× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης στηρίζει τους κατοίκους στο Βουναράκι

Ομόφωνο ψήφισμα εκδόθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση υπέρ του αιτήματος των κατοίκων για τη μη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/8/2021

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης στηρίζει τους κατοίκους στο Βουναράκι

Ομόφωνο ψήφισμα που στηρίζει τα αιτήματα των κατοίκων στο Βουναράκι οι οποίοι αντιδρούν στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε σπίτι εντός του αστικού ιστού, εξέδωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης του Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα ανέδειξε μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ το ΝΗΣΙ, το οποίο μάλιστα παραβρέθηκε  και στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της περιοχής την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα στελέχη του Δήμου Μυτιλήνης εξήγησαν τη διαδικασία με την οποία δόθηκε η πολεοδομική άδεια σημειώνοντας ότι πλέον οι πολεοδομικές άδειες για όλα τα αντικείμενα δίνονται ηλεκτρονικά. Ο ενδιαφερόμενος δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας καταθέτει το σχετικό αίτημα με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά και εφόσον ο φάκελος είναι πλήρης δεν νομιμοποιείται η Υπηρεσία να μην εκδώσει άδεια. Αυτό, σημείωσαν έγινε και στην προκειμένη περίπτωση.

Κατά τα άλλα όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπολίτευση και δημοτική αρχή σημείωσαν ότι τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ των κατοίκων και του αιτήματός τους, να μην τοποθετηθεί η κεραία ενώ σημείωσαν ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης τόσο στα δικαστήρια που θα γίνουν στη συνέχεια όσο και στις δυναμικές κινητοποιήσεις εφόσον κριθούν απαραίτητες από τους περιοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε βασίστηκε στην πρόταση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη, ειδικότερα αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης δηλώνει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής Βουναράκι Μυτιλήνης και παράλληλα δηλώνει πως είναι στο πλευρό τους στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Εναντιώνεται στην επικείμενη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένης περιοχής που θίγει τη δημόσια υγεία των κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειωτέον ότι η εν λόγω κεραία πρόκειται να τοποθετηθεί κοντά σε γήπεδο 5Χ5 που αθλούνται μικρά παιδιά αλλά και σε νηπιαγωγείο.

Καταγγέλλουμε το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και στερεί από τους δήμους τη δυνατότητα να έχουν αποφασιστικό ρόλο στα θέματα αυτά, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία και ζητάμε την αλλαγή του.

Αποφασίζουμε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου να εξετάσει όλα τα νομικά μέσα και βοηθήματα προς το σκοπό αποτροπής της τοποθέτησης της κεραίας εντός κατοικημένης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητάμε:

-Να μην τοποθετηθεί η κεραία εντός κατοικημένης περιοχής.

- Να ανακληθεί κάθε άδεια που έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Κάτω τα χέρια από το φράγμα Ερεσού»

Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού, εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ας πάμε παντού στη Μυτιλήνη....με ένα ποδήλατο

Δεκάδες δημότες της πόλης πήραν το ποδήλατό τους και συμμετείχαν στην πανελλαδική δράση που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου την Κυριακή 12 Μαΐου στις 5 το απόγευμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ξιμπουμπλήθρα έφερε την άνοιξη στο Μεσότοπο

Μια μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη «αρώματα», μουσικές και νεανικές παρουσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το στολίδι της Μυτιλήνης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετών προς τιμή του Αγίου Θεράποντα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Μάης δείχνει το ανοιξιάτικο πρόσωπό του

Με καλό καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη Λέσβο και θερμοκρασίες κοντά στους 27 βαθμούς κελσίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστημονική διημερίδα προς τιμήν του καθηγητή Ευθύμιου Παπαταξιάρχη

Πραγματοποιείται στις 17 και 18 Μαΐου από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μανούλες και παιδιά της Μυτιλήνης έτρεξαν για τη ζωή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε δράση που διοργάνωσαν την Κυριακή στις 11 το πρωί στα Τσαμάκια ο Σύλλογος Lesvos Runners με τον Δήμο Μυτιλήνης για την Γιορτή της Μητέρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι περιπέτειες του γέρο ‑ Πρέβελης στο Βόρειο Αιγαίο

Με αρκετή καθυστέρηση έφτασε το πλοίο που αντικατέστησε προσωρινά το «Νήσος Ρόδος», στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τα πανό για τις μάνες της Παλαιστίνης»

Η Κίνηση Μνήμη και Δράση καταγγέλλει την απομάκρυνση των πανό που τοποθέτησε στην αρχή του πεζόδρομου στα Τσαμάκια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Νέοι παιδικοί σταθμοί, καλύτερες συνθήκες για Ρομά και ξενώνες αστέγων στη Μυτιλήνη»

Μεγάλες προκλήσεις και σημαντικά ζητήματα καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Νίκος Σπανός
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

41 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Αγιάσου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Γυμνάσιο της περιοχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου στην ανακοίνωση του σημειώνει πως στις 12 Μαΐου έχει την τιμητική του το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο