× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέες αντιπαραθέσεις για τη νέα δομή

Ένταση πάλι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης περί νέας δομής με συζήτηση περί εγγράφων στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και συνθηκών διαβίωσης στον Καρά Τεπέ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/2/2021

Νέες αντιπαραθέσεις για τη νέα δομή
Αεροφωτογραφία Καρά Τεπέ

Η προοπτική δημιουργίας της νέας δομής και τα δημόσια έγγραφα που έγιναν γνωστά σχετικά με τη χωροθέτηση της στην περιοχή Βάστρια της Λουτρόπολης Θερμής υπό το φως της εξέλιξης – της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου στην τελευταία συνεδρίασή του, απασχόλησαν και χθες τη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μυτιλήνης. Χωρίς ωστόσο από τη συνεδρίαση να προστίθενται νέα στοιχεία σε ό,τι ήδη γνωρίζει η τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτήσεις και αιχμές
Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, της αντιπολίτευσης κυρίως, μεταξύ αυτών η επικεφαλής της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Χοχλάκα θέλησαν να επαναφέρουν με ερωτήσεις το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο «υπό των πρίσμα των εξελίξεων», όπως ανέφεραν.

Παράλληλα μπήκε στο τραπέζι της συζήτησης και το θέμα των συνθηκών διαβίωσης μεταναστών και προσφύγων και κυρίως των μικρών παιδιών στον Καρά Τεπέ τις τελευταίες ημέρες λόγω της κακοκαιρίας.


Στην ερώτηση της προς το Δήμαρχο η Εριφύλη Χιωτέλλη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά το ακριβές σημείο που θα γίνει η δομή αφού υπάρχουν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ έγγραφα εδώ και πολλές εβδομάδες τα οποία σχετίζονται με εργασίες που γίνονται στην περιοχή. Όπως είπε, κανείς δεν κάνει εργασίες σε χώρο που δεν έχει μισθώσει ή δεν είναι ιδιοκτήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σταθερά υπέρ της δομής
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης απαντώντας στα ζητήματα που έβαλε η αντιπολίτευση, επανέλαβε τη θέση της δημοτικής αρχής και των 16 δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν υπέρ της νέας δομής, σημειώνοντας, την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός χώρου αξιοπρεπούς διαβίωσης των μεταναστών και των προσφύγων, ο οποίος θα είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή.


Σε ότι αφορά το ζήτημα της ακριβούς θέσης εγκατάστασης του νέου ΚΥΤ ο Δήμαρχος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει επίσημο έγγραφο μίσθωσης λέγοντας ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.


Αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης κυρίως των παιδιών στον Καρά Τεπέ μέσα στο κρύο και το χιονιά, σημείωσε ότι θεωρεί απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει σήμερα στη συγκεκριμένη πρόχειρη και προσωρινή δομή, με την οποία όπως είπε η δημοτική αρχή διαφώνησε από την πρώτη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόσφατα επέτρεψε την εγκατάσταση περίπου 500 ατόμων, κυρίως οικογενειών, στη δημοτική δομή στο πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, η οποία σήμερα φιλοξενεί περίπου 1.100 άτομα από 600 που είχε. Όπως είπε αυτό το έκανε αποκλειστικά και μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους αφού όπως τόνισε στόχος του είναι η δομή αυτή να κλείσει και να επιστρέψει ο χώρος στους πολίτες της Μυτιλήνης.

Παρέμβαση Τσιριγώτη
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση η Νίκη Τσιριγώτη από τη Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε στα πρακτικά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση εκτάσεων στην επίμαχη περιοχή του Δήμου Λουτρόπολης Θερμής, σημειώνοντας ότι όλοι γνωρίζουν εδώ και πολλές εβδομάδες που θα γίνει η νέα δομή.Η Βάσω Χοχλάκα από την πλευρά της έβαλε το ζήτημα του πληθυσμού της νέας δομής με δεδομένο όπως είπε ότι βγήκε στον αέρα διαγωνισμός σίτισης 6.000 προσφύγων και μεταναστών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Κι εμείς αγωνιούμε…»
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης επισήμανε πως και η ίδια η Δημοτική Αρχή προβληματίζεται για τις εξελίξεις και αγωνιά για την τήρηση όσων υποσχέθηκε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Μετανάστευσης. Μάλιστα σημείωσε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση της παράταξης της δημοτικής αρχής, στην οποία συμμετείχαν μόνο οι σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της νέας δομής, συντάχθηκε επιστολή προς το Υπουργείο Μετανάστευσης στο πλαίσιο της οποίας ζητούν σαφείς απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η χωρητικότητα της δομής, η ακριβής γεωγραφική θέση εγκατάστασης, η ημερομηνία εκκένωσης όλων των υπόλοιπων δομών κ.λπ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

Με την συμμετοχή πολλών τοπικών στελεχών και μελών του κόμματος η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΧΩΡΙΑ

Ζωντανεύει η Βατούσα με Κέντρο Εκπαίδευσης για το περιβάλλον

Μετά από ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλίου. Η ίδρυσή του δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Λόγω εργασιών διαγράμμισης και σήμανσης στο χώρο πάρκινγκ του επιβατηγού λιμένα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Δημήτρης Καιρίδης στη Μυτιλήνη

Θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο 18 Μάϊου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων