× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

16 διαδικτυακές ομαδικές συνεδρίες ψυχικής υγείας!

Το έργο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/10/2020

16 διαδικτυακές ομαδικές συνεδρίες ψυχικής υγείας!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εκπαίδευση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, καθώς και η κινητοποίηση των προσπαθειών για τη στήριξη της ψυχικής υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος ως θέμα έχει οριστεί «Ψυχική Υγεία για όλους: Μεγαλύτερες επενδύσεις – Μεγαλύτερη πρόσβαση». Το θέμα δόθηκε και εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, που επιδείνωσε την ψυχική υγεία και ευεξία πολλών ανθρώπων.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, εξηγεί ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Γιώργος Καμπούρης, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζουν οι υποδομές του Ψυχιατρικού Τομέα, οι υπηρεσίες παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. 

Τα στοιχεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα, δέχτηκαν υπηρεσίες 918 νέα περιστατικά  με διάφορα αιτήματα. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 4.800 επισκέψεις και 187 νοσηλείες στο Ψυχιατρικό Τμήμα,  γεγονός που φανερώνει την εμπιστοσύνη των κατοίκων του νησιού μας στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Κατά την περίοδο της καραντίνας εξαιτίας του Κορονοϊού  (Μάρτιο –Μάιο 2020) δημιουργήθηκε ηλεκτρονική σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,  όπου παρέχονταν ηλεκτρονικές υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. Πραγματοποιήθηκαν 16 διαδικτυακές Ομαδικές συναντήσεις, στις οποίες αναλύθηκαν θέματα ευαισθητοποίησης στην Ψυχική Υγεία.

«Ταυτόχρονα ο Ψυχιατρικός Τομέας του Νοσοκομείου μας, δίνει έμφαση στην πρόληψη της ψυχικής υγείας με επισκέψεις σε σχολεία και σε συλλόγους γονέων, ανοικτές ενημερώσεις στην κοινότητα, δημοσίευση άρθρων στον τοπικό τύπο. Συνεργάζεται  με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο οποίο οι ειδικοί Ψυχικής Υγείας παρέχουν  τις υπηρεσίες τους στο  Συμβουλευτικό Σταθμό.

Στην πρόσφατη επίσκεψη της Υφυπουργού Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων κας Ζωής Ράπτη, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα της ψυχικής υγείας  και μπήκαν τα θεμέλια μιας εποικοδομητικής συνεργασίας, ώστε να ενισχυθεί το προσωπικό του Ψυχιατρικού Τομέα και να ξεκινήσουν  τα έργα στο κτίριο της Ψυχιατρικής Κλινικής» καταλήγει ο κ. Καμπούρης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής

Μη χάσετε την περιοδική έκθεση 1922
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στη γιορτή της κούνιας στο Ακράσι...

Λουλούδια, χορός και ψησταριές στο αγαπητό έθιμο
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Γονεϊκό στρες, άγονα επιδόματα

Η κρατική στήριξη στις οικογένειες δεν καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης γονεϊκότητας σε χρόνο και χρήμα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οχι smartphone κάτω των 13 ετών, όχι social media κάτω των 18

Η έκθεση σε οθόνες επηρεάζει αρνητικά «την όραση, τον μεταβολισμό και τη συγκέντρωση» των παιδιών, ενώ οι αλγόριθμοι προκαλούν «εθισμούς» στους ανήλικους χρήστες