× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γεύτηκαν «το μερίδιο των Αγγέλων» στην Ανεμώτια

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση της Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» και του Συλλόγου Αμπελουργών «ο Κάμπος»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/5/2024

Γεύτηκαν «το μερίδιο των Αγγέλων» στην Ανεμώτια

Πραγματοποιήθηκε την Λαμπροδευτέρα 6 Μαίου στην Ανεμώτια η εκδήλωση με τον τίτλο «Το μερίδιο των Αγγέλων» που διοργάνωσε η Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» και ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος».
Συγκεκριμένα η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με κύριο χαρακτηριστικό την ενεργή συμμετοχή των επισκεπτών στις δράσεις.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές «σε μια αυθόρμητη τελετουργική και συμμετοχιλής διαδικασία ανοίξαμε δεξαμενές με φρέσκα και δρύινα βαρέλια με παλαιωμένα Ηφαιστειακά κρασιά της Κοιν.Σ.Επ..Συναντηθήκαμε μέσα σε αλκοολικά οινικά αρώματα και γεύσεις, ήρθαμε κοντά συζητώντας, πίνοντας, τρώγοντας και τραγουδώντας.
Οι επισκέπτες παρακολούθησαν το Ντοκιμαντέρ με την εξέλιξη του έργου του Πράσινου Ταμείου, για την αναζωογόνηση υποβαθμισμένου εδάφους, τη δημιουργία του Πρότυπου Βιολογικού Αμπελώνα και τη διάσωση των γηγενών ποικιλιών αμπέλου της Λέσβου.
Ξεναγήθηκαν στα σοκάκια του χωριού, σε ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό περιβάλλον, ένιωσαν την καλλιτεχνική αύρα των ξακουστών ντόπιων λιθοξόων που με μεράκι έβαλαν την ψυχή τους μέσα στην πέτρα..!!Παρακολούθησαν την Έκθεση Σύγχρονης Φωτογραφίας του Συγχωριανού μας Γιώργου Πτερούντιου με θέμα "Τοπία της Ανεμώτιας".Χόρεψαν σε κυκλωτικούς παραδοσιακούς χορούς, "δένοντας" στιγμές με κοσμικούς παλμούς και "ξεχασμένα" έντονα συναισθήματα.
Η "Συμποσιακή Συνάντηση" αυτή έγινε η αφορμή να επικοινωνήσουμε, να έρθουμε πιο κοντά, να επαναπροσεγγίσουμε και να ξανατονίσουμε την έννοια του φίλου, του διπλανού, του συγχωριανού, του συντοπίτη...του Συνανθρώπου..! Έγινε η αφορμή να ξανά Ονειρευτούμε...!!Το θετικό αποτύπωμα που άφησε η δράση αυτή της Κοιν.Σ.Επ. και του Συλλόγου σε ολόκληρη τη Λέσβο αφιερώνεται στους "Ρομαντικούς Ενεργούς Δημότες" που συνεχίζουν την προσπάθεια για την αναζωογόνηση των Κοινοτήτων μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό