× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η συμπεριφορά Αθανασίου, δεν συνάδει με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Σκληρή κριτική στον κυβερνητικό βουλευτή, ασκεί το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Κατράνης. Ο πρώην αντιδήμαρχος αναφέρεται και στη νέα του δραστηριότητα στη Δυτική Λέσβο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 25/6/2021

«Η συμπεριφορά Αθανασίου, δεν συνάδει με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Στη  νέα του δραστηριότητα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου ως μέλος της ομάδας που δημιούργησε ο Ταξιάρχης Βέρρος για την αναζήτηση πόρων και την  εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για έργα στην περιοχή, μίλησε μεταξύ άλλων στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», το γνωστό στέλεχος της Αυτοδιοίκησης και της Νέας Δημοκρατίας στο νησί μας Νίκος Κατράνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ.Κατράνης με την ιδιότητα του παλιού αυτοδιοικητικού ο οποίος έχει υπηρετήσει στο Δήμο Λέσβου και στο Δήμο Πολιχνίτου στο παρελθόν αναφέρθηκε στην πορεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, η οποία όπως είπε κρίνεται ικανοποιητική παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ξεκίνησε να στήνεται από το μηδέν, ως ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα και είναι λογικό και επόμενο να υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες. Σήμερα ωστόσο, μετά 2 χρόνια σχεδόν από τότε που ξεκίνησε η πορεία του, μπορούμε να πούμε ότι έχει στηθεί ένας δήμος σε σωστές βάσεις, ότι προχωρούν έργα και γίνεται σχεδιασμός για το μέλλον.

Από εκεί και πέρα λόγω της εμπειρίας μου στην αυτοδιοίκηση, γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν και στους δύο δήμους. Είναι εύκολο να κάνει κανείς κριτική όταν είναι εκτός αυτοδιοίκησης, όμως όταν μπει στο παιχνίδι και αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει και ποια προβλήματα υπάρχουν, τότε καταλαβαίνει ότι μερικές φορές υπάρχουν καλές προθέσεις ωστόσο κάποια ζητήματα είναι δύσκολο να προχωρήσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Κατράνης, αναφέρθηκε στην πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στα όσα γίνονται αυτό το διάστημα στη χώρα. Όπως τόνισε η παρούσα κυβέρνηση έχει αποδοχή από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και αυτό άλλωστε σημείωσε, το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

«Είμαι στην πολιτική σχεδόν 50 χρόνια. Σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα είτε Νέα Δημοκρατία, είτε ΠΑΣΟΚ, πάντα υπήρχαν γκρίνιες από τον κόσμο. Πάντα οι πολίτες για τον έναν ή τον άλλο λόγο ήταν δυσαρεστημένοι. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει στην παρούσα κυβέρνηση όπου βλέπει κανείς ότι οι πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, αποδέχονται στη μεγάλη πλειοψηφία τους ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε καλό δρόμο».

«Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με την τοπική Νέα Δημοκρατία, σημείωσε ο Νίκος Κατράνης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το ρόλο του κυβερνητικού βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Νίκος Κατράνης στον Χ. Αθανασίου, τόνισε πως ναι μεν έχει προσφέρει πολλά στον τόπο και στο νησί μας, ωστόσο ανέφερε ότι έχει μία εντελώς λανθασμένη παλαιοκομματική νοοτροπία. «Δυστυχώς όλα αυτά που λέω τα έχω ζήσει στο πετσί μου όταν θέλησα να είμαι υποψήφιος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος. Ο κ. Αθανασίου θέλει όλα να τα επισκιάζει και όλα να τα ελέγχει. Ο Μητσοτάκης ευαγγελίζεται ένα κόμμα και μία πολιτική εντελώς διαφορετική, με συμπράξεις και συνεργασίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν μερικές ημέρες για το Μουσικό Σχολείο της Δυτικής Λέσβου στην οποία εμπλέκει τη ΔΑΚΕ ένα κομματικό όργανο, σε ένα σημαντικό έργο που θα γίνει στο Δήμο. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις, δυστυχώς, μας πάνε πολλά χρόνια πίσω», επισήμανε με νόημα ο Νίκος Κατράνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ