× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Και με επιχειρήματα από τον εμφύλιο για τη νέα δομή;

Σύγκρουση της αμετακίνητης Δημοτικής Αρχής με τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Αποχώρηση του προέδρου των Νέων Κυδωνιών που αποκάλεσαν «κομμουνιστή». Υπό παραίτηση ο Αντιδήμαρχος Κουνέλλης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/12/2020

Και με επιχειρήματα από τον εμφύλιο για τη νέα δομή;

Ένταση, φωνές και εκνευρισμός επικράτησαν χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο της Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια της συνάντησης πέντε προέδρων της Δημοτικής Ενότητας Θερμής με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Στη διάρκεια της συζητήθηκε η προωθούμενη χωροθέτηση της νέας κλειστής  δομής μεταναστών και προσφύγων στα Βάστρια της Κοινότητας Νέων Κυδωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και συμμετείχαν εκτός από το Δήμαρχο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θερμής Κώστας Κουνέλλης και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Νέων Κυδωνιών Αντώνης Κόμλος, Κώμης Χρήστος Τσιβγούλης, Πύργων Θερμής Φραγκούλης Αλμπανέλλης, Θερμής Μίμης Σγουρέλλης και Πηγής Μιλτιάδης Αντωνίου. Από τη συνάντηση απουσίαζε ο πρόεδρος των Μιστεγνών Παναγιώτης Κατζανός.

 

«Με είπαν ΣΥΡΙΖαίο και κουμουνιστή»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τόνοι στη διάρκεια της συζήτησης ανέβηκαν αρκετά, κυρίως μεταξύ του Δημοσθένη Χατζηγιάννη και του προέδρου των Νέων Κυδωνιών Αντώνη Κόμλου, ο οποίος μάλιστα αποχώρησε μισή ώρα μετά την έναρξη της συζήτησης.

Ο Αντ. Κόμλος μιλώντας στο «Ν» σημειώνει πως τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι  πρόεδροι παραμένουν αμετακίνητοι στη θέση τους για καμία νέα δομή και στηρίζουν τον αντιδήμαρχο Κώστα Κουνέλλη ο οποίος υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών και των πολιτών που τον ανέδειξαν δημοτικό σύμβουλο.

«Κάθε φορά που προσπαθούσα να μιλήσω ο κ. Χατζηγιάννης και ο Δήμαρχος με διέκοπταν και μου έλεγαν ότι αυτά που λέω τα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Δεν έχω καμία κομματική ταυτότητα και το μόνο που με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι το συμφέρον του τόπου μου και του νησιού μας. Δεν λέω να μην γίνει δομή μόνο στη Θερμή, λέω να μην γίνει δομή πουθενά στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον τρόπο που τοποθετήθηκαν σήμερα ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, προσπαθούσαν να διασπάσουν το κοινό μέτωπο και μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς μας απείλησαν πως αν δεν δεχθούμε τη δομή θα έχουμε τους μετανάστες στα σπίτια μας.

Προφανώς εννοούσαν το πρόγραμμα ενοικίασης σπιτιών στα χωριά. Δεν άντεξα να τους ακούω για πολύ ώρα και αποχώρησα από τη συζήτηση. Οι πρόεδροι παραμένουμε ενωμένοι στις απόψεις και τις θέσεις μας, στηρίζουμε τον Κώστα Κουνέλλη και φυσικά δεν δεχόμαστε κανέναν άλλο αντιδήμαρχο για την περιοχή μας».

 Απο βδομάδα συνάντηση με Μηταράκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την αποχώρηση Κόμλου, τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως ωστόσο και πάλι η συζήτηση δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση. Όπως ανέφεραν στο «Ν» οι πρόεδροι της Θερμής Δημήτρης Σγουρέλλης και της Πηγής Μιλτιάδης Αντωνίου, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες συνάντηση της δημοτικής αρχής και των Προέδρων με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

«Περιμένουμε, σημειώνει ο πρόεδρος της Θερμής Δημήτρης Σγουρέλλης, να δούμε τι έχει να μας πει ο ίδιος ο Υπουργός. Ο Δήμος Μυτιλήνης μας είπαν πως δεν έχει αποφασίσει για τίποτα και οι αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν δεχόμαστε στην περιοχή μας, καμία νέα δομή αυτό δεν αλλάζει και θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος. Φυσικά αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Καρά Τεπέ δεν μπορεί να συνεχιστεί».

 

«Για το μέλλον των χωριών μας»

«Κατανοούμε την αγωνία των Μυτιληνιών σημειώνει ο πρόεδρος της Πηγής Μιλτιάδης Αντωνίου, και σίγουρα δεν μπορεί να παραμένει το Κέντρο με την εικόνα που έχει σήμερα στον Καρά Τεπέ. Από εκεί και πέρα όμως αν η νέα δομή γίνει στην περιοχή που έχουν ανακοινώσει, δίπλα στα κτήματα και στις περιουσίες μας, δίπλα στα δάση και τα βοσκοτόπια μας θα καταστραφεί η οικονομία της περιοχής μας που βασίζεται στον πρωτογενή τομέα.

Μιλάνε για μια δομή 3.000 ατόμων. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό, γιατί βλέπουμε ότι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μία νέα πόλη σε μεγάλη έκταση. Πιστεύω ότι στη συνάντηση που θα έχουμε με τον Υπουργό θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Οι πρόεδροι εκπροσωπούν τα χωριά τους και αγωνιούν για το μέλλον τους. Δεν έχουν καμία απολύτως κομματική ή πολιτική εξάρτηση. Όποιος και αν ήταν στην κυβέρνηση θα αντιδρούσαμε με τον ίδιο τρόπο.

 

«Παραίτηση στη διάθεση του δημάρχου»

Αμετακίνητος στη θέση και άποψή του, παραμένει και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και Εντεταλμένος της Δημοτικής Ενότητας Θερμής Κώστας Κουνέλλης. «Έχω θέσει την παραίτησή μου, στη διάθεση του δημάρχου. Διαφωνώ κάθετα ως προς τη δημιουργία νέας δομής στη Δημοτική Ενότητα Λουτρόπολης Θερμής και σε αυτό ήμουν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση. Η θέση μου είναι σαφής, δεν κοροϊδεψα κανέναν και θεωρώ ότι όλοι οι συνάδελφοί μου, δημοτικοί σύμβουλοι κατανοούν τη στάση που τηρώ. Από εκεί και πέρα αν θέλει ο Δήμαρχος ας με απομακρύνει, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

Με την συμμετοχή πολλών τοπικών στελεχών και μελών του κόμματος η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου στη Μυτιλήνη