× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου ενάντια στο νομοσχέδιο ‑ έκτρωμα

Συγκέντρωση στις 10 και 30 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/6/2021

Νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου ενάντια στο νομοσχέδιο ‑ έκτρωμα

Η Τετάρτη 16 Ιουνίου, ημέρα που συζητιέται προς ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή, είναι η επόμενη μέρα του αγώνα, με συνδικαλιστικές οργανώσεις να έχουν αποφασίσει την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, κλιμακώνοντας τον αγώνα και απαιτώντας την απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου. Σχετική απόφαση συμμετοχής στην απεργία έχει πάρει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση το πρωί της Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 10 και 30 στην πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Π.Ε.Κ. αναφέρει:

«Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλες τις πόλεις της χώρας δείχνουν την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης να αντιπαλέψει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, κόντρα σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να παρουσιάσουν το τερατούργημα ως κάτι θετικό. Όσα επιχειρήματα και αν προωθούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία, για να καλλωπίσουν ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο και να το παρουσιάσουν ως κάτι σύγχρονο δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους.

Η επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στην εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που δεν φτάνει που όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην οργάνωση του απεργιακού μετώπου συνεχίζει την προκλητική της στάση προτείνοντας στάσεις εργασίας αντί για απεργία με στόχο να αποκλιμακώσει και να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζόμενων.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Ο σχεδιασμός τους δεν θα περάσει! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας για να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό νομοσχέδιο, για να καταργηθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Ούτε διορθώνεται. Ούτε βελτιώνεται. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα!

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν θα μείνουμε θεατές στο σφαγιασμό μας. Τώρα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω και θέλουν να δουλεύουμε «ήλιο με ήλιο» χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας μας. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, βάζουν νέα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων και στην οργάνωση των εργαζόμενων.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο δεν χωράει η μοιρολατρία, δεν γίνεται να αποδεχτούμε ότι για άλλη μια φορά θα πληρώσει ο λαός και η εργατική τάξη. Είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή μας ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας και τις διεκδικήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνες»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

41 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Αγιάσου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Γυμνάσιο της περιοχής
ΥΓΕΙΑ

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου

Απαραίτητος ο δραστικός περιορισμός της κατανάλωσης τους
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινητοποίηση συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη ανηλίκου στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Τραυμάτισε με σιδερογροθιά έναν 23χρονο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας

Στην εκπομπή ΠΕΚ-τες με τον Γιάννη Ζαφειρίου, παραχώρησαν συνέντευξη η Ζήνα Κακναβάτου γενική ιατρός-Διευθύντρια του ΕΣΥ και η Γιάννα Χωριανοπούλου αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στη Μυτιλήνη

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο στις 28 και 29 Ιουνίου 2024
ΥΓΕΙΑ

Έρχονται εκλογές στο σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Νέας Ενωτικής Κίνησης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ερευνητικές δράσεις, νέες τεχνολογίες και μουσεία»

Εκδήλωση στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου