× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γιατί είμαι υποψήφιος με την Εριφύλη Χιωτέλλη

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΒΙΛΗΣ

Δημοσίευση 9/4/2019

Γιατί είμαι υποψήφιος με την Εριφύλη Χιωτέλλη

Σε μια περίοδο που οι υποψήφιοι είναι «περισσότεροι» από τους ψηφοφόρους δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να δημοσιοποιείς την υποψηφιότητα σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τι να πεις που να μην έχει χιλιοειπωθεί...

Θα προσπαθήσω όμως …

Κατάγομαι από τα Πάμφιλα (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό), είμαι μόνιμος κάτοικος Μυτιλήνης αλλά τους τέσσερις καλοκαιρινούς μήνες μένω στα Νησέλια Παμφίλων (μια αδυναμία που κληρονόμησα από τον πατέρα μου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είμαι παντρεμένος με την Γιώτα Μαντζιώκα, με καταγωγή από την Λάρισα και έχουμε τρεις κόρες.

Νοσηλευτής στο επάγγελμα. Σπούδασα στο Ηράκλειο της Κρήτης έζησα και εργάστηκα εκεί για 10 χρόνια. (Το Ηράκλειο & η Κρήτη είναι ο τόπος που έζησα τα χρόνια της Αθωότητας… με καθόρισαν… και ανατρέχω με αγάπη και νοσταλγία).

Το 2004 απέκτησα 2ο τίτλο σπουδών αυτόν της Περιβαλλοντικής Χαρτογραφίας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. (Η 2η φορά φοιτητής μου δώσε γνώσεις και δεξιότητες πολύ χρειαζούμενες)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με τα κοινά, ήθελα πάντα να είμαι με αυτούς που διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους:

• Μαθητής Λυκείου πρόεδρος στην τάξη «καπετάν φασαρίας».

• Αργότερα φοιτητής, πρόεδρος τρεις συνεχόμενες χρονιές στο Σύλλογο της σχολής. Ήμουν ο πρώτος άνδρας που μπήκε στην σχολή «αδελφών Νοσοκόμων» και χρειάστηκε να δώσουμε μάχες για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, την μετονομασία της σε Νοσηλευτική & την χειραφέτηση του επαγγέλματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Ποιο μετά Φαντάρος «σπαταλούσα» τις αναφορές μου προς την διοίκηση - με τις ανάλογες συνέπειες- με αιτήματα για τον εκδημοκρατισμό του στρατού κ.α.

• Τέλος ως εργαζόμενος στο Νοσοκομείο για περισσότερο από 30 χρόνια είχα πάντα ενεργό διεκδικητικό ρόλο και τα περισσότερα από αυτά ως μέλος του ΔΣ του σωματείου, στο οποίο για μια χρονιά διατέλεσα Πρόεδρος του. Την περίοδο 2012-14 ήμουν εκλεγμένο μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλια της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Εδώ και 20 χρόνια που έχω αναλάβει προϊστάμενος της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, θέλω να πιστεύω πως μπόρεσα να ανταποκριθώ, τόσο στο να προσφέρει η κλινική καλές υπηρεσίες Υγείας, όσο και οι υφιστάμενοι συνάδελφοι να ζουν και να εργάζονται σε ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό περιβάλλον, που ο καθένας δίνει ότι καλύτερο μπορεί, ο κόπος του εκτιμιέται & πιάνει τόπο .

Ανταποκρίθηκα στην πρόταση της Εριφύλης να είμαι συνοδοιπόρος στο ταξίδι για την ευχάριστη αλλά και δύσκολη πρόκληση της δημιουργίας του νέου Δήμου Μυτιλήνης με τις Δημοτικές Ενότητες Αγιάσου, Γέρας, Ευεργέτουλα , Θερμής, Μυτιλήνης και Πλωμαρίου .

Για αυτό το δύσκολο ταξίδι συμφωνήσαμε όλοι πως θα έχουμε ως οδηγό μια αλλιώτικη πυξίδα, διαφορετική από τις άλλες που δεν θα δείχνει τον Βορρά, αλλά θα οδηγεί στην ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών, θα δίνει χώρο σε όλους, εργαλεία και πόρους για να ξαναζωντανέψουν οι κοινότητες, για να αποκτήσουμε μια πιο ανθρώπινη πόλη.

Πάμε λοιπόν «με Πυξίδα τον Πολίτη» με επικεφαλής την Χιωτέλλη Εριφύλη και τόσους αξιόλογους συνυποψήφιους, που θα δυσκολέψουν την επιλογή σας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είδαμε Eurovision… εγώ, η Στρατής και το Παναγιωτελ’. Non binary by Lesvos

Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαπφώ: Ο πιο φιλόξενος πλανήτης

Άρτεμις Λεοντή: Εύα Σικελιανού-Πάλμερ Υφαίνοντας το μύθο μιας ζωής
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Η Αιβαλιώτισσα Ζωοδόχος Πηγή

Η Παναγιά των ορφανών στο Αϊβαλί των μύθων
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πανελλήνιες: Αγχος, ζαλάδες και… διαταραχές

Των ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΕΙΡΟΥ, μαθητών και Ανιχνευτών Μυτιλήνης*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Μιχαήλ Δουκάκης ήρθε από το Λος Αντζελες για τον «Επικήδειο»

Με καταγωγή από τη Θερμή, ο 34χρονος ηθοποιός άνοιξε τα φτερά του στο εξωτερικό και επέστρεψε στη Λέσβο για μία παράσταση με εύσημα, όπου αλλού την ανέβασε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ευρωεκλογές. Πού πάει το πράγμα;

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, οικονομολόγος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γεραγώτης που παράγει βιολογικές βρώσιμες ελιές

Συνέντευξη με έναν νέο αγρότη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 7/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δεύτε Λάβετε Φως

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός