× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πληρώνονται πριν το Πάσχα

Οι επιδοτήσεις που αφορούν την φυτική παραγωγή του προγράμματος των Μικρών Νησιών του Αιγαίου

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 1/4/2024

Πληρώνονται πριν το Πάσχα

Πριν το Πάσχα αναμένεται να καταβληθούν οι επιδοτήσεις του τομέα φυτικής παραγωγής του προγράμματος των Μικρών Νησιών του Αιγαίου. Πρόκειται για επιδοτήσεις που θεωρούνται «εύκολες» στην πληρωμή. Η σημαντικότερη από αυτές τις επιδοτήσεις είναι εκείνη που αφορά τους ελαιώνες του Αιγαίου, κι είναι γνωστή στους ελαιοπαραγωγούς ως στρεμματική επιδότηση. Το συνολικό ποσό που αφορά την συγκεκριμένη επιδότηση ανέρχεται στα 8,8 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα από το ίδιο πρόγραμμα προβλέπεται η πληρωμή των επιδοτήσεων για τους αμπελώνες στους οποίους καλλιεργούνται ΠΟΠ και ΠΓΕ ποικιλίες οινοστάφυλων. Το ποσό για αυτή την επιδότηση ανέρχεται στα 1,4 εκατ. ευρώ.

Μαζί με τις παραπάνω επιδοτήσεις αναμένεται να πληρωθούν και εκείνες που αφορούν :

Κριθάρι Λήμνου: Το συνολικό ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης ανέρχεται σε 230.000 ευρώ. Η ελάχιστη επιδοτούμενη έκταση ανά δικαιούχο ορίζεται σε 0,1 εκτάρια.
Δαμάσκηνα Σκοπέλου: Tο συνολικό διατιθέμενο ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης ανέρχεται σε 17.000 ευρώ, με ελάχιστη επιδοτούμενη έκταση ανά δικαιούχο τα 0,1 εκτάρια (10 στρέμματα), με ελάχιστο αριθμό δένδρων ανά εκτάριο τα 80 (8 ανά στρέμμα) και ελάχιστη έκταση ανά αγροτεμάχιο τα 0,05 εκτάρια (0,5 στρέμματα).
Φασόλια και βρώσιμο λαθούρι: Το συνολικό διατιθέμενο ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.
Πατάτες: Το συνολικό ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης ανέρχεται σε 395.000 ευρώ ετησίως. Η επιδοτούμενη καλλιεργούμενη έκταση ανά δικαιούχο πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,1 εκτάρια (1 στρέμμα).
Τοματάκι Σαντορίνης:  Το συνολικό ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης ανέρχεται σε 22.000 ευρώ ετησίως. Η επιδοτούμενη καλλιεργούμενη έκταση ανά δικαιούχο πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,1 εκτάρια.
Αγκινάρα Τήνου: Το συνολικό ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης ανέρχεται σε 6.000 ευρώ ετησίως. Η επιδοτούμενη καλλιεργούμενη έκταση ανά δικαιούχο πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,1 εκτάρια.
Εσπεριδοειδή: Η επιδότηση αυτή αφορά την καλλιέργεια εσπεριδοειδών στα νησιά Χίος και Σάμος και στις ΠΕ Καλύμνου, Καρπάθου και Ρόδου. Το συνολικό ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης είναι 255.000 ευρώ. Η επιδοτούμενη καλλιεργούμενη έκταση ανά δικαιούχο πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,1 εκτάρια, με ελάχιστο αριθμό διακόσια (200) δένδρα ανά εκτάριο και η ελάχιστη έκταση κάθε αγροτεμαχίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,05 εκτάρια.
Διατήρηση της παραδοσιακής καλλιέργειας της μαστίχας Χίου. Το συνολικό ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης ανέρχεται σε 1.120.000 ευρώ.

Οι επιδοτήσεις του τομέα ζωϊκής παραγωγής του προγράμματος των Μικρών Νησιών του Αιγαίου αναμένεται να καταβληθούν περί τα τέλη του προσεχούς ΙουνίουΤο συνολικό ποσό για αυτές της επιδοτήσεις ανέρχεται στα 3,79 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκίνησε η πληρωμή των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

ψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους