× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κοντέινερ για τεστ covid και άλλες δωρεές από την «Αλληλεγγύη Λέσβου»

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός δεν είναι πια στο ΠΙΚΠΑ, αλλά προσφέρει- Η Ε. Λατσούδη εφ’ όλης της ύλης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/3/2021

Κοντέινερ για τεστ covid και άλλες δωρεές από την «Αλληλεγγύη Λέσβου»

Συνεχίζει τις δωρεές για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας στη Λέσβο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός της «Αλληλεγγύης Λέσβου», προσφέροντας στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης ένα κοντέινερ για τη διεξαγωγή τεστ κορονοϊού. Μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες προσέφερε και δεύτερο κοντέινερ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς και υλικά και εξοπλισμό για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε η εκπρόσωπος της «Αλληλεγγύης Λέσβου», Έφη Λατσούδη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ, τις δωρεές και το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα.

Ας σημειωθεί ότι το ΠΙΚΠΑ έχει παραχωρηθεί στην πολιτεία και στον Δήμο Μυτιλήνης σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όταν πρωτολειτούργησε ως δομή αλληλεγγύης τον Νοέμβριο του 2012, με τους διαχειριστές του να εκτιμούν ότι τα χρήματα που έδωσαν δωρητές από όλο τον κόσμο απευθείας σε έργα που έγιναν εντός του χώρου πρώην κατασκηνώσεων στη Νεάπολη ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. «Οι τουαλέτες έχουν κατασκευαστεί και ανακαινιστεί τέσσερις φορές, ενώ είναι πολύ σημαντικές οι παρεμβάσεις στην κουζίνα και στον κεντρικό χώρο» τόνισε η κ. Λατσούδη.

Η ίδια σημειώνει ότι η Πολιτεία θα έπρεπε να είναι αρωγός της Δημόσιας Υγείας, αλλά βλέποντας τα κενά της, η οργάνωση συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί. Από την άλλη αυτή την περίοδο η «Αλληλεγγύη Λέσβου» παρέχει σεμινάρια online για αιτούντες άσυλο και ερευνά τον τρόπο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, χαρακτηρίζοντας με τα χειρότερα λόγια τον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ. «Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει εντός του καταυλισμού και το ψυχολογικό αποτύπωμα που αφήνει με χαρακτηριστική περίπτωση την Αφγανή προσφύγισσα που αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί» τόνισε η κ. Λατσούδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «Αλληλεγγύη Λέσβου» τάσσεται κατά της δημιουργίας νέας δομής η οποία «θα βρίσκεται στη μέση του πουθενά, σε έναν σκουπιδότοπο χωρίς ορατότητα. Πρόκειται για μια πολιτική εξαθλίωσης, ενώ συνεχίζει η κυβέρνηση και η ΕΕ να χτίζει το μίσος και τον διχασμό».

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής

Μη χάσετε την περιοδική έκθεση 1922
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στη γιορτή της κούνιας στο Ακράσι...

Λουλούδια, χορός και ψησταριές στο αγαπητό έθιμο
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Γονεϊκό στρες, άγονα επιδόματα

Η κρατική στήριξη στις οικογένειες δεν καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης γονεϊκότητας σε χρόνο και χρήμα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οχι smartphone κάτω των 13 ετών, όχι social media κάτω των 18

Η έκθεση σε οθόνες επηρεάζει αρνητικά «την όραση, τον μεταβολισμό και τη συγκέντρωση» των παιδιών, ενώ οι αλγόριθμοι προκαλούν «εθισμούς» στους ανήλικους χρήστες
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία