× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Γιατί δεν προσελήφθησαν καθαρίστριες;»

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους σχολικούς χώρους και την καθαριότητά τους στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/2/2021

«Γιατί δεν προσελήφθησαν καθαρίστριες;»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου εξέδωσαν ανακοίνωση για την αναγκαιότητα πρόσληψης εργαζομένων στην καθαριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικοτερα αναφέρουν:

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου επιβάλλεται άμεσα να προβεί στην πρόσληψη προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Η καθαριότητα των 63 σχολικών μονάδων του Δήμου, (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια-ΕΠΑΛ), γίνεται με το ίδιο προσωπικό που απασχολείτο και την προηγούμενη σχολική χρονιά.  Το προσωπικό που εργάζεται για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων είναι 43 εργαζόμενες , εκ των οποίων 7 αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, 3 μερικής απασχόλησης και 33 με σύμβαση ορισμένου χρόνου που πέρυσι είχαν 6,5 ώρες ημερήσιας απασχόλησης και φέτος 5 ώρες.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι αντί να αυξηθεί το προσωπικό ώστε να καλύψει τις ανάγκες της καθαριότητας , στις ιδιαίτερες δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας των σχολείων , ο χρόνος εργασίας καθαριότητας στις σχολικές μονάδες έχει μειωθεί. Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος για να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, λόγω COVID 19, έχει λάβει επιχορήγηση 300.000 ευρώ. Ποιος ο λόγος που δεν προσέλαβαν παραπάνω εργαζόμενους για την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων στον καιρό της πανδημίας; Η καθαριότητα και η απολύμανση σε χώρους συγχρωτισμού και συνωστισμού αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα για τον περιορισμό και την εξάπλωση της νόσου , σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών. Ο Δήμος θα έπρεπε, ανεξάρτητα από την επιχορήγηση, να προβεί στην πρόσληψη προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων. Τα εμπόδια που θέτει η νομοθεσία για την πρόσληψη προσωπικού δεν αποτελεί δικαιολογία γι’ αυτούς που θέλουν να ονομάζονται «αυτοδιοικητικοί» και να μην μπορούν να δώσουν λύσεις, σε τέτοιες πρωτοφανείς ιδιαίτερες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και τα σχολεία άνοιξαν λίγες μέρες μετά τις γιορτές και οι ανάγκες είναι μεγάλες για καθαριότητα-απολύμανση, δεν είδαμε καμία ενέργεια από μεριάς του Δήμου για πρόσληψη προσωπικού. Διερωτώμεθα πού διατέθηκαν τα χρήματα της επιχορήγησης του COVID 19; Είναι προφανές ότι δεν διατέθηκαν για την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Βαξεβάνης Σταύρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλιομιδιώτης Θέμης

Μαργαρίτης Χαράλαμπος

Πανταχός Αντώνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαλταμάρας Γιώργος

Συκάς Γιάννης»   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ