× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κτηριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας

Εκπαιδευτικοί και γονείς τονίζουν πως η οικιστική ανάπτυξη της περιοχής επιβάλει να αποκτήσει νέο κτήριο το σχολείο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/4/2024

Κτηριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας

Την ανάγκη να αποκτήσει νέο κτήριο το Δημοτικό Σχολείο της Παναγιούδας τόνισαν στην κάμερα του «Ν» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παναγιούδας Νίκος Χωριατέλλης, ο πρώην διευθυντής του Σχολείου Κωνσταντίνος Καρατόλιος και η νυν διευθύντρια Πέρσα Κεχαγιά. Το σχολείο, που κατασκευάστηκε πριν πολλές δεκαετίες, έχει την υποδομή ενός μονοθέσιου σχολείου. Σήμερα το σχολείο είναι επταθέσιο και γι' αυτό είναι ανάγκη να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να λυθεί το κτηριακό πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νίκος Χωριατέλλης τόνισε: «Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Παναγιούδας είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε το κτηριακό πρόβλημα δεδομένου ότι η Παναγιούδα έχει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα οικισμό που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης και φιλοξενεί 100 παιδιά. Στο σχολείο αυτό φοιτήσαμε πριν από 40 χρόνια περίπου, όταν το σχολείο ήταν τριθέσιο. Κι οι κτηριακές υποδομές όπως ήταν τότε έτσι είναι και σήμερα. Θεωρώ ότι η Παναγιούδα ουδέποτε έλαβε την αναγνώριση των προβλημάτων και των αναγκών που έχει από όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια αγαστή συνεργασία με την νέα Δημοτική Αρχή για το ζήτημα αυτό. Ζητούμε άμεση επέκταση του υφιστάμενου κτηρίου και ενεργειακή αναβάθμιση του, αλλά και παράλληλα χτίσιμο νέου κτηρίου είναι ζητήματα που θα τεθούν άμεσα. Ζητάμε ένταξη μελετών στο ΕΣΠΑ διότι τα παιδιά μας το αξίζουν. Άλλωστε σε κάθε περίπτωση η Παναγιούδα με την επιβάρυνση που είχε από το μεταναστευτικό, ουδέποτε έλαβε οποιαδήποτε αναγνώριση, όφελος ή αντάλλαγμα για αυτό το πρόβλημα που επωμίσθηκε τόσο καλόπιστα».

Ο κ. Καρατόλιος σημείωσε: «Το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας ξεκίνησε για να έχει μία τάξη, δηλαδή να λειτουργεί ως μονοθέσιο. Σήμερα μετά την αύξηση του μαθητικού πληθυσμού της Παναγιούδας λειτουργεί ως επταθέσιο σχολείο. Δηλαδή έχει επτά τμήματα.

Καταλαβαίνεται πως ένα επταθέσιο σχολείο, ότι και να κάνεις, δεν μπορεί να χωρέσει σε ένα κτήριο που είναι για μονοθέσιο σχολείο. Η λύση που προκρίθηκε ήταν να τοποθετηθούν προκάτ αίθουσες. Το ένα προκάτ έφερε το άλλο και δυστυχώς αυτή η κατάσταση χρονίζει. Έχουμε προκατ αίθουσες που βρίσκονται για πάρα πολλά χρόνια στην αυλή του σχολείου.

Νομίζω ότι δεν ταιριάζει σε ένα σχολείο Ευρωπαϊκό, το 2024, οι μαθητές να στεγάζονται σε τέτοιες αίθουσες. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Σχολείου Πέρσα Κεχαγιά τόνισε πως το κτήριο του σχολείου είναι πολύ μικρό για τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενεί, ένα ζήτημα που ο Δήμος Μυτιλήνης θα πρέπει άμεσα να το δει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ