× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τέσσερις νεκροί από τη μεγάλη φωτιά στην Κύπρο

Πρόκειται για τέσσερις Αιγύπτιους εργάτες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2021

Τέσσερις νεκροί από τη μεγάλη φωτιά στην Κύπρο

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανθρώπων που αγνοούνταν, μετά το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς, που από χθες κατακαίει την ευρύτερη περιοχή Αραπακά της επαρχίας Λεμεσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τέσσερις Αιγύπτιους εργάτες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι λίγα χιλιόμετρα από το χώρο διαμονής τους, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση Κύπρου.

Το όχημά τους είχε εντοπιστεί καμένο και είχαν ειδοποιηθεί να απομακρυνθούν.

Οι τέσσερις εργάτες εργάζονταν σε γεωργό της περιοχής και από την στιγμή της εκδήλωσης φωτιάς, δεν έδωσαν σημεία ζωής και όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης της Οδού, Μενέλαος Φιλίππου, στο ΡΙΚ δεν γνώριζαν καλά την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βιώνουμε την καταστροφικότερη πυρκαγιά από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο σε υλικές ζημιές όσο και, δυστυχώς, σε ανθρώπινα θύματα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κύπρου Νίκος Νουρής.

Μάχη με τις φλόγες

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, κυρίως στις περιοχές που είναι απρόσιτες από επίγειες δυνάμεις, ενώ συμβάλλουν η Πολιτική Άμυνα και η Εθνική Φρουρά Κύπρου. Στις 6 το πρωί απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας αεροσκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο έργο της Πυρόσβεσης συμβάλλουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL 145, τα οποία εστάλησαν με εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εντός των επομένων ωρών αναμένεται να καταφθάσει βοήθεια από το Ισραήλ και την Ιταλία.

Ωστόσο, το ένα από τα δύο καναντέρ τα οποία απέστειλε η Ελλάδα παρουσίασε βλάβη και σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή εντός των επομένων ωρών θα αναχωρήσει τρίτο καναντέρ από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως, πάντως ενημέρωσε ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών, τα πτητικά μέσα από την Ελλάδα και το Ισραήλ θα επιχειρήσουν σήμερα στις 2 μμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έμειναν δύο μεγάλες εστίες οι οποίες γεωγραφικά βρίσκονται μεταξύ των χωριών Βαβατσινιάς και Οδού και από τις 5.30 το πρωί επιχειρούν τα δέκα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλη η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στον συγκεκριμένο χώρο» είπε ακόμα ο κ. Νουρής και απηύθυνε έκκληση στον κόσμο «να μην προσέρχεται στην περιοχή της πυρκαγιάς», καθώς πρέπει να παραμείνουν ανοικτές οι βασικές αρτηρίες προς την πληγείσα περιοχή.

Το Τμήμα Δασών Κύπρου ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η κατάσταση της πυρκαγιάς, που επεκτάθηκε στις κοινότητες Επταγώνιας, Ακαπνού, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς, είναι βελτιωμένη, αλλά παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Μέχρι στιγμής η καμένη έκταση ανέρχεται περίπου σε 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα και υπάρχουν 5 ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς, καταλήγει το Τμήμα Δασών.

 

Στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην Βαβατσινιά έφθασε γύρω στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 

Υπό κράτηση ένας ύποπτος

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκε το πρωί ο 67χρονος ο οποίος συνελήφθη  χθες ως ύποπτος για τη φωτιά. Ο 67χρονος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα του εμπρησμού. Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας και έθεσε τον 67χρονου υπό κράτηση για περίοδο 8 ημερών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεύθυνη οδήγηση αλλά φταίνε οι άλλοι...

Τι δείχνει ετήσια έρευνα του ιδρύματος VINCI Autoroutes, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ipsos σε δείγμα 12.413 ατόμων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες
ΚΟΣΜΟΣ

Τριετία λιτότητας στην Τουρκία

Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και πάγωμα του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Η αλλαγή για ετεροδημότες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές

Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες στις ευρωεκλογές 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχισε η αποστολή των φακέλων στους εκλογείς της επιστολικής ψήφου

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος που λαμβάνουν οι 202.556 ψηφοφόροι για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές
ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενους από τρίτες χώρες αναζητά η ελληνική βιομηχανία

Η έλλειψη προσωπικού μετά τον τουρισμό επεκτείνεται και στην ελληνική βιομηχανία
ΘΕΑΤΡΟ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι, 11η στη Eurovision

To Νέμο από την Ελβετία έσπασε τα κοντέρ του διαγωνισμού καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 591 βαθμούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βγήκε το Νήσος Ρόδος μπήκε το Πρέβελης

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Τι ώρα εμφανίζεται η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision

Η Μαρίνα Σάττι είναι έτοιμη να ρίξει το «Ζάρι» της για την Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Θα αναχωρήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόματα άνω των 75 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ

Δείτε τις πληρωμές που θα γίνουν από 13 έως τις 17 Μαΐου.
ΕΛΛΑΔΑ

Η στιγμή που ο πατέρας πετάει στα σκουπίδια το βρέφος

Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο