× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αργυρό βραβείο για το κριτσίνι «O‑live»!

Στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής της Λήμνου στο πλαίσιο ευρωπαϊκού διαγωνισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2020

Αργυρό βραβείο για το κριτσίνι «O‑live»!

Το αργυρό βραβείο βραβείο στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων οικολογικών προϊόντων Ecotrophelia Europe 2020 έλαβε το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου  εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το προϊόν O-LIVE, ένα καινοτόμο κριτσίνι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «O-live» δημιουργήθηκε από την ομάδα φοιτητών Τολιόπουλο Χρήστο, Καβανόζη Νικολέτα, Μπουσδούνη Πανωραία, Κοκονόζη Ζαχαρούλα και Ηλία Κωνσταντίνο, με Επιβλέποντα-Συντονιστή τον Επίκουρο Καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου Κουτελιδάκη Αντώνιο και υποστήριξη από την Υποψήφια Διδακτωρ Κωνσταντινίδη Μελίνα και την απόφοιτη Καπόλου Κατερίνα. Το προϊόν δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία «Ε.Ι.Παπαδόπουλος Α.Ε.–Βιομηχανία Μπισκότων και Ειδών Διατροφής».

Ο διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά στις 18 Οκτωβρίου με συμμετοχή 13 ομάδων από 13 Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είχαν λάβει το πρώτο βραβείο στους αντίστοιχους εθνικούς διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν σε κάθε χώρα τον προηγούμενο μήνα. Στην Ελλάδα ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων– ΣΕΒΤ, με την συμμετοχή φοιτητικών ομάδων από όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. 

Το προϊόν O-LIVE κυκλοφορεί σε πέντε γεύσεις: Φράουλα-λωτός-αρώνια, Παντζάρι-κολοκυθόσπορος, Σπανάκι-κολοκυθάκι, Ταχίνι-φουντούκι-χαρουπόμελο, Γιαούρτι-πορτοκάλι-κυνόροδο

Το “O-live” είναι ένα καινοτόμο κριτσίνι με γέμιση, που περιλαμβάνεται στην κατηγορία έτοιμων προς κατανάλωση σνακ. Η καινοτομία του προϊόντος έγκειται στην παρουσία του αλεύρου από σπόρο/πομάσα ελιάς, το οποίο είναι παραπροϊόν της βιομηχανίας ελαιολάδου. Η εκμετάλλευση ενός παραπροϊόντος με περίπου 200.000 τόνους παραγωγής μόνο στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει το οικολογικό προφίλ του προϊόντος, το οποίο ενισχύεται ιδιαίτερα από τη χάρτινη βιοδιασπώμενη συσκευασία. Το αλεύρι που παράγεται από τα παραπροϊόντα αυτά έχει υψηλή θρεπτική αξία και μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές φαινολικές ουσίες, με ενδεχόμενες βιολειτουργικές ιδιότητες. Εκτός από τη χρήση ενός μίγματος αλεύρων με υψηλή θρεπτική αξία (αλεύρι από πομάσα ελιάς, δίκοκκο σιτάρι κ.α.), η μοναδικότητα του προϊόντος έγκειται στο ότι αποτελεί το πρώτο κριτσίνι με γέμιση, παράγεται με τεχνολογία rolling, αξιοποιεί την τεχνολογία της λυοφιλίωσης, και συνδυάζει 5 γεύσεις από 100% ελληνικής προέλευσης παραδοσιακά προϊόντα, εμπνευσμένες από τη Μεσογειακή διατροφή (Φράουλα-λωτός-αρώνια, Παντζάρι-κολοκυθόσπορος, Σπανάκι-κολοκυθάκι, Ταχίνι-φουντούκι-χαρουπόμελο, Γιαούρτι-πορτοκάλι-κυνόροδο).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

200 χιλιόμετρα ποδήλατο στη Λέσβο, με πεύκο και ελιά

Στις 25 Μαΐου ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ένα ακόμη Brevet με μια διαδρομή σχεδιασμένη έτσι ώστε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για όσους επιλέξουν να το τολμήσουν
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παγωτό με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι με την Μαρία Πανάγου

«Δροσιστική» εκδήλωση στο Λευκό Χαρτί, στη Μυτιλήνη για παιδιά 2,5 έως 10 ετών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προγράμματα για την φύση και τον πολιτισμό από το Νηπιαγωγείο Φίλιας

Στο πλαίσιο του eTwinning, το σχολείο προχώρησε σε συνεργασίες με νηπιαγωγεία της Τουρκίας και της Ευρώπης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διακοπή στο Εφετείο για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τα αιτήματα αναβολής, αλλά η δίκη θα συνεχιστεί 1 Ιουλίου 2024 στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ