× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και ξαφνικά καβγάς για την 8η Δεκεμβρίου

Επίθεση της Αντιδημάρχου Καλλονής Ζαχαρώς Ιωακείμ στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεση του να φέρει στη Βουλή τον επίσημο εορτασμό της Μάχης του Κλαπάδου- Οργισμένη αντεπίθεση Μπουρνού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/10/2020

Και ξαφνικά καβγάς για την 8η Δεκεμβρίου

Για άγνωστους, γνωστούς κατ’ άλλους, λόγους ξέσπασε θύελλα στην Καλλονή με αφορμή των πρωτοβουλία του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού να εισάγει στη Βουλή για συζήτηση τον επίσημο εορτασμό στη δυτική Λέσβο της μάχης του Κλαπάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξαφνικά το μεσημέρι, η Αντιδήμαρχος δυτικής Λέσβου Ζαχαρώ Ιωακείμ, χωρίς να ενημερώσει όπως έχει γίνει γνωστό, από το προσωπικό της διαδικτυακό λογαριασμό απέστειλε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί το βουλευτή   για υφαρπαγή της ιδέας της μέσω «εσωτερικής πληροφόρησης» στο Δήμο.

Με πρωτοφανή για αυτοδιοικητικό λόγο, που σίγουρα θυμίζει σύγκρουση κομμάτων ή απάντηση βουλευτή σε βουλευτή αλλά όχι ανακοίνωση Αντιδημάρχου, η κ. Ιωακείμ δηλώνει ότι «αισθάνεται την υποχρέωση να απαντήσει ως η αρμόδια αντιδήμαρχος στον Βουλευτή κ. Μπουρνού για την ερώτηση του στην βουλή σχετικά με την πρόταση καθιερώσεως δημόσιας εορτής της 8ης Δεκεμβρίου στον Δήμο μας».

Και η κ. Ιωακείμ συνεχίζει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κ. Βουλευτά, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η καθιέρωση επετείων αποφασίζεται από τις τοπικές κοινωνίες μέσω των εκλεγμένων τους στους δήμους και τα δημοτικά τους συμβούλια. Υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Προφανώς, έχοντας εσωτερική πληροφόρηση ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του φέρνει προς ψήφιση την αυτή πρόταση θελήσατε να προβάλετε πρώτος την ιδέα μας.

Η σπουδή σας αποδεικνύεται και από την έλλειψη σοβαρής επιστημονικής (ιστορικά) τεκμηρίωσης της πρότασής σας. Λυπηρό για νέους ανθρώπους να καταφεύγουν σε τέτοιου είδους πράξεις για την αποκομιδή (σ.σ χρησιμοποιεί τη λέξη αποκομιδή!!!) πρόσκαιρων εντυπώσεων και μόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Και η κ. Ιωακείμ καταλήγει με το παρακάτω αντικομμουνιστικό παλαιάς κοπής και εντυπωσιακό για το χαρακτήρα της, για όσους τουλάχιστον τη γνωρίζουν. Γράφει η κ. Ιωακείμ:

«Φιλική συμβουλή. Εάν θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά με τέτοιου είδους επετείους υπάρχει και η 10η ή (κατά άλλους) 21η Ιουλίου 1774». Η κ. Ιωακείμ αναφέρεται για άγνωστους λόγους στη συνθήκη του Κιουτσουκ Καιναρτζή. Αλήθεια προς τι η χρήση της συγκεκεριμένης επετείου;

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απάντηση Μπουρνού

Στην επιστολή της κ. Ιωακείμ απάντησε άμεσα ο κ. Μπουρνούς. Ο οποίος μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι η πρόταση του ήταν σε γνώση του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου.

Γράφει ο κ. Μπουρνούς:

«Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεότητας και Εθελοντισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, κ. Ζαχάρω Ιωακείμ, με κατηγορεί με ανακοίνωσή της (σε ανεξήγητα σκληρό και προσβλητικό ύφος), ότι... υπέκλεψα την υπό ψήφιση πρόταση του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την καθιέρωση της 8ης Δεκεμβρίου (επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου) ως δημόσιας εορτής τοπικού ενδιαφέροντος για τον εν λόγω Δήμο.

Η κ. Ιωακείμ, την οποία μάλιστα δεν γνωρίζω προσωπικά, όφειλε, προτού σπεύσει να με προσβάλει δημοσίως, να συζητήσει με τον πολιτικό της προϊστάμενο, τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου. Αν το είχε πράξει, θα είχε ενημερωθεί, ότι η κατάθεση της σχετικής ερώτησης στη Βουλή ήταν μια ιδέα που συζητήσαμε για πρώτη φορά με τον κ. Βέρρο μετά το πέρας της περσινής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου - όταν ήμουν ο μοναδικός Βουλευτής που βρέθηκε για τον εορτασμό στην έδρα του νεοσύστατου Δήμου - και ξανασυζητήσαμε επανειλημμένα, τόσο κατά τους περυσινούς εορτασμούς της Μάχης του Κλαπάδου, όσο και στο περιθώριο άλλων συναντήσεών μας τον τελευταίο χρόνο.

Λυπάμαι για την επιλογή της να μου επιτεθεί σε τόσο προσβλητικό ύφος, φθάνοντας στο σημείο να με κατηγορήσει για πρόθεση "αποκομιδής (sic) πρόσκαιρων εντυπώσεων και μόνο". Ελπίζω η κίνησή της αυτή να μην εκκινεί από ταπεινά πολιτικά κίνητρα, αλλά από αυθεντική φόρτιση της στιγμής, λόγω άγνοιας. Αναμένω δε δημόσια επανόρθωση εκ μέρους της, αφού λάβει την απαραίτητη ενημέρωση από τους πολιτικούς της προϊσταμένους στο Δήμο Δυτικής Λέσβου».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ