× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι 7 πρώτοι της Ανταρσίας στο Αιγαίο

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Δευτέρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2019

Οι 7 πρώτοι της Ανταρσίας στο Αιγαίο

Τις 7 πρώτες υποψηφιότητες που θα κατέλθουν με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Μανάβη ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο συνδυασμός  «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου « τα πέντε προηγούμενα χρόνια υπηρετήσαμε με συνέπεια τα εργατικά συμφέροντα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου. Αρνηθήκαμε να ψηφίσουμε τις προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις έργου, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (οκτάμηνα, πεντάμηνα κλπ), που κρατούν σε ομηρία τους εργαζομένους. Αρνηθήκαμε να ψηφίσουμε τα προγράμματα μαθητείας που υπερεκμεταλλεύονται τους νέους εργαζομένους, χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην εκπαίδευσή τους. Απαίτησε κατ' επανάληψη τη στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη μας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, στην βάση των μαχητικών, ανεξάρτητων και αποτελεσματικών αγώνων».

Αναλυτικά οι υποψήφιοι με τα βιογραφικά τους έχουν ως εξής:
Η Γκίκα Ευφημία (Έφη),  συνδικαλίστρια των Κινήσεων – Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο Ζάμπρας Αλέξανδρος, ορθοπεδικός και πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου. Είναι μέλος του Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και μέλος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι). Έχει διατελέσει μέλος του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ και μέλος του Δ.Σ. των Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ.
Ο Καράμαλης Δημήτρης, μέλος του Δ.Σ. του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρο, επί σειρά ετών πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΠΑΣΕ – ΟΤΕ και συνδικαλιστής του ταξικού εργατικού κινήματος.
Η Καριώτου Ευτυχία, νηπιαγωγός και συνδικαλίστρια των Κινήσεων – Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο Μπάλλας Ανδρέας, φιλόλογος και συνδικαλιστής των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ήταν επί σειρά ετών γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου. Υπήρξε μέλος της Ε.Γ. του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», την περίοδο 2014 -2016.
Ο Σγατζός Αριστείδης, δάσκαλος και συνδικαλιστής των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ. Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» από το 2018.
Ο Τσιρεπλής Ιγνάτιος (Τάκης), φυσικός και συνδικαλιστής των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου και εκλεγμένος στην Ε.Γ. του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στον καποδιστριακό Δήμο Καλλονής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τα πανό για τις μάνες της Παλαιστίνης»

Η Κίνηση Μνήμη και Δράση καταγγέλλει την απομάκρυνση των πανό που τοποθέτησε στην αρχή του πεζόδρομου στα Τσαμάκια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Νέοι παιδικοί σταθμοί, καλύτερες συνθήκες για Ρομά και ξενώνες αστέγων στη Μυτιλήνη»

Μεγάλες προκλήσεις και σημαντικά ζητήματα καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Νίκος Σπανός
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

41 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Αγιάσου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Γυμνάσιο της περιοχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου στην ανακοίνωση του σημειώνει πως στις 12 Μαΐου έχει την τιμητική του το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Αϊβαλί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο