρια, καφέ μπαρ, ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά καταστήματα , που αντιστοιχούν στο 70% του τουριστικού δυναμικού του Δήμου Δυτικής Λέσβου και στο 43% του τουριστικού δυναμικού ολόκληρου του νησιού, πύλη SCHENGEN, εμπορικό λιμάνι, ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα με την ύπαρξη τοπικών συνεταιρισμών που διανέμουν μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών , εμπόριο γάλακτος , λαδιών καθώς και την υπό κατασκευή τυροκομικής μονάδας Συνεταιρισμό Πέτρας .

              Αξιοσημείωτο είναι  ότι οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης τόσο από το κέντρο της Μυτιλήνης όσο και από την Καλλονή είναι σε απόσταση πολύ μεγάλη και η όποια καθυστέρηση αποβαίνει μοιραία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

             Επίσης η μεταφορά παιδιών , μαθητών στα σχολεία της Καλλονής, ΕΠΑΛ, Ειδικό και Μουσικό.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω ζητάμε από την Περιφέρεια , Δήμο και πολίτες να δώσουμε  την δέοντα σημασία ώστε να υλοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο , έργο Ανάπτυξης και ζωής για τον τόπο μας, σε συνεργασία με τη πλήρη οικονομική αποζημίωση και συνέχιση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των θιγόμενων πολιτών», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των Κοινοτήτων της Δυτικής Λέσβου.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ