× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην απεργία η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Συμμετέχει στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/5/2021

Στην απεργία η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για την Πέμπτη 3 Ιουνίου, με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς ενάντια στη ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

« Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν θα μείνουμε θεατές στο σφαγιασμό μας. Τώρα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω και θέλουν να δουλεύουμε «ήλιο με ήλιο» χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας μας:

-Συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο - Καθιέρωση 10ωρης δουλειάς: Με ατομικές συμβάσεις εργασίας και οι δύο τουλάχιστον επιπλέον ώρες εργασίας θα είναι χωρίς αμοιβή και θα αναπληρώνονται με μειωμένο ωράριο ή άδεια όποτε συμφέρει την επιχείρηση, είτε για συμβάσεις ορισμένου είτε αορίστου χρόνου.

-Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση: Δίπλα στους εργαζόμενους του εμπορίου, προστίθενται και άλλοι, όπως οι υπηρεσίες ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) και τεχνικής υποστήριξης πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Εκτόξευση των υπερωριών και σκόντο στην αμοιβή τους: Αυξάνονται στις 150 οι ώρες των υπερωριών από 120. Θα αμείβονται με προσαύξηση μόλις 40%, ενώ τώρα είναι 60%. Επίσης ενώ κάποιος προσλαμβάνεται για 4ωρο, πλέον μπορεί να βγαίνει με «σπαστό» παραπάνω ώρες και να πληρώνεται με το ½ της υπερωρίας!                     

-Καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας και γίνεται «Ανεξάρτητη Αρχή»

-Περισσότερη «ελευθερία» για απολύσεις: Αντί να γυρνάει πίσω ένας άδικα απολυμένος, το δικαστήριο θα διατάσσει απλώς την καταβολή εώς 3 μισθών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Νέα εμπόδια στην απεργία και φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης: Θα πρέπει τα μέλη να είναι καταχωρημένα σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο για να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αλλά η «ηλεκτρονική ψηφοφορία» θα επιβάλλεται και για να κηρυχθεί απεργία αλλά και για να ψηφιστούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων! Η περιφρούρηση απεργίας θα απαγορεύεται και «θα οδηγεί με δικαστική απόφαση στη διακοπή της απεργίας».

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας για να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό νομοσχέδιο, για να καταργηθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ας πάμε παντού στη Μυτιλήνη....με ένα ποδήλατο

Δεκάδες δημότες της πόλης πήραν το ποδήλατό τους και συμμετείχαν στην πανελλαδική δράση που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου την Κυριακή 12 Μαΐου στις 5 το απόγευμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ξιμπουμπλήθρα έφερε την άνοιξη στο Μεσότοπο

Μια μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη «αρώματα», μουσικές και νεανικές παρουσίες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις υποβάλλονται από τη Δευτέρα 13 Μαΐου έως την Παρασκευή 31 Μαΐου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πάει για έβδομη θητεία ο Γιώργος Ντίνος στην Ένωση Πυροσβεστών

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστημονική διημερίδα προς τιμήν του καθηγητή Ευθύμιου Παπαταξιάρχη

Πραγματοποιείται στις 17 και 18 Μαΐου από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μανούλες και παιδιά της Μυτιλήνης έτρεξαν για τη ζωή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε δράση που διοργάνωσαν την Κυριακή στις 11 το πρωί στα Τσαμάκια ο Σύλλογος Lesvos Runners με τον Δήμο Μυτιλήνης για την Γιορτή της Μητέρας
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Μια Ελλάδα φως», από το 7ο Δημοτικό Μυτιλήνης, στα σαλόνια της Schoolvision

Οι μαθητές της πόλης μας εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο σχολικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και κέρδισαν τις εντυπώσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

41 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Αγιάσου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Γυμνάσιο της περιοχής
ΥΓΕΙΑ

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου

Απαραίτητος ο δραστικός περιορισμός της κατανάλωσης τους
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινητοποίηση συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη ανηλίκου στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Τραυμάτισε με σιδερογροθιά έναν 23χρονο